Hoe kan ik mijn dataverkeer verminderen?

Je kunt je verbruik aan data verminderen door:

• html-, css- en php-bestanden verbruiken over het algemeen weinig dataverkeer;
  • afbeeldingen of foto's in onder andere gif- en jpg-formaat verbruiken al snel veel dataverkeer. Probeer de afbeeldingen te comprimeren of de afbeeldingen verkleind weer te geven als een Thumbnail. De bezoeker kan aan de kleine versie zien of hij een afbeelding wil openen. Zo wordt er geen dataverkeer verspild;
  • mp3's of filmpjes verbruiken veel dataverkeer. Het is vaak mogelijk om mp3's met een lagere bitrate te encoderen en filmpjes kunnen vaak nog worden gecomprimeerd.