Wat is DRAC?

DRAC staat voor Dell Remote Access Card. Hiermee maak je op afstand verbinding met de server. Aan DRAC wordt een uniek IP-adres gekoppeld zodat de DRAC bereikbaar blijft wanneer de server dat niet is. Hierdoor kun je de server herstarten. Het is ook mogelijk om op afstand software te installeren met een cd die je lokaal draait. Door middel van DRAC heb je de beschikking over KVM (toetsenbord, monitor en muis) op afstand.