Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Webhosting Zoekresultaten Google verbeteren

Zoekresultaten in Google verbeteren

Wil je relevante bezoekers naar jouw website krijgen? Dan is het belangrijk om goed vindbaar te zijn in Google. Via de tips in dit artikel maak je een mooie start om je zoekresultaten in Google te verbeteren.

Kent Google jouw site al?

De meeste websites worden automatisch gevonden door het systeem van Google. Met onderstaande zoekopdracht controleer je of dit voor jouw site ook het geval is. Hierbij vervang je hostnet.nl door jouw eigen domeinnaam. Wordt jouw website niet weergegeven? Dan kun je de website aanmelden bij Google.

Kent Google jouw site al?

Zoekresultaten verbeteren

Zodra jouw site wordt gevonden door Google, kun je verder naar de volgende stap: je site hoger in de zoekresultaten krijgen. De onderstaande tips helpen je daarbij.

Google Search Console

Google Search Console is een tool van Google. Hiermee kun je bekijken hoeveel weergaven jouw site behaalt en hoe vaak Google-bezoekers op een link naar je site klikken. Ook kun je zelf aangeven welke pagina's op jouw website belangrijk zijn. Heb je hulp nodig bij het starten met Google Search Console? Bekijk dan de handleiding van Google.

Tip: Heb je een grote website (meer dan 100 pagina's)? Dan is het veel werk om via Google Search Console de belangrijke pagina's aan te geven. Het is makkelijker om via https://www.xml-sitemaps.com een sitemap aan te maken en deze te uploaden naar Google Search Console.

Relevantie en zoekwoorden

Google gebruikt ruim 200 factoren om te bepalen hoe hoog jouw site in de zoekresultaten komt. Hoe Google exact tot zijn 'rankings' komt? Dat is een goed bewaard geheim. Wel is zeker dat het algoritme van Google 1 doel heeft: de meest relevante websites aan de zoeker tonen. Verplaats je daarom in de zoeker. Welke zoekterm(en) gebruikt hij? Welke informatie heeft hij nodig? Door vanuit de zoeker te denken, kun je jouw website verbeteren.

Je kunt ook een zoekwoordenonderzoek doen. Hierbij analyseer je hoe vaak bepaalde zoektermen gebruikt worden. Door je te richten op een minder populaire zoekterm, heb je meer kans om hoog in Google te komen.

Tip: Controleer via de bovengenoemde Google Search Console of jouw wijzigingen het gewenste effect hebben. Zo kun je de content op jouw site steeds verder verbeteren.

Meer weten?

Via deze handleiding heb je de eerste stappen gezet om in de zoekresultaten van Google te verschijnen. Wanneer je écht goed in Google (en andere zoekmachines) wilt scoren, kun je nog meer stappen nemen. Je kunt je daarvoor verdiepen in de marketingdisciplines SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising).

Op Hostnet Academy kom je alles te weten over SEO en SEA. Hieronder alvast enkele interessante artikelen:

SEO

SEA

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: