Wat is het verschil tussen Managed VPS, Unmanaged VPS en webhosting?

Wanneer je niet over technische kennis beschikt of geen tijd hebt om zelf je server te beheren, raden we je aan te kiezen voor een Managed VPS. Deze dienst valt onder onze Managed Services. Bij een Managed VPS beheert Hostnet jouw virtuele server. Wanneer je wel over genoeg technische kennis beschikt en zelf je virtuele server wilt beheren, kies je voor een Unmanaged VPS. Deze optie biedt je volledige technische vrijheid, zodat je jouw kennis optimaal benut.

Naast Managed en Unmanaged VPS kun je bij Hostnet terecht voor shared webhosting. Heb je een kleine webshop of een site met slechts enkele webpagina's? Dan is shared webhosting interessant voor jou. Bij shared webhosting deel je de capaciteit van een webserver met andere klanten. In tegenstelling tot een VPS, waarbij je gegarandeerd de volledige resources van de server tot je beschikking hebt. De kosten voor een shared webhostingpakket zijn hierdoor relatief laag. Hostnet beheert en onderhoudt voor jou de webserver. Heb je een omvangrijke website of webshop en verwacht je veel bezoekers? Dan raden we je aan te kiezen voor een Managed of Unmanaged VPS.