Case: Mediabureau de Media Balie stapte over op Microsoft 365

Daniël van de Kuinder
leestijd
Case: Mediabureau de Media Balie stapte over op Microsoft 365

Het mediabureau de Media Balie besloot over te stappen op Microsoft 365 (voorheen Office 365) bij Hostnet. Ontdek waarom het bureau de overstap maakte, voor welke uitdagingen zij kwam te staan en wat de overstap opleverde.

De situatie van de Media Balie

Fullservice-mediabureau de Media Balie is gespecialiseerd in media-inkoop, media-advies, mediaplanning en digitale media voor adverteerders en reclamebureaus. Het bureau is gevestigd in Bussum en werkt samen met een aantal ondernemers. Dankzij deze samenwerking kan zij haar klanten de beste service bieden.

Jacob Schorer, digitalmedia-specialist bij de Media Balie: “Wij verzorgen zakelijke dienstverlening waarbij we proberen zo betrokken mogelijk te zijn. Zo voorzien wij onze klanten van de beste dienstverlening.”

De uitdaging

Voor de Media Balie is een goedwerkend e-mailsysteem op alle devices cruciaal. Schrorer vertelt hierover: “E-mail is een kernsysteem binnen onze dienstverlening. Sommige klanten kunnen en willen, terecht, niet wachten op een antwoord van ons.”

Om e-mail goed beheersbaar te houden, bleek het noodzakelijk om over te stappen op één beheeromgeving. Zo kan het bureau zaken voor klanten sneller en gemakkelijker uitzetten. Bovendien had het bureau te maken met een probleem tussen Windows 10 en haar Microsoft Hosted Exchange-oplossing. Door dit probleem konden sommige medewerkers nauwelijks met Outlook werken.

De oplossing van Hostnet

Binnen de Media Balie werkt bijna iedereen met Windows 10. Microsoft 365 sluit goed aan op Windows 10 en was daarom de beste en meest logische oplossing voor de werkomgeving. Het bureau koos ervoor om Microsoft 365 af te nemen bij haar vaste leverancier Hostnet.

Vooral de begeleiding door Hostnet heeft de Media Balie als een enorm pluspunt ervaren. Schrorer legt uit waarom: “Het overgangstraject was ondanks alle voorbereidingen nog best complex. Als je namelijk een halve dag niet werkt, is dat duidelijk merkbaar op kantoor. Dan zie je eigenlijk pas hoe afhankelijk je als bedrijf bent van dit soort systemen.” De back-up die Hostnet maakte, stelde de medewerkers gerust: “De gedachte ‘we kunnen niets kwijt zijn’ gaf bij iedereen veel rust”, aldus Schrorer.

Voor de Media Balie was uiteindelijk het in korte tijd up-and-running krijgen van alle gebruikers de grootste uitdaging. Zeker omdat medewerkers meerdere devices gebruiken en er medewerkers op andere locaties werkzaam zijn.

Leestip: Ontdek precies hoe je kunt overstappen naar Microsoft 365 bij Hostnet.

Het resultaat

Na de overstap verloopt de integratie van de systemen van de Media Balie veel soepeler. Ook is het bureau aan het testen of het werken met OneDrive bevalt. Terugkijkend op het overgangstraject vertelt Schrorer: “Wij zijn het meest tevreden over de persoonlijke begeleiding door Hostnet. Het was duidelijk wie ik kon bellen voor vragen en als er iets was, werd dat snel opgepakt.”

Schrorer zou Hostnet dan ook zeker aanbevelen aan anderen: “Systemen kunnen nu eenmaal falen of problemen ondervinden. Als de mensen erachter betrokken zijn en meehelpen bij het vinden van een oplossing, dan heb je zeker een goede propositie.”

Samenvatting

  • Voor de Media Balie is een goedwerkend e-mailsysteem op alle devices cruciaal. Dit systeem werkte volgens het bureau niet optimaal, daarom besloot ze over te stappen op één beheeromgeving.
  • Binnen de Media Balie wordt het meest gewerkt met Windows 10. Microsoft 365 sluit daar goed op aan en was daarom de beste oplossing.
  • Het Microsoft 365-abonnement bestelde de Media Balie bij Hostnet.
  • Hostnet zorgde voor een back-up. Daarmee stelde Hostnet de medewerkers tijdens het overgangstraject gerust.
  • Het belangrijkste resultaat? Systemen integreren veel soepeler dan voorheen.
  • Digitalmedia-specialist Jacob van de Media Balie kijkt tevreden terug op het overgangstraject. Hij beveelt Hostnet ook zeker aan anderen aan. Volgens hem zijn de medewerkers namelijk betrokken, denken zij mee en reageren zij snel op vragen.

Nog niet overtuigd? Lees deze 3 voordelen van Microsoft 365. Twijfel je welk abonnement je moet kiezen? Dan kun je eerst de abonnementen van Microsoft 365 vergelijken.

Werken waar en wanneer je maar wilt? Met Microsoft 365 kun je altijd bij je bestanden en agenda.
Delen
Daniël van de Kuinder

Daniël van de Kuinder is Productmanager bij Hostnet. Als Productmanager houdt hij zich bezig met de ontwikkeling en kwaliteitsborging van verschillende hostingproducten. Dit zijn ondere andere webhosting en Website Maker. Daarnaast richt hij zich op producten die het online werken eenvoudiger maken, zoals Microsoft Office 365.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet