Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

E-mail E-mail verhuizen naar Hostnet

E-mail verhuizen naar Hostnet

Wil je jouw e-mail verhuizen naar Hostnet? Dan worden je e-mailberichten niet automatisch overgenomen vanaf je oude provider. Je kunt deze e-mailberichten zelf verplaatsen naar de server van Hostnet. In deze handleiding leggen we uit hoe je de e-mailberichten verplaatst. 

Zorg ervoor dat jouw domeinnaam naar Hostnet is verhuisd en dat je een  e-mail- of webhostingpakket hebt afgenomen. Volg stap 1 tot en met 3 voor het verhuizen zonder downtime.

In stap 3 moet je jouw mailboxen op de server van Hostnet aan te maken. Meer informatie over het aanmaken van mailboxen vind je hier. Volg onderstaande stappen nadat de mailboxen zijn aangemaakt.

1. Nieuwe mailbox instellen in een e-mailprogramma 
2. Verplaatsen van e-mailberichten 
3. Verhuizing afronden 

Stap 1. Nieuwe mailbox instellen in een e-mailprogramma

Om jouw berichten in een keer naar je nieuwe mailbox te verplaatsen, moet je eerst de oude e-mailbox in te stellen (of ingesteld te houden) in jouw e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook).

Voeg jouw nieuwe mailbox toe, die je aan het begin van dit artikel hebt aangemaakt op de server van Hostnet. De juist e-mailinstellingen vind je terug in deze handleiding. Geef de mailbox een andere naam bij het instellen, zodat je onderscheid tussen de nieuwe en oude mailbox kunt maken.

Let op: Voeg jouw nieuwe mailbox toe als IMAP- account en niet als POP3-account. Op deze manier worden de e-mails en mappen die je gaat verplaatsen, gesynchroniseerd met de server van Hostnet.

Stap 2. Verplaatsen van e-mailberichten

Nadat je stap 1 hebt afgerond, staan de nieuwe mailbox die je bij Hostnet hebt aangemaakt en de mailbox van jouw oude provider in jouw e-mailprogramma.

Om alle e-mailberichten te kopiëren naar de nieuwe mailbox, sleep je de map 'Postvak IN' van de oude mailbox, naar de map 'Postvak IN' van de nieuwe mailbox. Wil je e-mails uit andere mappen meeverhuizen? Verplaats deze dan op dezelfde wijze.

Nadat je alle e-mailberichten hebt versleept naar de nieuwe mailbox, worden deze allemaal geüpload naar de server van Hostnet. Afhankelijk van het aantal berichten en jouw internetsnelheid, kan dit enige tijd duren.

Let op: Je kopieert e-mailberichten het snelst door deze allemaal te selecteren (sneltoets: Ctrl + A). Houd vervolgens je linkermuisknop ingedrukt en versleep de berichten naar de nieuwe mailbox. Daarnaast is het mogelijk om specifieke mappen in zijn geheel te kopiëren naar jouw nieuwe mailbox.

Stap 3. Verhuizing afronden

Nadat je alle mappen van de oude mailbox hebt verplaatst naar de nieuwe mailbox, kun je de oude mailbox verwijderen.

Jouw e-mailadres en bestaande e-mail is nu verhuisd naar Hostnet.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 18.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: