Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

E-mail Verschil tussen IMAP en POP

Verschil tussen IMAP en POP

Bij het ophalen van e-mail op jouw Hostnet-diensten kun je 2 verschillende e-mailprotocollen gebruiken: POP en IMAP. Afhankelijk van jouw wensen, is 1 van deze 2 het meest geschikt voor jou. Het gekozen protocol stel je in bij het aanmaken van een nieuw account binnen je e-mailprogramma.

POP

POP (Post Office Protocol) is het meest vanzelfsprekende e-mailprotocol. Bij dit protocol worden e-mailberichten van de server opgehaald en (afhankelijk van instellingen binnen het e-mailprogramma) verwijderd. De e-mailberichten staan vervolgens alleen op jouw computer en zijn niet meer online te bekijken. Dit protocol is het meest geschikt als je gebruikmaakt van een enkele e-mailclient, bijvoorbeeld je thuis-pc. Er zitten 2 voordelen aan het gebruik van POP. Ten eerste wordt de e-mail snel opgehaald. Daarnaast raakt je mailbox niet vol.

IMAP

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een uitgebreid protocol voor het lezen, opslaan en beheren van je e-mail, waarbij je online kunt werken. Dit betekent dat de acties die jij in het e-mailprogramma op je computer uitvoert, worden gereflecteerd in je mailbox op de server. Dit geeft je meer flexibiliteit en maakt het mogelijk dat je thuis, onderweg en op kantoor je e-mail bij de hand hebt. Een nadeel is dat de e-mail wordt opgeslagen in zowel je e-mailprogramma als je Hostnet-dienst, waardoor je mailbox sneller vol raakt.

De juiste instellingen voor het gebruik van je e-mail bij Hostnet lees je in ons helpdeskartikel 'E-mailinstellingen'.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: