Wat is webhosting?

Wanneer je een website hebt gemaakt of wilt maken, dan heb je webhosting nodig om jouw website bereikbaar te maken. Webhosting is de ruimte waarop jij bestanden en afbeeldingen kunt plaatsen op een server. Deze server is bereikbaar via een IP-adres dat gekoppeld kan worden aan jouw domeinnaam.

Er bestaan verschillende soorten hosting. Hostnet biedt onder andere shared webhosting, waarbij meerdere webhostingdiensten voor verschillende klanten op één server worden geplaatst. Ook is het mogelijk een eigen Virtual Private Server (VPS) af te nemen waarop je de hosting van je website helemaal zelf kunt regelen.