Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Webhosting Https gebruiken

Https gebruiken

Op sommige websites wordt gevoelige informatie (bijvoorbeeld wachtwoorden, creditcard- of persoonsgegevens) verzonden naar de server. Het is dan raadzaam om een versleutelde SSL-verbinding te gebruiken.

SSL-certificaat

SSL (Secure Sockets Layer) is een technologie die het mogelijk maakt om gegevens veilig uit te wisselen. Hiervoor is een SSL-certificaat nodig. Een SSL-certificaat is aan te raden voor alle situaties waarbij privacygevoelige informatie wordt overgedragen.

Wanneer een SSL-certificaat is geïnstalleerd, maakt niet elke bezoeker automatisch gebruik van dit certificaat. Opent een bezoeker de website met het http-protocol? Dan is de verbinding niet versleuteld. Daarom is het aan te raden om bezoekers van http door te sturen naar https.

De website van Hostnet is een voorbeeld van een website die de bezoekers automatisch van http doorstuurt naar https.

Let op:
Heb jij websitehosting voor WordPress? Volg dan de stappen in ons helpdeskartikel WordPress doorverwijzen van http naar https.

Maak je gebruik van de uitgebreide Website Maker? Neem dan contact op met onze Klantenservice om het SSL-certificaat te installeren.

Bezoekers doorsturen van http naar https

Door middel van een .htaccess-bestand worden bezoekers automatisch doorgestuurd van http naar https. Een .htaccess bestand is eenvoudig aan te maken via een ftp-programma zoals Filezilla.

Let op:
Gebruik je al een .htaccess-bestand om bezoekers van jouw website door te sturen? Plaats onderstaande code dan boven de bestaande code. 

De volgende code leidt bezoekers van de http-pagina naar het https-protocol:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Plaats het .htaccess bestand vervolgens in de root-folder van jouw website. Bij een handmatige installatie van de website, staat de rootfolder op deze locatie: /webspace/httpdocs/domein.ext/. 

.htaccess synchroniseren op de server

Heb je zojuist een nieuw .htaccess-bestand aangemaakt? Vergeet dan niet om na het uploaden van dit bestand, het .htaccess-bestand te synchroniseren.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: