App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken: “Wij doen waar we goed in zijn, dankzij een stabiele basis”

Rajiv Lachmansingh
leestijd
App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken: “Wij doen waar we goed in zijn, dankzij een stabiele basis”

Klanten werken dag en nacht met hun applicaties. De data moet dus 24/7 bereikbaar zijn. Ook tijdens noodzakelijke updates van de server. App-ontwikkelaar Mobiel Bekeken ging daarom op zoek naar een partij met kennis van zaken die kon helpen met het serverbeheer. De medewerkers beheerden de servers voorheen zelf, maar dit kostte hen veel tijd en energie.

De situatie

Mobiel Bekeken is gespecialiseerd in het ontwikkelen van applicaties voor bedrijven. Alle apps worden, in samenwerking met de klant, op maat gemaakt. De klanten waarvoor Mobiel Bekeken apps ontwikkelt, zijn actief in diverse branches. Denk aan de automotive-sector en de makelaardij. Mobiel Bekeken biedt een groot aantal domeinnamen en contentmanagementsystemen aan die klanten gebruiken om hun app te beheren.

Daarnaast heeft het bedrijf ‘Apportage‘ ontwikkeld. Met deze app kunnen bedrijven hun formulieren digitaliseren. “Online formulieren worden sowieso steeds meer toegepast. Ook ontdekken veel bedrijven hoe ze gemakkelijk met hun smartphone of tablet hun oude papieren formulieren kunnen vervangen”, aldus Jan van Middendorp, mede-eigenaar van Mobiel Bekeken.

De uitdaging

Mobiel Bekeken ging op zoek naar een stabiele hostingpartij om het serverbeheer aan uit te besteden. Jan vertelt: “Omdat onze klanten dagelijks met hun app werken, is het noodzakelijk dat de data altijd beschikbaar is en werkzaamheden altijd kunnen worden uitgevoerd. Natuurlijk zorgen we ervoor dat er ook offline gewerkt kan worden.”

Voorheen deed Mobiel Bekeken het serverbeheer zelf. Zo voerden de medewerkers zelf de installaties en updates uit op een eigen server. “Bij elke update was het toch spannend of alles nog werkte. Al bij al kostte dit ons veel tijd en inspanning. Het werd dus tijd voor een partij met kennis van zaken”, aldus Jan.

Mobiel Bekeken maakt gebruik van veel uiteenlopende technieken. Het was voor de app-ontwikkelaar daardoor noodzakelijk om de server zo in te kunnen stellen, dat er connecties tot stand konden worden gebracht met bijvoorbeeld Apple en Google. Bovendien wilde Mobiel Bekeken voorkomen dat klanten iets van de overgang zouden merken.

De oplossing

Al zoekende naar een geschikte hostingpartij, kwam Mobiel Bekeken uit bij Hostnet. Jan vertelt: “We zijn uiteindelijk bij Hostnet uitgekomen omdat goed in kaart werd gebracht wat wij nodig hadden en er goed werd meegedacht. Door prettig contact en uitstekende support, zijn wij verdergegaan met Hostnet.”

Mobiel Bekeken koos voor een stabiele Managed VPS bij Hostnet. Het migratietraject om de data van de oude naar de nieuwe server over te zetten, is heel soepel verlopen. “In de vorige situatie moesten we alles zelf doen. We hoopten dat er geen problemen ontstonden die we zelf niet konden oplossen. Nu hebben we een ervaren en betrouwbare partij”, aldus Jan.

Het resultaat

Dankzij de Managed VPS zijn de medewerkers geen tijd meer kwijt aan het serverbeheer. Zij kunnen zich zo volop focussen op waar ze goed in zijn. Jan licht toe: “Hostnet neemt regelmatig contact met ons op om te vragen hoe het gaat. Dat is prettig, en nog fijner is dat we eigenlijk altijd kunnen antwoorden dat alles goed gaat.”

Met een Managed VPS beschikt Mobiel Bekeken over een eigen stabiele server die in de toekomst mee kan groeien. En dat is volgens Jan zeker nodig: “Wij groeien elk jaar en onze opdrachtgevers zijn ook steeds actiever in het gebruik van de apps. Daarnaast ontdekken steeds meer bedrijven de voordelen die apps bieden, zoals het versnellen van hun bedrijfsproces.”

Samenvatting

In het kort: de ervaring van Mobiel Bekeken met Hostnet.

  • Mobiel Bekeken is gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps voor bedrijven in verschillende branches.
  • Klanten van Mobiel Bekeken werken dagelijks met hun app. Het is daarom noodzakelijk dat de data altijd beschikbaar is en werkzaamheden te allen tijde kunnen worden uitgevoerd.
  • De app-ontwikkelaar ging op zoek naar een partij met kennis van zaken, die hen kon helpen bij het serverbeheer. De medewerkers deden dit voorheen zelf, maar dit kostte hen veel tijd en inspanning.
  • Mobiel Bekeken koos uiteindelijk voor Managed Services van Hostnet. Hiermee heeft de ontwikkelaar een betrouwbare server die in de toekomst kan meegroeien. Bovendien zijn de medewerkers geen tijd meer kwijt aan het oplossen van problemen met de server.
  • Jan van Middendorp, mede-eigenaar van Mobiel Bekeken: “Wij bevelen anderen zeker een Managed VPS aan. Je zorgt daarmee voor een stabiele en betrouwbare basis zodat je zelf kunt doen waar je goed in bent.”
Delen

Rajiv Lachmansingh

Rajiv Lachmansingh was tot voor kort werkzaam als Accountmanager bij Hostnet. Als Accountmanager hield hij zich bezig met het onderhouden van klantenrelaties, het geven van passend advies over verschillende hostinggerelateerde producten en het begeleiden van hostingtrajecten.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet