Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Domeinnamen Domeinnaam koppelen aan externe webhosting

Domeinnaam koppelen aan externe webhosting

Let op: Weet je al wat je wilt wijzigen, maar niet waar je het kunt wijzigen? Hier vind je de handleiding voor het wijzigen van DNS-records.

Het is mogelijk om iedereen die jouw domeinnaam intypt door te verwijzen naar een andere webserver. Dit doe je met behulp van A-records of AAAA-records.

Let op: Wil je nu een AAAA-record aanmaken en bestaat er al een A-record voor de hostname (of andersom)? Controleer dan of dit nodig is. Aangezien beide records verwijzen naar een IP-adres, kan het behouden van het andere record ervoor zorgen dat niet de gewenste resultaten worden getoond.

Doorverwijzen via A-records

In de meeste gevallen hoef je slechts 2 records aan te passen om al het webverkeer te verwijzen naar een externe webserver. Dit zijn het www.-A-record en het root-A-record. Example.com kun je bijvoorbeeld op de volgende manier doorverwijzen naar 91.184.0.100:

www.example.com A 91.184.0.100
example.com A 91.184.0.100

A-record in combinatie met een CNAME-record

In sommige gevallen is het niet nodig om voor beide records het IP-adres te wijzigen. Soms is er namelijk een www. CNAME-record aangemaakt. Een CNAME-record (canonical name record) verwijst naar een hostname (bijvoorbeeld example.com of ghs.google.com) en neemt de bestemming van deze hostname over. Het doorverwijzen van example.com met een CNAME ziet er zo uit: 

 

www.example.com CNAME example.com
example.com A 91.184.0.100

Hier is www.example.com gelijk aan example.com. Daarom hoef je alleen het root-record (example.com) te wijzigen.

AAAA-records

Mogelijk is je server ook of alleen te bereiken via een IPv6 IP-adres. In dat geval kun je naast het reguliere A-record ook een AAAA-record aanmaken. De werking van AAAA- records is verder identiek aan die van A-records. Meer informatie over AAAA-records lees je in het artikel over veelvoorkomende DNS-records.

Let op: Maak je gebruik van de functie e-mail doorsturen? Neem dan contact op met onze Klantenservice voor de juiste DNS-records.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: