Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Marketgoo Aan de slag met Marketgoo

Aan de slag met Marketgoo

Marketgoo is een krachtige SEO-tool waarmee je jouw website hoger laat scoren in zoekmachines zoals Google. In deze handleiding lees je meer over de mogelijkheden in Marketgoo, zodat je daarna aan de slag kunt met het verbeteren van jouw SEO-score.

Na het lezen van deze handleiding weet je meer over de onderdelen:

 1. Inloggen op Marketgoo;
 2. Overzicht;
 3. Controleren;
 4. Optimaliseren;
 5. Populariteit;
 6. Instellingen.

1. Inloggen op Marketgoo

Om aan de slag te gaan met Marketgoo volg je de volgende stappen: 

 • Log in op Mijn Hostnet.
 • Ga naar ‘Diensten’.
 • Kies voor jouw domeinnaam. 
 • Klik op ‘Marketgoo’. 

Je bent nu ingelogd op het dashboard van Marketgoo.

2. Overzicht

Op de overzichtspagina van Marketgoo vind je belangrijke informatie over jouw website. Je ziet jouw SEO-score en hoe deze zich in de laatste 15 dagen of 3 maanden heeft ontwikkeld. Ook kun je via de blauwe knop ‘Her-scan’ een nieuwe scan uitvoeren. Zo zijn alle gegevens van Marketgoo weer up-to-date. Verder heb je de mogelijkheid om een maandelijks rapport in pdf-formaat te downloaden. Hierin staan jouw SEO-prestaties die je eenvoudig kunt delen met anderen.

SEO-vooruitgang

Op dezelfde pagina zie je onder de kop ‘SEO-vooruitgang’ in 1 oogopslag de voortgang van jouw website in percentages. Via de blauwe knoppen ‘Aan de slag’ ga je direct naar de onderdelen ‘Controleren’, ‘Optimaliseren’ en ‘Populariteit’ in Marketgoo. Verderop in de handleiding lees je meer over deze 3 onderdelen.

Bezoekersverkeer

Vervolgens vind je bij ‘Het bezoekersverkeer van uw site’ een schatting van jouw websiteverkeer. Deze schatting is gebaseerd op een algoritme dat kijkt naar het binnenkomende verkeer via zoekmachines. Ook staat hier wat de globale positie is van jouw website, die is gebaseerd op de SEO-ranking van Alexa

Google Analytics

Bij dit onderdeel kun je ook jouw website verbinden met Google Analytics. Hierdoor krijg je nauwkeurigere gegevens van jouw websiteverkeer in Marketgoo. Hiervoor druk je op de knop ‘Nu verbinden met Google Analytics!’ en doorloop je de rest van de stappen. 

Zoekmachine Indexering Status

Bij ‘Zoekmachine Indexering Status’ zie je of Google, Bing en Yahoo! jouw website geïndexeerd hebben en in de zoekresultaten tonen. Let op: Heb je een nieuwe website? Dan kan het 8 tot 10 weken duren voordat zoekmachines jouw site goed kunnen vinden.

Keyword Ranking

Ten slotte kun je bij ‘Keyword Ranking’ in de gaten houden hoe jouw website in de afgelopen 15 dagen of 3 maanden heeft gescoord op de door jou gekozen zoektermen. Jouw score kun je hier ook vergelijken met concurrenten. 

3. Controleren

Bij het volgende onderdeel ‘Controleren’ vind je taken om de prestaties, vindbaarheid en veiligheid van jouw website te verbeteren. 

Beoordeling website

Onder de kop ‘Beoordeling website’ zie je de gemiddelde laadsnelheid van jouw website en of je site veilig is. Ook vind je er taken om de SEO van jouw website te verbeteren. Denk hierbij aan het instellen van een veilige websiteverbinding via SSL, het verbeteren van de laadtijd en het repareren van links naar een niet-bestaande pagina. Heb je Marketgoo Pro? Door op de taak te klikken, krijg je instructies om je SEO te verbeteren.

On-page Optimalisatie

Bij ‘On-page Optimalisatie’ krijg je inzicht in wat je kunt verbeteren aan de inhoud op je website en of deze gebruiksvriendelijk is voor bezoekers. Marketgoo kijkt bijvoorbeeld wanneer je voor het laatst de inhoud hebt geüpdatet. Maar ook of er geen dubbele inhoud aanwezig is en of de titels van de pagina’s kloppen. 

Mobiel 

Tot slot bekijkt Marketgoo of je website goed werkt op mobiele apparaten. Op kleinere schermen worden websites anders weergegeven. Daarom is het belangrijk dat je website hiervoor geschikt is en dat hij snel laadt.

4. Optimaliseren

Bij het onderdeel ‘Optimaliseren’ vind je de webpagina’s die Marketgoo voor jou analyseert. Bij deze analyse kun je zoektermen koppelen aan pagina’s. Vervolgens toont Marketgoo een lijst met soortgelijke zoektermen. Achter elk zoekterm zie je of het eenvoudig of moeilijk is om met deze zoektermen meer websitebezoekers te krijgen. 

5. Populariteit

Vervolgens krijg je bij het onderdeel ‘Populariteit’ inzicht in de populariteit van jouw website. Marketgoo meet jouw populariteit via het aantal backlinks dat naar jouw pagina verwijst. Backlinks zijn links die vanaf andere websites naar jouw website verwijzen en zijn indicatoren waarmee zoekmachines meten hoe populair jouw website is. Als er bijvoorbeeld een goede handleiding op je website staat, is de kans groot dat andere websites naar jouw handleiding verwijzen. Hierdoor weten zoekmachines dat er kwalitatieve content op jouw website staat en zullen ze hem populairder schatten. 

6. Instellingen

Bij het laatste onderdeel ‘Instellingen’ beheer je eenvoudig jouw bedrijfsprofiel, trefwoorden, concurrenten, e-mailmeldingen en verbinding met Google Analytics. 

Bedrijfsprofiel

Onder ‘Bedrijfsprofiel’ kun je bedrijfsgegevens invoeren. Zoals de naam en het doel van de website.

Getraceerde trefwoorden

Bij ‘Getraceerde trefwoorden’ voeg je nieuwe zoektermen toe voor jouw website. Hierdoor krijg je inzicht in hoe jouw website en die van je concurrenten scoren op deze zoektermen. In de handleiding 'Zoektermen toevoegen in Marketgoo' lees je hoe je zelf zoektermen toevoegt. 

Concurrenten

Via ‘Concurrenten’ kun je de website van jouw concurrenten toevoegen en bestaande beheren. Vervolgens krijg je een lijst te zien met veelvoorkomende zoektermen per concurrent. In de handleiding 'Concurrenten toevoegen in Marketgoo' lees je stapsgewijs hoe je jouw concurrenten toevoegt. 

E-mailmeldingen

Onder ‘E-mailmeldingen’ voer je de naam en het e-mailadres in van degene die de SEO van jouw website beheert. Zo is hij of zij direct op de hoogte bij storingen.

Verbindingen 

Ten slotte kun je bij de kop ‘Verbindingen’ de verbinding met Google Analytics beheren.

Veel succes met Marketgoo!

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

 • IP-adres:
 • OS:
 • Browser:
 • Status: