Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Microsoft 365 Extra beveiligingsmaatregelen

Extra beveiligingsmaatregelen

Naast de hoogwaardige beveiligingseisen die Microsoft aan het 365-platform stelt, is het belangrijk als gebruiker bewust om te gaan met de veiligheid van jouw gegevens. In dit artikel lees je een aantal tips.

Vertrouw niemand, ook je collega’s niet

De belangrijkste tip lijkt heel simpel; vertrouw niemand wanneer het gaat om het gebruik van internet. Contactpersonen kunnen een link of een e-mail naar je sturen die zomaar een virus kan bevatten. Bekijk van tevoren goed of deze persoon het bericht zelf geschreven kan hebben. Open nooit documenten met uitvoerbare bestanden, zoals ‘.exe’. Dit kan een virus zijn dat inzicht kan krijgen in jouw systeem en bestanden.

Gebruik sterke wachtwoorden en wissel deze regelmatig

Het gebruiken van een moeilijk te raden wachtwoord voor computers, smartphones, websites en online diensten is belangrijk, zo voorkom je gehackt te worden. Wij raden aan niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Probeer bestaande wachtwoorden ook regelmatig te wijzigen, bijvoorbeeld ieder jaar.

Controleer altijd of het webadres klopt voordat je jouw logingegevens invult

Wanneer je een website bezoekt en daar logingegevens invult, controleer dan van tevoren of het webadres ook klopt. Microsoft 365 is te bereiken onder verschillende domeinnamen, dit zijn de meest gebruikelijke: onmicrosoft.com, office.com en microsoftonline.com. Naast deze domeinnamen gebruiken zij voor de specifieke applicaties ook nog aparte domeinnamen, zoals outlook.com. Vertrouw je het webadres dat je geopend hebt niet? Log dan altijd eerst in via een van de bovenstaande domeinnamen. 

Voer tijdig updates uit

Het is verleidelijk om verplichte updates van programma’s uit te stellen, maar updates worden niet zonder reden aangeboden. Hackers verzinnen steeds meer manieren om jouw computer te besmetten met schadelijke bestanden. In een update worden vaak nieuwe virussen gedetecteerd die in de oude versie niet gedetecteerd konden worden. Zorg ervoor dat je updates dus de kans geeft om besmetting op jouw computer te minimaliseren.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: