Waarom mag het type geen CNAME zijn, wanneer de recordnaam het hoofddomein is?

In het algemeen geldt dat CNAME-records voorrang hebben boven andere records in het DNS. Wanneer je een CNAME in zou stellen op het hoofddomein, zou er naar alle andere records in de zone niet meer worden gekeken. Dat betekent bijvoorbeeld dat e-mail niet meer kan worden afgehandeld door het DNS van je domeinnaam. Om dit te voorkomen heeft Hostnet de CNAME voor het hoofddomein verboden.

Wil je websitebezoekers voor je domeinnaam zonder 'www.' toch doorsturen naar een andere domeinnaam of hostname? Dan stel je de gratis functie domeinnaam doorsturen in via Mijn Hostnet. Je kunt je websitebezoekers dan doorsturen naar een ander internet- of IP-adres.

Daarnaast is het mogelijk om e-mail voor je domeinaam door te sturen via de gratis functie e-mail doorsturen. Deze dienst stel je in via Mijn Hostnet.