Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Domeinnamen Validatieproces van een EV SSL-certificaat

Validatieproces van een EV SSL-certificaat

Bij een EV (Extended Validation) SSL-certificaat wordt je bedrijfsnaam vermeld wanneer websitebezoekers op het slotje in de adresbalk klikken.

Ook is het mogelijk een handelsnaam te gebruiken. De bedrijfsnaam wordt in dat geval tussen haakjes achter de handelsnaam geplaatst.

Voordat de SSL-uitgever een EV SSL-certificaat toekent, controleert deze jouw bedrijfs- en contactgegevens. In dit artikel beschrijven wij hoe deze controle verloopt.

Controle van bedrijfsgegevens

De SSL-uitgever controleert jouw bedrijfsregistratie, de bedrijfsnaam, handelsnaam, adresgegevens en het telefoonnummer. Voor deze controle vragen wij tijdens de bestelling van het EV SSL-certificaat naar een recent KVK-uittreksel. Alleen de gegevens die op het KVK-uittreksel staan, of de informatie uit een andere openbare database zoals De Telefoongids, kunnen voor het certificaat worden gebruikt. Wij raden je dan ook aan adreswijzigingen tijdig aan de Kamer van Koophandel door te geven (bij voorkeur voordat je het EV SSL-certificaat aanvraagt). Ook de WHOIS-informatie van jouw domeinnaam wordt gecontroleerd. Het is daarom belangrijk dat je WHOIS-gegevens in Mijn Hostnet tijdig up-to-date zijn.

Telefonische controle

Om te controleren of jij als contactpersoon bereikbaar bent voor het bedrijf, neemt de SSL-uitgever telefonisch contact op. De uitgever gebruikt hiervoor het contacttelefoonnummer uit het KVK-uittreksel, of uit een andere openbare database zoals De Telefoongids. De contactpersoon wordt aan de telefoon gevraagd om alle gegevens, zoals de bedrijfsnaam, contactgegevens en het webadres, voor de aanvraag te controleren. 

Zorg ervoor dat de medewerkers van jouw bedrijf op de hoogte zijn van de aanvraag. Dit zodat, wanneer de SSL-uitgever belt, het gesprek doorverbonden kan worden naar de contactpersoon. Na de telefonische controle volgt doorgaans de uitgifte van het EV SSL-certificaat.

Extra documentatie

Naast de controle van jouw bedrijfsgegevens, vraagt de SSL-uitgever jou ook om akkoord te gaan met hun voorwaarden. Deze voorwaarden ontvang jij van ons, zodra je het KVK-uittreksel hebt opgestuurd. 

In aanvulling op de bovenstaande controles kan de SSL-uitgever om extra documentatie vragen. Hierbij kun je denken aan meerdere KVK-uittreksels in het geval van een dochterbedrijf. Zij kunnen ook vragen jouw bedrijf te registreren op bijvoorbeeld detelefoongids.nl of een andere database.

EV SSL-certificaat bestellen

Een EV SSL-certificaat bestel je via onze site. Wil je een SSL-certificaat op je Managed VPS bij Hostnet? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Tijdens het bestelproces verloopt het contact via Hostnet, met uitzondering van de telefonische controle door de SSL-uitgever. Wij laten jou precies weten wat er nodig is om de controles zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: