Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Webhosting Website offline

Website offline

Je hebt een website online geplaatst, maar je ziet de website niet wanneer je naar jouw domeinnaam gaat. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor dit probleem. Op deze pagina zetten we een aantal mogelijke oorzaken uiteen en leggen wij je uit hoe je deze problemen oplost.

Bestandslocatie

Alle websitebestanden die je op jouw computer hebt staan, moeten worden geüpload in de juiste map op de server. '/webspace/httpdocs/example.com' (waar example.com jouw domeinnaam is) is de root-folder voor jouw websitebestanden. Alleen de bestanden in deze map worden in jouw browser getoond. Verwijder de aanwezige index.html binnen de map. Dit indexbestand plaatst Hostnet standaard op jouw pakket. Wanneer je deze verwijdert, ben je er zeker van dat na het uploaden van je eigen bestanden, de juiste index.html op de server staat.

DNS-propagatie

Heb je webhosting aangevraagd na de registratie van jouw domeinnaam? Bij oplevering van jouw hosting wordt automatisch de koppeling tussen jouw domeinnaam en het webhostingpakket aangemaakt.

De koppeling komt tot stand na een wijziging aan het DNS van de domeinnaam. Het kan maximaal 24 uur duren voordat de aanpassingen overal zijn verwerkt. Hostnet heeft geen invloed op de tijdsduur waarin deze aanpassingen door andere providers worden overgenomen. 

Het browsergeheugen

Jouw internetbrowser (bv Internet Explorer, Safari of Mozilla Firefox) slaat de door jou bezochte websites tijdelijk op om ervoor te zorgen dat deze sneller kunnen worden geladen als je de website vaker bezoekt. Een website hoeft op deze manier niet elke keer opnieuw worden gedownload.

Zie je geen verandering na het uploaden van jouw website? Probeer dan de pagina te herladen door de browsercache te legen (Ctrl + F5), zodat deze geforceerd wordt gedownload.

De index-pagina

Zorg ervoor dat de eerste pagina (de homepagina) van jouw website 'index.html' of 'index.php' heet. De bestandsnaam dient met een kleine letter te worden geschreven. Het bestand 'index.html' is een ander bestand dan 'Index.HTML'.

Bestandsrechten

Staan de rechten van de map 'httpdocs' goed ingesteld? Indien de rechten van deze map niet op 755 (lees- en executierechten) staan, dan is jouw website niet te zien.

Onderhoud of tijdelijke storing?

Zijn alle bovenstaande zaken in orde, maar wordt jouw website niet getoond? Kijk dan op onze statuspagina om te kijken of er onderhoud plaatsvindt of dat er een storing is.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: