Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

E-mail Spam vanuit eigen e-mailadres

Spam vanuit eigen e-mailadres

Het kan voorkomen dat je e-mailberichten van jezelf ontvangt die niet door jou zijn verzonden. Het e-mailprotocol staat toe dat iedereen een e-mailbericht kan verzenden met een afzender naar keuze. Hierdoor kunnen kwaadwillenden spam versturen vanuit jouw e-mailadres. De afzender heeft in dat geval geen toegang tot jouw e-mailbox, maar heeft wel de mogelijkheid e-mails uit jouw naam te versturen. Om dit te voorkomen, zijn er verschillende veiligheidsprotocollen ontwikkeld. 

Sender Policy Framework

Een eenvoudig en effectief protocol is het Sender Policy Framework (SPF). Je beheert jouw SPF-instelingen via het DNS van je domeinnaam. Met behulp van een SPF-record geef je aan welke servers namens jouw domeinnaam e-mails mogen versturen en wat er gebeurt met e-mails die worden verstuurd vanaf andere servers. 

Hostnet stelt jouw SPF-record standaard in met '-all'. Dit betekent dat een e-mail die verstuurd wordt zonder toestemming van het SPF-record, automatisch wordt afgewezen.

Jouw SPF-record wijzigen

Mogelijk wil je dat bepaalde mailservers wél kunnen mailen namens jouw domeinnaam. Volg dan onderstaande instructies:

  • Gebruik je een externe maildienst (bijvoorbeeld een administratie- of e-mailmarketingprogramma)? Voeg dan in jouw SPF-record het IP-adres van de bijbehorende mailserver toe.
  • Wil je alle mailservers toestaan om mail te versturen namens jouw domeinnaam? Verwijder dan '-all' uit de inhoud van het SPF-record. 

In onze handleiding Hoe werkt SPF? lees je meer over bovenstaande wijzigingen. 

SPF-record wijzigen via Mijn Hostnet

Wordt jouw DNS door Hostnet beheerd? Dan kun je zelf het SPF-record aanmaken of aanpassen. Bekijk de handleiding DNS wijzigen voor instructies.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: