Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Domeinnamen E-mail afleveren op externe mailserver

E-mail afleveren op externe mailserver

Let op: Weet je al wat je wilt wijzigen, maar niet waar je het kunt wijzigen? Hier vind je de handleiding voor het wijzigen van DNS-records.

Het is mogelijk om alle e-mail die is gericht aan jouw domeinnaam door te sturen naar een externe mailserver. Het doorverwijzen van het e-mailverkeer voor je domein wordt geregeld door de MX-records (mail exchange records). 

Wanneer je een MX-record toevoegt, houd je rekening met de volgende zaken:

Velden voor het MX-record

Recordnaam

Het is voor een MX-record bijna nooit nodig een recordnaam toe te voegen. Dit is alleen nodig als je e-mail wilt doorsturen van een subdomeinnaam. Je kunt dan een e-mailadres maken zoals info@subdomein.example.com.

Inhoud

Het is met een MX-record niet mogelijk om door te verwijzen naar een IP-adres. Je voert voor een MX-record altijd een hostname in als bestemming. Een hostname is een domeinnaam met eventueel een subdomein. Enkele voorbeelden zijn: mail.example.com, mailfilter.hostnet.nl en aspmx.l.google.com.

Hierbij geef je ook de prioriteit aan. Het record met het laagste nummer krijgt voorrang op die met een hoger getal. Wanneer er een record aanwezig is met een prioriteit van 10 en een record met een prioriteit van 20, dan wordt de e-mail eerst doorgestuurd naar het adres met de prioriteit van 10. Wanneer de e-mail op deze server niet kan worden afgeleverd, wordt de e-mail doorgestuurd naar het record met de prioriteit van 20.

Doorsturen naar een IP-adres

Wanneer je wilt doorsturen naar een IP-adres, kun je dit als volgt instellen in de DNS-zone van je domein:

Eerst verwijs je alle e-mail door naar mail.example.com. Vervolgens verwijs je mail.example.com middels een A-record of een AAAA-record door naar het gewenste IP-adres:

Recordnaam Type Inhoud
example.com MX 10 mail.example.com
mail.example.com A 91.184.0.100     

Of het AAAA-record (voor IPv6):

Recordnaam Type Inhoud
mail.example.com AAAA 2a00:1450:4013:c01::5e


Let op: We gebruiken hier example.com, 91.184.0.100 en 2a00:1450:4013:c01::5e als voorbeeld. Vervang dit door jouw eigen domeinnaam en het IP-adres waarnaar je je e-mail wilt doorsturen.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: