Nieuws Waarschuwing voor phishingmails

Nieuws

Waarschuwing voor phishingmails

Geplaatst op: 28-10-2019

Momenteel versturen kwaadwillenden phishingmails uit naam van Hostnet. Hierin wordt gevraagd om op een link te klikken. De link leidt naar een neppe pagina waar je (login)gegevens kunt invullen. Hoewel het bericht afkomstig lijkt van Hostnet, is dit niet het geval.


Update 29-10-2019, 9.45 uur:

Naast de hieronder beschreven phishingmail, is er sinds vandaag nog een phishingmail in de omloop.

In deze mail wordt er aan je gevraagd om via een link jouw sessie te beëindigen. De link (http://rossa.cz/getiton/login/) stuurt je door naar een omgeving die precies op Mijn Hostnet lijkt. Ook voor deze mail geldt: klik niet op de link en verwijder het bericht uit je mailbox. Heb je op de neppe pagina al gegevens ingevuld? Neem dan direct contact met ons op.

Voorbeeld van de nieuwe phishingmail

Voorbeeld van de phishingmail

Einde updateAdvies

Klik niet op de link en verwijder de mail direct uit je mailbox. Zo voorkom je dat je op een later moment alsnog op de link klikt.

Heb je al op de link geklikt?

Zolang je geen (login)gegevens hebt ingevuld, is er niets aan de hand. Heb je wel gegevens achtergelaten? Neem dan direct contact op met de Klantenservice.

Voorbeeld van de phishingmail

Voorbeeld van de phishingmail
Wat is phishing?

Phishing is een vorm van oplichting. In het geval van phishing worden mensen, vaak via e-mails, naar een kopie van een website gelokt. Hier vullen ze nietsvermoedend hun login- of betaalgegevens in. De fraudeur krijgt zo hun gegevens in handen, met alle gevolgen van dien. Phishingaanvallen kunnen zeer geavanceerd zijn opgezet. Doorgaans zijn ze dan ook lastig van legitieme berichten te onderscheiden.

Twijfel je of een mail van Hostnet afkomstig is? Neem dan contact met ons op.

Tips tegen phishing

  • Controleer altijd of de e-mail vanaf een betrouwbaar e-mailadres afkomstig is. Hostnet stuurt enkel berichten vanuit een adres dat eindigt op 'hostnet.nl'.
  • Klik niet zomaar op een link in een e-mail. Beweeg met je muis eerst over de link. Je ziet dan het webadres waarnaar de link verwijst.
  • Schakel tweestaps-authenticatie in op jouw Mijn Hostnet-account. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account.
  • Let op spel- of taalfouten. Als een e-mail veel fouten bevat, is het vaak geen legitieme e-mail. 
  • Let op het SSL-certificaat: controleer altijd of een webpagina begint met 'https'. Daarnaast is het goed om te weten dat Mijn Hostnet beschikt over een EV SSL-certificaat. Wanneer je op het slotje in de url-balk klikt, zie je dat Hostnet de partij is die het SSL-certificaat heeft aangevraagd.

Meer nieuws van Hostnet

Opgelet: Phishingmails in omloop

Op dit moment versturen kwaadwillenden verschillende phishingmails uit naam van Hostnet. Lees meer in dit nieuwsbericht.

Aangepaste openingstijden vrijdag 17 januari

Vrijdag 17 januari heeft onze Klantenservice wegens een personeelsbijeenkomst gewijzigde openingstijden.

Nieuwe phishingmails in omloop

Momenteel zijn er phishingmails uit naam van Hostnet in omloop. We raden je dringend aan niet te klikken op de link in de e-mail.

Let op: Phishingmails uit naam van Ascio Technologies

Op dit moment versturen kwaadwillenden verschillende phishingmails uit naam van onze leverancier Ascio Technologies. Lees meer in dit nieuwsbericht.