Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Webhosting Doorsturen in combinatie met webhosting

Doorsturen in combinatie met webhosting

Wanneer je webhosting bij Hostnet hebt en (tijdelijk) bezoekers van jouw website (of bepaalde pagina op je website) wilt doorsturen naar een ander adres, dan kun je dit gemakkelijk zelf instellen.

Je kunt het doorsturen van je domein op 2 manieren instellen: middels een 301-redirect (standaardforward) of een frameforward.

301-redirect (standaardforward)

Een 301-redirect wordt gebruikt als bestanden van de ene locatie zijn verplaatst naar een andere locatie. Voordeel hiervan is dat zoekmachines, zoals Google, de pagerank van de oude pagina meenemen in hun oordeel over de nieuwe pagina. 

Een 301-redirect maak je door in de httpdocs-map van je domeinnaam een bestand genaamd '.htaccess' te uploaden. Wanneer je alle bezoekers van example.nl wilt doorsturen naar example.com, maak je onderstaande .htaccess aan onder example.nl. Hierbij vervang je 'http://www.example.com' door de homepage waarnaar jij wilt doorsturen.

Redirect 301 / http://www.example.com

Wijzigingen aan het .htaccess-bestand worden niet automatisch overgenomen. Hiervoor dien je eerst het .htaccess-configuratiebestand te synchroniseren. Hoe je dit doet, lees je in het artikel .htaccess gebruiken.

Tip: Wil je bezoekers niet doorverwijzen van of naar een homepage, maar een 301-redirect instellen voor een specifieke pagina? Dan maak je een .htaccess aan zoals in onderstaand voorbeeld, waarbij example.nl/webshop wordt doorverwezen naar example.com/shop:

Redirect 301 /webshop http://www.example.com/shop

Frameforward

Een frameforward wordt gebruikt om de doelwebsite in een frame te laden onder het domein waaronder de frameforward is ingesteld. Wanneer je de website van example.com wilt laden onder de example.nl, maak je een index.html aan met de volgende broncode:

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>De titel van je pagina</TITLE>
</HEAD>
<FRAMESET ROWS="*,0">
<FRAME SRC="http://www.example.com" NORESIZE>
<NOFRAMES>
Your browser does not support frames.
</NOFRAMES>
</FRAMESET>
</HTML>

  • Op de plek van 'De titel van je pagina' vul je de paginatitel in.
  • Op de plek van 'http://www.example.com' vul je de exacte url in van de pagina die moet worden getoond.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: