Wat is een domeinextensie?

Een extensie of domeinextensie is het laatste stuk van een domeinnaam oftewel het Top Level Domein. De domeinextensie van www.hostnet.nl is .nl. Een extensie kan een afkorting zijn van een onafhankelijk land (nl, be, it) maar ook van een instelling of organisatie zoals bijvoorbeeld .com (commercieel), .org (non-profit) en .biz (commercieel). Bekijk voor een compleet overzicht onze pagina over domeinextensies.