Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Virtual Private Server Verbeter binnen 5 minuten de performance van je WordPress-website(s)

Verbeter binnen 5 minuten de performance van je WordPress-website(s)

Welkom op ons Managed-hostingplatform! Om je WordPress-website(s) en/of -webshop(s) optimaal te laten presteren, is het belangrijk dat ze goed samenwerken met je VPS. Omdat de resources van een VPS beperkt zijn, wil je deze optimaal benutten. Daarom geven we je graag wat extra informatie over welke technieken op ons platform beschikbaar zijn.  

Technieken Managed-hostingplatform

Het Managed-hostingplatform bevat technieken die zorgen voor de optimale performance van jouw website(s) en/of webshop(s). Je vindt ze op deze pagina: https://www.hostnet.nl/managed-services/technologieen.

TIP: Gebruik je websitehosting voor WordPress? Bekijk dan als eerste onze handleiding De laadtijd van je WordPress-websites optimaliseren. Hierin vind je algemene informatie en andere cachingopties om je WordPress-websites te optimaliseren.

WordPress-plugin W3 Total Cache

Een van de meest winstgevende onderdelen is het correct toepassen van caching. Dit kun je gemakkelijk realiseren met WordPress-plugins. Wij geven graag advies over de verschillende caching-methodes. Deze methodes stel je bij de meeste plugins hetzelfde in. In deze handleiding lees je hoe je caching instelt via de plugin W3 Total Cache.

Let op:

 • Caching verandert de werking van je site. Dit kan negatieve gevolgen hebben, zoals het niet of het verkeerd laden van afbeeldingen, CSS en/of JS-bestanden.
 • Wij adviseren je om een kopie te maken van jouw productieomgeving waarop je kunt testen. WordPress Toolkit biedt deze functionaliteit.

Caching met W3 Total Cache

 1. Installeer de plugin W3 Total Cache.
 2. Ga naar ‘General Settings’.
 3. Activeer page cache via ‘Disk: Enhanced’.
  Een Managed VPS gebruikt standaard NGINX, waardoor statische bestanden zonder tussenkomst van Apache worden geladen. Dit is efficiënter dan voor deze optie Memcached te gebruiken.
 4. Kies tussen 'Object cache' of 'Database cache' en activeer deze.
  Kies in eerste instantie voor ‘Object cache’, methode ‘Disk’. Weet je zeker dat jouw website geen problemen krijgt met content die veel verandert? Dan is ‘Database cache’ het proberen waard. Let op: Test deze optie goed. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de voorraad van je webshop niet juist wordt bijgewerkt.
 5. Activeer ‘Browser cache’.
 6. Activeer ‘User Experience’ -> ‘Lazy Load Images'. (Pas op met het activeren als je CDN gebruikt. Het kan zijn dat je CDN-provider al gebruikmaakt van lazy loading.)
 7. Activeer ‘Fragment cache’, methode ‘Disk’.

Caching voor je WordPress-website(s) en/of -webshop(s) is ingesteld. Tools zoals Google PageSpeed Insights, Pingdom en GTmetrix kunnen je helpen bij het identificeren en verder verbeteren van de performance.

Hulp nodig? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

 • IP-adres:
 • OS:
 • Browser:
 • Status: