Waarom mag het type geen CNAME zijn, wanneer de recordnaam het hoofddomein is?

In het algemeen geldt dat CNAME-records voorrang hebben boven andere records in het DNS. Wanneer u een CNAME in zou stellen op het hoofddomein, zou er naar alle andere records in de zone niet meer worden gekeken. Dat betekent bijvoorbeeld dat e-mail niet meer kan worden afgehandeld door het DNS van uw domeinnaam. Om dit te voorkomen heeft Hostnet de CNAME voor het hoofddomein verboden.

Wilt u websitebezoekers voor uw domeinnaam zonder 'www.' toch doorsturen naar een andere domeinnaam of hostnaam? Dan vraagt u de gratis dienst Domeinnaam doorsturen aan via Mijn Hostnet. U kunt uw websitebezoekers dan doorsturen naar een ander internet- of IP-adres.

Daarnaast is het mogelijk om e-mail voor uw domeinaam door te sturen via de gratis dienst E-mail doorsturen. Deze dienst vraagt u aan via Mijn Hostnet.