Hoe zie ik in de WHOIS-gegevens wie de houder is van een domeinnaam?

• Ga naar http://www.iana.org/domains/root/db. Hier vind je een lijst met uitgevende instanties van domeinen.
  • Klik op de extensie van de domeinnaam waarvan je de WHOIS-gegevens die de houder tonen wilt zien.
  • Klik in het volgende scherm onder 'Registry Information' bij 'URL for registration services:' op de link waarmee je naar de website van de uitgevende instantie gaat. Ontbreekt deze url, neem dan contact met ons op.
  • Zoek op de website van de uitgevende instantie naar 'WHOIS', vaak boven- of onderaan de pagina.
  • Volg de stappen op de betreffende pagina.

Bij de gegevens die je uiteindelijk terugkrijgt, geldt de volgende legenda:

• 'Houder', 'Registrant Organization', 'Holder information' of vergelijkbaar: de houder van de domeinnaam. Daarbij is een organisatie, indien vermeld bij de houder, de echte houder en niet de contactpersoon van die organisatie, die ook vermeld kan zijn.
  • 'Referral URL': dit zie je bij .com en .net en verwijst je naar de website van de registrar, waar je de WHOIS-check opnieuw moet doen voor de complete gegevens.

Overige informatie:

• status: de technische status, een complete uitleg vind je hier: https://www.icann.org/en/transfers/epp-status-codes-30jun11-en.pdf;
  • Creation Date: de oorspronkelijke registratiedatum;
  • Updated Date: de datum van de laatste wijziging;
  • Expiry Date (optioneel): de verloopdatum;
  • Nameservers: servers die de technische bereikbaarheid regelen;
  • administrative/technical/billing contact' (optioneel): extra contactpersonen die gegevens van de houder of de provider bevatten.