Nieuws Nieuwe phishingmails in omloop

Nieuws

Nieuwe phishingmails in omloop

Geplaatst op: 11-12-2019

Momenteel zijn er phishingmails uit naam van Hostnet in omloop. Hierin wordt verzocht in te loggen in het klantenportaal Mijn Hostnet. Het bericht lijkt afkomstig te zijn van Hostnet, maar is dit niet. We raden je dan ook dringend aan niet te klikken op de link in de e-mail.

Hoe ziet de mail eruit?

In de phishingmail kun je lezen dat er een nieuw bericht van het ondersteuningsteam van Hostnet klaarstaat in Mijn Hostnet. Vervolgens wordt je gevraagd via de link in te loggen. Deze link leidt naar een loginpagina die sprekend lijkt op onze Mijn Hostnet-omgeving, en waarop je daadwerkelijk kunt inloggen. Hieronder vind je een voorbeeld van de mail.

Nieuwe phishingmails in omloop

Ons advies

Heb jij een phishingmail ontvangen? Dan verzoeken we deze e-mail direct te verwijderen uit je mailbox. Heb je wel geklikt op de link en ben je ingelogd in de nepomgeving? Wijzig dan zo snel mogelijk je wachtwoord via Mijn Hostnet (https://mijn.hostnet.nl/login/).

Meer nieuws van Hostnet

Belangrijk: Kwetsbaarheid in WordPress-plugin ‘ThemeGrill Demo Importer’

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in de WordPress-plugin ‘ThemeGrill Demo Importer’. In dit nieuwsbericht lees je belangrijke informatie over de plugin.

Aangepaste openingstijden donderdag 6 februari

Donderdag 6 februari is onze Klantenservice door onderhoud tijdelijk telefonisch niet bereikbaar.

.NL verliest aan populariteit door opkomst nieuwe extensies

Uit het domeinnaamonderzoek van Hostnet blijkt dat de groei van .nl afneemt. Nieuwe extensies zijn juist in trek. Meer weten? Lees dit nieuwsbericht.

Opgelet: Phishingmails in omloop

Op dit moment versturen kwaadwillenden verschillende phishingmails uit naam van Hostnet. Lees meer in dit nieuwsbericht.