Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Domeinnamen Verlenging en heractivatie van domeinnamen

Verlenging en heractivatie van domeinnamen

In dit helpdeskartikel lees je de procedures die Hostnet hanteert voor domeinnaamverlenging en -heractivatie. Ook vind je hier de bijbehorende prijzen terug.

Verlengen of opzeggen

Verlenging van je domeinnaam gebeurt automatisch, daar hoef je niets voor te doen. Je krijgt ruimschoots voor verlenging een e-mail van Hostnet waarin wij de verlenging inclusief de prijs ter herinnering aankondigen. Wil je de domeinnaam niet langer verlengen? Zeg in dat geval je domeinnaam op via Mijn Hostnet.

E-mails na opzeggen

Na opzegging ontvang je altijd een bevestiging van Hostnet per e-mail. Daarnaast ontvangt de juridische houder na opzegging van een gTLD* domeinnaam 3 e-mails:

 • 30 dagen voor de verloopdatum van je domeinnaam;
 • 5 dagen voor de verloopdatum van je domeinnaam;
 • 3 dagen na de verloopdatum van je domeinnaam.

Deze e-mails zijn ter informatie en bevatten instructies voor wanneer je jouw domeinnaam toch wenst te behouden. De verloopdatum van een domeinnaam vind je terug in de WHOIS-informatie van de domeinnaam.

* Met gTLD worden domeinnamen van het type generic, generic-restricted of sponsored bedoeld, zoals aangegeven bij IANA.

Annuleren van je opzegging

Heb je jouw domeinnaam reeds opgezegd, maar wil je de domeinnaam toch behouden? Aan het annuleren van je opzegging voor de einddatum van je domeinnaamcontract zijn enkele voorwaarden verbonden:

 • Je domeinnaam staat geregistreerd bij Hostnet;
 • Je domeinnaam is (nog) niet opgeheven.

Als je aan deze voorwaarden voldoet, kun je de opzegging annuleren of stoppen via Mijn Hostnet.

Wanneer je jouw domeinnaam wenst te behouden, dien je bovenstaande stappen zo snel mogelijk uit te voeren, om te voorkomen dat je domeinnaam wordt opgeheven als gevolg van je eerdere opzegging. De prijs voor het weer verlengen van je domeinnaam vind je per extensie op onze pagina met prijzen van domeinnamen.

Is je domeinnaam al opgeheven en wil je deze behouden? Dan is het nodig om je domeinnaam te heractiveren.

Heractiveren van je domeinnaam

Voor het heractiveren van een domeinnaam oftewel het ongedaan maken van een domeinnaamopheffing, gelden de volgende voorwaarden:

 • je domeinnaam stond geregistreerd bij Hostnet;
 • je domeinnaam is opgeheven, bijvoorbeeld als gevolg van jouw eerdere opzegging;
 • de domeinnaam is (nog) niet vrijgegeven voor herregistratie.

Als je aan bovengenoemde voorwaarden voldoet, dan is de prijs voor het heractiveren van je domeinnaam € 50 plus de prijs voor het opnieuw registreren van de domeinnaam. Deze prijs vind je per extensie op onze pagina met prijzen van domeinnamen. Je maakt je opdracht tot heractivatie kenbaar door via Mijn Hostnet contact met ons op te nemen.

Wanneer je de heractivatiekosten niet wilt voldoen, is je enige alternatief om je domeinnaam verder te laten verlopen totdat deze weer wordt vrijgegeven voor registratie. Hostnet kan dit proces echter niet versnellen. Je loopt bovendien het risico dat jij niet de eerste partij bent die de domeinnaam wilt registreren nadat deze is vrijgegeven.

Let op: Stond je domeinnaam bij een andere provider geregistreerd? Voor sommige extensies kan Hostnet een heractivatie en verhuizing tegelijkertijd voor je uitvoeren. Voor meer informatie neem je contact op met onze Klantenservice.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

 • IP-adres:
 • OS:
 • Browser:
 • Status: