Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

E-mail Maatregelen tegen spam

Maatregelen tegen spam

Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Meestal wordt met de term ongewenste e-mail bedoeld, maar ook ongewenste reclameboodschappen op websites (onder andere fora) vallen onder spam.

Bestaande maatregelen tegen spam

Alle mailboxen van Hostnet zijn voorzien van het geavanceerde spamfilter en de betrouwbare virusscanner van SpamExperts. SpamExperts filtert gemiddeld 99,98% van alle spam succesvol.

Overlast van spam verminderen

Er zijn een aantal manieren om de overlast van spamberichten te verminderen. Het meest effectief is het uitzetten van het catchall-account, zodat alleen direct geadresseerde berichten aankomen. Bekijk meer uitleg over een catchall-adres instellen.

Om toch voor bepaalde, niet bestaande accounts e-mail te ontvangen, kun je aliassen toevoegen. Meer uitleg over hoe je een e-mailalias aanmaakt, lees je in dit artikel.

Overige tips

Verder kun je onderstaande tips gebruiken om het ontvangen van spamberichten te verminderen:

  1. Geef nooit je e-mailadres op bij het bezoeken van websites die je niet vertrouwt. Gebruik hiervoor een e-mailalias of een gratis e-mailadres.
  2. Sla je e-mailadres niet op in je browser. Dit kan worden uitgelezen door bepaalde programma's tijdens het bezoeken van websites.
  3. Plaats je e-mailadres als plaatje op je website in plaats van als tekst. Een afbeelding kan niet worden uitgelezen door een geautomatiseerd script.
  4. Reageer nooit op spamberichten. Ook niet als er staat dat je je hiervoor kunt afmelden. Zodra je reageert, is dat een teken dat jouw e-mailadres actief is. Afmelden heeft alleen zin als je jezelf ooit voor die e-mail hebt aangemeld.
  5. Overweeg om een programma als Spamfighter te installeren. Dit programma kun je gratis gebruiken en zelf helemaal instellen.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: