Waarmee kunnen we je helpen?

Onze Klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar

Wat is ICANN en waarom moet ik voor ICANN mijn e-mailadres bevestigen?

ICANN is een non-profit publieke organisatie, vergelijkbaar met een naamloze vennootschap (nv), die met behulp van een 'multistakeholder'-model beleid maakt en beslissingen neemt voor het internet. Met name voor gTLD domeinnamen bepaalt deze organisatie de regels.

De wens om het e-mailadres extra te laten bevestigen was 1 van de 12 'Law Enforcement Recommendations' die de belangenvertegenwoordiger heeft gedaan namens de internationale en nationale politie- en opsporingsdiensten. Na een advies in 2009 volgde een voorstel in 2011, wat leidde tot een nieuwe overeenkomst in 2013, die per 1 januari 2014 in werking is getreden.

De registrars en ICANN hebben over deze nieuwe bepalingen uitgebreid discussie gevoerd:
http://www.icann.org/en/news/public-comment/proposed-raa-07mar13-en.htm.
Uiteindelijk heeft het ICANN-bestuur daarin een besluit genomen in het voordeel van de politie- en opsporingsdiensten. Op basis van dit besluit zijn wij genoodzaakt je voor jouw gTLD domeinnaam een extra e-mail te sturen om het opgegeven e-mailadres te bevestigen.

*Met gTLD worden domeinnamen van het type generic, generic-restricted of sponsored bedoeld, zoals aangegeven bij IANA (http://www.iana.org/domains/root/db).

Direct persoonlijk advies

Jij verdient de beste service. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 22.00 uur.

Twitter

Stuur ons een tweet: @Hostnet_Webcare

Facebook

Stel je vraag via Facebook: @Hostnetbv

Overige informatie

  • IP-adres:
  • OS:
  • Browser:
  • Status: