Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Microsoft 365 Aan de slag met Microsoft 365

Aan de slag met Microsoft 365

Met Microsoft 365 kun je efficiënt werken in de cloud. In dit artikel lees je hoe je als beheerder Microsoft 365 instelt. Ook reiken we je een aantal handleidingen aan om als gebruiker met Microsoft 365 aan de slag te gaan.

Tip: Lukt het met de onderstaande instructies niet om Microsoft 365 in te stellen? Bel ons voor gratis installatiehulp. Een van onze medewerkers kijkt dan live mee op jouw scherm, en helpt je met de instellingen.

Microsoft 365 instellen

Log via https://portal.office.com in op jouw Microsoft 365-omgeving. Gebruik de logingegevens die je van ons per e-mail hebt ontvangen. Eenmaal ingelogd maak je direct een nieuw wachtwoord aan. Ga hiervoor via het tandwiel-icoon naar 'Wachtwoord'.

Domeinnaam koppelen

Nu je bent ingelogd als beheerder, kun je je domeinnaam koppelen aan Microsoft 365. Dit is alleen mogelijk wanneer je bij Hostnet een domeinnaam hebt geregistreerd.

Waarom je domeinnaam koppelen?

 • Bij Microsoft 365 Business Basic en Microsoft 365 Business Standard zit e-mail inbegrepen. Om via Microsoft 365 te e-mailen met jouw domeinnaam, moet je deze eerst koppelen.
 • Gebruikersnamen voor Microsoft 365 eindigen standaard op '@[id].onmicrosoft.com'. Door je domeinnaam te koppelen, kun je gebruikersnamen laten eindigen op je eigen domeinnaam. Dit oogt extra professioneel.

Via deze handleiding koppel je jouw domeinnaam aan Microsoft 365. Zijn bovenstaande situaties niet op jou van toepassing? Dan kun je dit overslaan en direct je gebruiker(s) aanmaken.

Eigen gebruiker aanmaken

Je hebt een gebruikersaccount nodig voor jezelf en voor eventuele andere gebruikers.

 • Klik in het blok 'Gebruikers' op 'Gebruiker toevoegen'.
 • Vul de gevraagde gegevens in.
 • Kies voor 'Toevoegen'.
 • Noteer het wachtwoord of laat de logingegevens doorsturen naar een alternatief e-mailadres.
 • Kies voor 'Sluiten'.

Je hebt nu je eigen gebruiker voor Microsoft 365 aangemaakt. Heb je Microsoft 365 voor meer dan 1 gebruiker besteld? Dan kun je met behulp van dit artikel direct de andere gebruikers aanmaken.

Online werken met Microsoft 365

Nu je Microsoft 365 hebt ingesteld, kun je starten met werken in de cloud. Heb je nog niet eerder met Microsoft 365 gewerkt? Dan raden we je aan ook de onderstaande handleidingen te bekijken.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

 • IP-adres:
 • OS:
 • Browser:
 • Status: