Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

WordPress Aan de slag met de WordPress Toolkit

Aan de slag met de WordPress Toolkit

Bij de oplevering van jouw Managed WordPress-pakket krijg je via het Control Panel toegang tot de WordPress Toolkit. Met deze Toolkit beheer je jouw WordPress-websites in 1 gebruiksvriendelijke omgeving. Zo kun je thema’s en plugins voor alle WordPress-websites gemakkelijk beheren. Dat zorgt ervoor dat je websites up-to-date en dus veilig blijven.

Met de WordPress Toolkit beschik je over de volgende functies in het Control Panel:

 • WordPress met 1 muisklik installeren en updaten.
 • Reeds geïnstalleerde en geüploade WordPress-installaties herkennen.
 • WordPress afschermen door middel van strenge veiligheidsmaatregelen.
 • Thema’s en plugins zoeken, (de)installeren en updaten.

Gemakkelijk installeren of uploaden

Voordat je aan de slag kunt met de WordPress Toolkit, dien je eerst een webspace aan te maken en WordPress te installeren of te uploaden. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Webspace aanmaken

Wanneer je bent ingelogd in het Control Panel kun je een webspace aanmaken:

 • Klik op ‘Domeinen’.
 • Klik op ‘(Sub)domeinen toevoegen’.
 • Vul het domein in dat je wilt koppelen. Je kunt hier de website beveiligen met een SSL-certificaat. Zo heb je direct een beveiligde verbinding met de website.
 • Klik op ‘Oke’.

De webspace wordt aangemaakt.

WordPress installeren

Nadat je een webspace hebt aangemaakt, zie je de onderstaande knop ‘WordPress installeren’ om WordPress te installeren:

Tijdens de installatie wordt de beveiliging automatisch voor je opgezet. Vervolgens verschijnt de installatie in de WordPress Toolkit-omgeving.

WordPress uploaden

Nadat je een webspace hebt aangemaakt, kun je een bestaand WordPress-project uploaden.

Op de bestandsbeheerpagina zie je de onderstaande knop ‘Uploaden’ om een bestaand WordPress-project te uploaden:

Om vervolgens een WordPress-website binnen de WordPress Toolkit op nemen, voeg je een bestaande WordPress-installatie toe.

Stap-voor-stap-handleidingen:

WordPress-installaties

Onder de knop ‘WordPress’ vind je alle WordPress-installaties op jouw Managed WordPress-dienst. In het overzicht zie je informatie over de websites, welke thema’s er gebruikt worden en welke plugins geüpdatet moeten worden. Via dit overzicht kun jij je direct aanmelden op de backend van de website.

Via de knop ‘Klonen’ kun je gemakkelijk de website kopiëren en op een ander (sub)domein plaatsen. Ook kun je tijdelijk een staging-website opzetten om wijzigingen te testen die je live wilt zetten. Om deze wijzigingen door te voeren, klik je op ‘Gegevens kopiëren’ en plaats je deze op de live versie van de website. Alle wijzigingen worden direct doorgevoerd.

Let op: Alle data van de live versie wordt overschreven!

Handige links:

WordPress-websites

In de WordPress Toolkit-omgeving kun je op de naam van de website of installatie klikken voor meer informatie en opties. Zo is het mogelijk om back-ups te beheren, de onderhoudsmodus aan te zetten en de foutopsporing in te schakelen. Tevens kun je updates per website beheren en aangeven of kleine en/of grote updates automatisch uitgevoerd moeten worden.

WordPress-plugins

In dit overzicht beheer je de plugins van alle websites. Je kunt ongewenste plugins inactief maken of verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om nieuwe plugins te installeren, handmatig te uploaden en ze te updaten.

Stap-voor-stap-handleidingen:

WordPress-thema’s

Het thema-overzicht werkt hetzelfde als het plugin-overzicht. Je ziet gemakkelijk welke thema’s er op welke websites zijn geïnstalleerd en welke er actief zijn. Tevens is het mogelijk om ze gemakkelijk te wijzigen via de knop ‘Activeren’.

Stap-voor-stap-handleidingen:

Updates

Naast het handmatig updaten van plugins en thema’s is het ook mogelijk om ze automatisch te laten updaten. Dit stel je in voor grote en kleine updates. Grote updates zorgen ervoor dat thema’s of plugins geüpdatet worden naar een nieuwe versie. Kleine updates voeren beveiligingsupdates of bugfixes door.

Beveiliging

Dankzij de WordPress Toolkit krijg je een scala aan opties om een website beter te beveiligen. Standaard worden er een aantal beveiligingsopties toegepast om de website beter beveiligen.

Daarnaast zijn er een aantal andere mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor extra beveiliging tegen DDoS-aanvallen door pingbacks uit te schakelen. De Toolkit beschikt echter over meer opties. Voor meer informatie over de verschillende opties, klik op '?'.

Stap-voor-stap-handleiding:

Aan de slag met Managed WordPress Hosting

Na het lezen van deze handleiding ben je meer te weten gekomen over de meest handige functies van de WordPress Toolkit. Nu kun je aan de slag met jouw Managed WordPress-pakket. Met behulp van de bovenstaande functies beheer, update en beveilig je gemakkelijk jouw projecten. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Wil je meer weten over het Control Panel? Op deze pagina vind je meer informatie.

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

 • IP-adres:
 • OS:
 • Browser:
 • Status: