Er zijn meerdere phishingmails in omloop. Lees meer op onze nieuwspagina

Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Virtual Private Server Domeinnaam instellen in SpamExperts

Domeinnaam instellen in SpamExperts

Heb je een eigen Unmanaged VPS of Managed VPS? Dan kun je gebruikmaken van het SpamExperts-spamfilter. Neem hiervoor contact op met onze Klantenservice.

In deze handleiding lees je hoe je jouw domeinnaam kunt instellen, zodat al jouw e-mails door het SpamExperts-spamfilter gecontroleerd worden.

 • Log in via Mijn Hostnet.
 • Klik in de menubalk op 'Diensten'.
 • Klik op 'SpamExperts-account'.
 • Klik vervolgens op 'Je spamfilter(s) instellen en wijzigen'.

Controleer of het aantal filters dat je in gebruik hebt, toereikend is. Onder de titel 'SpamExperts domeinen instellen' vind je het aantal beschikbare filters. Zijn er geen filters beschikbaar? Klik dan op 'Wijzig aantal'. Selecteer daar het aantal filters en koop deze aan.

Domeinnaam toevoegen

Wanneer je genoeg beschikbare filters hebt (1 filter per domeinnaam) volg je onderstaande stappen:

 • Klik op 'Domein toevoegen' op de pagina 'SpamExperts domeinen instellen'.
 • Vul de domeinnaam in die je wilt toevoegen aan het spamfilter.
 • Vul vervolgens het afleveradres van jouw server in, bijvoorbeeld 'mail.domein.nl'. Let erop dat dit adres verwijst naar jouw VPS. De e-mail wordt namelijk slechts op 1 server afgeleverd. 
 • Klik op 'Toevoegen'.

Domeinnaam valideren

Wanneer jouw domeinnaam gebruikmaakt van de nameservers van Hostnet, dan valideren wij jouw domeinnaam direct. Staat deze extern? Dan wordt je gevraagd een TXT-record toe te voegen aan jouw DNS-zone. Nadat het DNS-record is toegevoegd, duurt het maximaal 24 uur voordat deze gevalideerd is. Voer de voorgaande stappen opnieuw uit om te controleren of de validatie is geslaagd.

Let op: Bij het opnieuw valideren van de domeinnaam kan het zijn dat de inhoud van het TXT-record is gewijzigd. Je hoeft deze wijziging niet door te voeren. De eerder ingestelde waarde is nog steeds geldig.

DNS-instellingen wijzigen

Wanneer de validatie van jouw domeinnaam is gelukt, keer je terug naar het overzicht met ingestelde filters. Jouw domeinnaam is vanaf nu zichtbaar in het overzicht.

Om jouw inkomende e-mails te laten controleren door het SpamExperts-spamfilter, wijzig je het MX-record in de DNS-zone van jouw domeinnaam naar de volgende waarde:

Record

Type

Inhoud

domein.ext

MX

10 mailfilter.hostnet.nl.

Gebruik je de nameservers van Hostnet? Wijzig dan jouw DNS-instellingen via Mijn Hostnet. Wil je ook de uitgaande e-mails laten controleren door het SpamExperts-spamfilter? Volg dan de handleiding SpamExperts instellen voor uitgaande e-mails.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

 • IP-adres:
 • OS:
 • Browser:
 • Status: