Wat is PHP?

PHP is een scriptingtaal waarmee je dynamische webpagina's kunt ontwikkelen. Je website krijgt hierdoor meer interactiviteit en zal in veel gevallen aantrekkelijker zijn om te bezoeken.

PHP is afgeleid van Personal Homepage en staat voor Hypertext Pre-Processor. PHP is een scriptingtaal waarmee je dynamische webpagina's ontwikkelt. Een dynamische pagina is een webpagina die bijvoorbeeld is gekoppeld aan een database, waardoor de informatie 'dynamisch' wordt gegenereerd. Dit alles gebeurt in samenwerking met html. Met PHP gebruik je bijvoorbeeld gastenboeken, forums, e-mailformulieren of zelfs complete contentmanagementsystemen. Dankzij PHP gaan bezoekers een interactie met jouw website aan.

PHP is vergelijkbaar met ASP (dat is ontwikkeld door Microsoft). Het belangrijkste verschil met ASP is dat PHP open source is. Het is dus voor iedereen vrij en kosteloos te gebruiken.

Meer informatie over PHP lees je op www.php.net.