Wat is een Incassant-ID bij automatische incasso?

Het Incassant-ID (Creditor identifier) dat je in geval van automatische incasso terugvindt op jouw factuur is het unieke kenmerk waarmee jij Hostnet bij iedere incassotransactie kunt identificeren. Iedere partij die in het SEPA-gebied opdracht mag geven aan de bank om automatisch geld te incasseren van een klant heeft zo’n kenmerk. Samen met het machtigingskenmerk vormt het Incassant-ID een unieke combinatie voor elke incassotransactie.