Wat is CGI?

CGI staat voor Common Gateway Interface en is een aanvuling op html. CGI-scripts maken de website dynamisch en interactief.

Onze pakketten worden geleverd met een CGI-BIN. CGI-scripts zijn gastenboeken, forums of webformulieren en zelfs volledige webwinkels. CGI is geen taal waarin men programmeert, maar een 'applicatie' waardoor internetpagina's kunnen communiceren met bestanden of zelfs programma's.

Het daadwerkelijke programmeren gebeurt doorgaans met de taal Perl. Deze taal wordt ondersteund op de servers van Hostnet. Dankzij deze applicaties kan de bezoeker een interactie aangaan met jouw website. Bij een gastenboek kan men bijvoorbeeld reacties plaatsen op een pagina van je website. Het CGI-script van zo'n gastenboek verzorgt de data-opslag maar ook de uiteindelijke weergave van het gastenboek.