Er zijn meerdere phishingmails in omloop. Lees meer op onze nieuwspagina

Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Domeinnamen Foutmeldingen bij jouw SSL-certificaat verhelpen

Foutmeldingen bij jouw SSL-certificaat verhelpen

Heb je een nieuw SSL-certificaat? Dan kan het voorkomen dat het (groene) slotje in de url-balk niet zichtbaar is. Er is dan een foutmelding die betrekking heeft op de beveiligde verbinding. In deze handleiding leggen wij uit waardoor deze meldingen ontstaan en hoe je deze kunt verhelpen. 

Aanduidingen in de browser

Als de browserverbinding en alle bronnen volledig beveiligd zijn, dan toont de browser het (groene) slotje naast het webadres van jouw website. 

Wanneer het icoon in de browserbalk naast het webadres een rood kruis of een rood uitroepteken weergeeft, dan zijn er problemen met het SSL-certificaat. In veel gevallen betekent dit dat er geen SSL-certificaat is geïnstalleerd. Controleer of de SSL-installatie juist is verlopen en het SSL-certificaat is geactiveerd. Is jouw certificaat door Hostnet ingesteld en krijg je deze foutmelding? Neem dan contact op met onze Klantenservice.  

Als het SSL-certificaat correct is geïnstalleerd, kan het voorkomen dat er toch nog een waarschuwing zichtbaar is. Het icoon met een geel uitroepteken of 'i'-symbool is zichtbaar naast jouw webadres in de browserbalk. Dit icoon duidt erop dat de verbinding tussen de browser en de website niet volledig beveiligd is. Dit probleem wordt veroorzaakt doordat er nog bronnen geladen worden over een http-verbinding. Om deze foutmelding te verhelpen wijzig je de broncode van jouw website, zodat er geen bronnen meer via een http-verbinding worden opgevraagd.  

Let op: De huidige broncode van jouw website kun je eenvoudig bekijken door bij het bezoeken van jouw website te klikken op je rechtermuisknop. Vervolgens klik je op de optie 'Bron weergeven' of 'View Source Page'. Zoek op (ctrl+F) 'http://' om verwijzingen via een http-verbinding te kunnen traceren.

Voorbeeld

Onderstaand voorbeeld zal ervoor zorgen dat er een waarschuwing zichtbaar wordt in de browserbalk. Dit is te herkennen aan het icoon met het gele uitroepteken of het 'i'-symbool. Wanneer de pagina 'https://voorbeeld.ext/' wordt geladen, is de waarschuwing zichtbaar omdat de afbeelding 'images/logo.png' via een http-verbinding wordt ingeladen. Door de inhoud van het attribuut 'src' aan te passen naar 'https://voorbeeld.ext/images/logo.png' verdwijnt de foutmelding. Alle bronnen worden dan namelijk geladen over een beveiligde verbinding.

<!doctype html>
<html lang="nl">
<head>
  <meta charset="utf-8">
  <title>Beveiligde pagina</title>
  <meta name="description" content="Verbinding via https://">
  <meta name="author" content="Hostnet">
</head>
<body>
  <img src="http://voorbeeld.ext/images/logo.png" />
</body>
</html>
 

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: