Klik op de database waarnaar je de gegevens wilt importeren. Heb je nog geen database? Maak er dan een aan met behulp van deze handleiding.
Klik op de link naast 'phpMyAdmin'.
Klik in het linkermenu op jouw databasenaam.
Klik op het tabblad 'Import'.
Selecteer jouw SQL-bestand door op 'Choose file' te klikken.
Klik op 'Go' om de gegevens te importeren.
Bovenstaande stappen doorlopen? Ga terug naar onze volledige handleiding.
Waar vind ik het IP-adres van mijn webhostingpakket?
Je vindt het IP-adres van jouw webhostingpakket terug in het Control Panel:
Log in via Mijn Hostnet
Klik op 'Control Panel'
Klik in de menubalk op 'Webhosting'
Klik vervolgens op het tabblad 'Webhosting'
Klik op de link naast 'Webhosting', bijvoorbeeld 's112208.cp.hostnet.nl (180121)'.
Bij 'IP-adres' vind je het IP-adres van jouw webhostingpakket.
Verwijst jouw domeinnaam nog niet naar jouw webhostingpakket? Met behulp van deze handleiding wijzig je de DNS-instellingen voor jouw domeinnaam.
Wat is het verschil tussen URL en Beveiligde URL in de Webalizer-webstatistieken?
Met de webstatistieken op jouw webhostingpakket krijg je inzicht in het aantal bezoekers en bezoeken dat jouw website ontvangt. Bij het bekijken van de webstatistieken heb je de keuze uit URL en Beveiligde URL.
Via Beveiligde URL kun je alle statistieken inzien over de pagina's die zijn opgeroepen via https://, een beveiligde verbinding. De URL-optie laat alleen de statistieken zien van het normale webverkeer dat plaatsvindt via http://.
Waarom kan ik geen e-mail vanaf mijn website versturen?
E-mails versturen vanaf jouw webhostingpakket is alleen mogelijk met een PHP-e-mailscript waarin het 'envelope-from'-adres is opgenomen. Door een 'envelope-from'-adres te vereisen bij het versturen van e-mails vanaf ons platform, wordt de kans verkleind dat kwaadwillenden misbruik maken van het webhostingplatform.
Hoe voorkom ik dat mijn website of VPS wordt gehackt?
Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je website of VPS wordt gehackt:
Houd jouw website(s) up-to-date.
Verwijder plugins, thema's of modules die je niet meer gebruikt.
Gebruik wachtwoorden die niet eenvoudig te raden zijn.
Verander regelmatig jouw wachtwoorden.
Gebruik nooit de gebruikersnaam 'admin' of 'root'.
Maak regelmatig back-ups.
Zorg dat jouw eigen computer veilig is en niet gevoelig voor virussen. Gebruik daarvoor een goede virusscanner.
Hoe update ik mijn applicaties via het Control Panel?
We raden je aan om eerst een back-up te maken van de website voordat je deze updatet. Hoe je dat doet, lees je in het helpdeskartikel over het maken van een handmatige back-up van je website en database.
Om je geïnstalleerde applicatie te updaten via het Control Panel volg je de volgende stappen:
Ga naar 'Applicaties' > 'Applicatienaam (Upgrade beschikbaar)'.
Klik op je domeinnaam.
Klik onderaan op 'Upgraden'.
Klik in de pop-up op 'OK'.
De upgrade wordt direct uitgevoerd en is binnen enkele minuten klaar.
Let op: nadat je op 'OK' hebt gedrukt, kom je automatisch terug op de dezelfde pagina. Hier zie je de melding 'De upgrade van de applicatie wordt uitgevoerd.'. Deze melding verdwijnt niet automatisch, je dient hiervoor de pagina te refreshen door rechtsboven op het groene pijltje te drukken.
Wat is caching?
Caching is het tijdelijk opslaan van bestanden voor snelle toegang. Caching vindt plaats op verschillende niveau's en in verschillende programma's. Je internetbrowser cacht bijvoorbeeld internetbestanden die veel worden opgevraagd. Een processor slaat tijdelijk informatie op die veel in het besturingssysteem wordt gebruikt.
Caching wordt vaak gebruikt voor websites. Wanneer je een website opent in jouw internetbrowser worden er verschillende extra bestanden ingeladen, zoals bijvoorbeeld het logo van de website. Door caching worden deze extra ingeladen bestanden tijdelijk lokaal opgeslagen. Deze bestanden hoeven dan niet opnieuw van de server te worden gedownload, wat belasting op de server verlaagt en de laadtijd van de pagina verhoogt, wanneer je de pagina opnieuw opent.
Kan ik mijn pakket koppelen aan een andere domeinnaam?
Ja, het is mogelijk je pakket te koppelen aan een andere domeinnaam waarvan je de houder bent. Let op dat je pakket onder hetzelfde klantaccount staat als waar het te koppelen domein onder staat. Je vraagt vervolgens de wijziging aan via Mijn Hostnet:
Klik op 'Koppel andere domeinnaam' en doorloop de stappen.
Je pakket wordt binnen 24 uur opnieuw opgezet onder de nieuwe domeinnaam.
Let op: Wanneer je jouw pakket koppelt aan een andere domeinnaam, leveren wij een schoon pakket op. Dit betekent dat je website en e-mail worden verwijderd. Wij adviseren je om eerst een back-up te maken, zodat je je data kunt meenemen naar het nieuwe pakket.
Doorsturen van je oude domeinnaam
Bezoekers van de oude website en e-mails naar de oude e-mailadressen worden niet doorgestuurd naar de nieuwe omgeving, tenzij je voor de oude domeinnaam de gratis dienst Domeinnaam doorsturen bij Hostnet aanvraagt.
Je vraagt het doorsturen van je domeinnaam aan zodra je pakket is opgezet onder de nieuwe domeinnaam:
Kan ik mijn pakket overdragen naar een andere klant of een ander klantaccount?
Ja. Het is mogelijk je pakket over te dragen naar een andere klant of een ander klantaccount. Dit is echter alleen mogelijk bij een domeinoverdracht. Bij het overdragen wordt de dienst geheel opnieuw aangemaakt met behoud van de huidige contractvoorwaarden, maar gaan alle bestaande data verloren. Om de data te behouden, maak je een back-up.
In welke map moet ik mijn website plaatsen?
Je plaatst de bestanden voor je website in de map /webspace/httpdocs/example.com, waarbij example.com jouw domeinnaam is.
Ik wil meerdere domeinnamen hosten binnen 1 pakket, is dit mogelijk?
Je kunt meerdere domeinnamen hosten met verschillende webhostingpakketten, het is niet mogelijk om meerdere domeinen binnen 1 webhostingpakket te hosten.
Hoe kan ik mijn website naar jullie servers uploaden?
Je uploadt jouw website met de logingegevens die je per e-mail van ons hebt ontvangen. Je vindt deze gegevens ook terug in het Control Panel van je webhosting.
Wil je uploaden met FTP-gegevens? Lees dan ons helpdeskartikel.
Waarom werkt mijn .htaccess niet?
Voordat je .htaccess kunt gebruiken, dient deze te worden gesynchroniseerd door ons gehele platform. Om je .htaccess-bestand te synchroniseren, volg je onderstaande stappen:
Met de webstatistieken op je webhostingpakket krijg je inzicht in het aantal bezoekers en bezoeken dat jouw website ontvangt. Om deze statistieken in te zien, volg je deze stappen:
Hoe wijzig ik mijn wachtwoorden via het Plesk Control Panel?
Ga naar http://www.hostnet.nl/inloggen/control-panel. Vul je domeinnaam en wachtwoord in en klik op de knop 'Inloggen'. Na het invullen van de juiste gegevens opent het Plesk Control Panel in een nieuw venster.
Wat zijn mijn FTP-gegevens?
Je vindt de FTP-gegevens van je webhosting in het Control Panel van jouw pakket.
Ik heb geen logingegevens van het Control Panel ontvangen. Klopt dat?
Dat klopt. Voor alle e-mail- en webhostingpakketten die na 1 augustus 2011 zijn besteld, zijn geen logingegevens verstuurd. Klik hier voor een uitleg over hoe je kunt inloggen op het Control Panel via Mijn Hostnet.
Heb je jouw e-mail- of hostingpakket voor 4 augustus 2011 aangevraagd of ben je in het bezit van een VPS of Dedicated Server met Plesk? Kijk dan hier hoe je kunt inloggen op het Plesk Control Panel.
Hoe kan ik een offerte aanvragen?
Heb je meer wensen dan onze standaard diensten kunnen vervullen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze afdeling Accountmanagement: 020-7500801 of am@hostnet.nl. Onze accountmanagers staan je graag te woord.
Mijn website is te zwaar voor het shared platform, wat kan ik het beste doen?
Wanneer je website te zwaar is voor het shared platform, is een Virtual Private Server (VPS) of een Dedicated Server (DS) de juiste oplossing.
Met een VPS of een Dedicated Server beschik je over een eigen server die je naar eigen wens inricht.
Ik wil graag eigen en niet standaard applicaties installeren op mijn webhostingpakket, is dit mogelijk?
Het is niet mogelijk om eigen en/of niet standaard applicaties te installeren op je webhostingpakket. Hiervoor heb je een Unmanaged Virtual Private Server (VPS) of een Dedicated Server (DS) nodig.
Cronjobs worden niet ondersteund op een Shared Webhosting pakket.
Het is mogelijk om zelf cronjobs te beheren met een Virtual Private Server (VPS). Meer informatie over VPS'en vind je hier.
Kan ik mijn pakket laten omzetten naar een (kleiner/ groter) webhostingpakket?
Het is altijd mogelijk om je pakket te upgraden of te downgraden. Bij een upgrade worden de kosten voor het eerdere pakket verrekend in de nieuwe factuur. Bij een downgrade is dit niet het geval. Daarom is het verstandig een downgrade aan te vragen tegen het einde van de contractperiode. Let wel op de opzegtermijn van 1 maand voor het beëindigen van je oude contract.
Wanneer je een upgrade of downgrade aanvraagt, beschik je gemiddeld binnen een dag over de faciliteiten van je nieuwe hostingpakket.
Ik ben niet tevreden over mijn webhostingpakket. Kan ik mijn dienst annuleren?
Ja, dat is mogelijk. Heb je Webhosting Start, Pro of Plus besteld? Dan kun je jouw dienst binnen 30 dagen annuleren. Je geeft dit aan door een ticket in te dienen via Mijn Hostnet of door telefonisch contact op te nemen met onze Klantenservice: 020-7500800.
Kan ik de dienst Domeinnaam doorsturen laten omzetten in webhosting?
Op elk gewenst moment is het mogelijk om de dienst Domeinnaam doorsturen te laten omzetten in webhosting.
Wat is de root-folder van mijn website?
Je dient alle bestanden voor je website te plaatsen in de map webspace/httpdocs/example.com (waarbij example.com jouw domeinnaam is).
Wat is mijn database-host?
De database-host is afhankelijk van de server waarop je hosting is geplaatst. Je vindt de juiste database-host voor jouw webhosting terug in het Control Panel.
Hoe kan ik een subdomein aanmaken?
Om een subdomein aan te maken, volg je deze stappen:
Vul bij 'Naam subdomein' jouw gewenste subdomeinnaam in.
Kies bij 'Webhosting' voor 'Website (Apache)'.
Klik op 'Volgende'.
Klik op 'Gereed'.
Er wordt nu vanzelf een map aangemaakt met als naam het zojuist aangemaakte subdomein (bijvoorbeeld /m.example.com).
Hoe kan ik een favicon instellen?
Het instellen van een favicon doe je eenvoudig zelf via FTP.
Je uploadt het geprepareerde favicon.ico bestand naar de root-folder van je website. Jouw favicon wordt zichtbaar na een update van de cache van je browser.
Waar vind ik de MySQL-gegevens voor mijn database?
Je maakt zelf een MySQL-database aan via het Control Panel van je webhosting. Hier vind je ook de gegevens van reeds aangemaakte databases. Uitgebreide uitleg over het aanmaken van een database vind je op onze Helpdesk.
Wat is downtime?
Downtime is de tijd dat een website niet bereikbaar is. Dit kan komen door storingen op de server of in het netwerk of als er updates worden uitgevoerd. Als er staat 99% uptime, betekent dit een downtime van 1%.
Wat is uptime?
Uptime is de tijd dat een website bereikbaar/online is. Dit hangt af van meerdere onderdelen: de server zelf maar ook het netwerk. 99% uptime betekent dat de website 99% van de tijd online staat en bereikbaar is.
Hoe kan ik mijn dienst upgraden?
Als je al een dienst bij Hostnet hebt en deze wilt upgraden, log je in op Mijn Hostnet.
Ga naar 'Diensten'.
Selecteer de dienst die je wilt upgraden.
Klik op 'Uitbreiden'.
Doorloop de verdere stappen om je upgrade aan te vragen.
Staat de gewenste dienst er niet tussen? Dan onstaat er mogelijk dataverlies bij de gewenste upgrade. Vraag de upgrade aan met behulp van een ticket via Mijn Hostnet. Geef daarin het volgende aan:
Welke dienst je wilt upgraden.
Naar welke dienst je wilt upgraden.
Akkoord kosten voor de nieuwe dienst.
Mocht er sprake zijn van dataverlies bij de gewenste upgrade, dan informeert onze Klantenservice jou hierover voordat de upgrade wordt uitgevoerd.
Wat is het Control Panel?
Iedereen die een e-mail- of webhostingpakket bij Hostnet bestelt, krijgt toegang tot het Control Panel. Via het Control Panel beheer je jouw hostingactiviteiten. Je logt in op het Control Panel via Mijn Hostnet. De functies van het Control Panel bekijk je hier.
Wat is downloaden?
Downloaden is het kopiëren en verplaatsen van bestanden van een andere computer of server naar je eigen computer.
Wat is uploaden?
Uploaden is het kopiëren en verplaatsen van bestanden van je eigen computer naar een andere computer of server.
Valt het updaten van mijn website onder dataverbruik?
Ja, het updaten van je website valt onder dataverbruik.
Valt e-mailverkeer onder dataverbruik?
Ja, e-mailverkeer valt onder dataverbruik.
Hoe kan ik mijn dataverkeer verminderen?
Je kunt je verbruik aan data verminderen door:
HTML-, CSS- en PHP-bestanden verbruiken over het algemeen weinig dataverkeer;
afbeeldingen of foto's in onder andere GIF- en JPG-formaat verbruiken al snel veel dataverkeer. Probeer de afbeeldingen te comprimeren of de afbeeldingen verkleind weer te geven als een Thumbnail. De bezoeker kan aan de kleine versie zien of hij een afbeelding wil openen. Zo wordt er geen dataverkeer verspild;
mp3's of filmpjes verbruiken veel dataverkeer. Het is vaak mogelijk om mp3's met een lagere bitrate te encoderen en filmpjes kunnen vaak nog worden gecomprimeerd.
Wat zijn de functies van het Control Panel?
Met het Control Panel beheer je zelf op eenvoudige wijze de configuratie van je e-mail- en webhostingpakket. Het Control Panel maakt het veranderen van wachtwoorden, aanmaken van mailboxen en instellen van autoresponders mogelijk. Voor alle mogelijke functies van het Control Panel kijk je op onze Helpdesk.
Wat is webhosting?
Wanneer je een website hebt gemaakt of wilt maken, dan heb je webhosting nodig om jouw website bereikbaar te maken. Webhosting is de ruimte waarop jij bestanden en afbeeldingen kunt plaatsen op een server. Deze server is bereikbaar via een IP-adres dat gekoppeld kan worden aan jouw domeinnaam.
Er bestaan verschillende soorten hosting. Hostnet biedt onder andere shared webhosting, waarbij meerdere webhostingdiensten voor verschillende klanten op één server worden geplaatst. Ook is het mogelijk een eigen Virtual Private Server (VPS) af te nemen waarop je de hosting van je website helemaal zelf kunt regelen.
Kan ik ook op een later tijdstip een website onder mijn domeinnaam plaatsen?
Ja, het is mogelijk om op een later tijdstip een website onder je domeinnaam te plaatsen. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Wanneer je nog geen pakket hebt, kun je een webhostingpakket aanvragen waarmee je webruimte krijgt voor het plaatsen van jouw website.
Als je al een e-mailpakket heeft, is het mogelijk deze te upgraden naar een webhostingpakket. De e-mailfunctionaliteiten van het e-mailpakket worden overgenomen door het webhostingpakket. De kosten worden verrekend, zodat je niets dubbel betaalt.
Wat is het meest geschikte webhostingpakket voor mij?
Dat is moeilijk om zo aan te geven, want iedereen heeft andere wensen en behoeften voor zijn website. Er zijn meerdere keuzes die je kunt maken:
het aantal mailboxen;
de hoeveelheid webruimte;
applicaties automatisch installeren.
Meer informatie vind je op de pagina over webhosting. Wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Klantenservice, te bereiken via het telefoonnummer 020-7500800.
Kan ik mp3's of video's op mijn website plaatsen?
Het is mogelijk mp3-bestanden of video's op je website te plaatsen. Dit zijn bestanden die bezoekers van je website kunnen downloaden en afspelen.
Komt er reclame op mijn website als ik een webhostingpakket afsluit?
Op een lege website is reclame van Hostnet te zien, totdat je daar eigen content op plaatst.
Wat is CGI?
CGI staat voor Common Gateway Interface en is een aanvuling op HTML. CGI-scripts maken de website dynamisch en interactief.
Onze pakketten worden geleverd met een CGI-BIN. CGI-scripts zijn gastenboeken, forums of webformulieren en zelfs volledige webwinkels. CGI is geen taal waarin men programmeert, maar een 'applicatie' waardoor internetpagina's kunnen communiceren met bestanden of zelfs programma's.
Het daadwerkelijke programmeren gebeurt doorgaans met de taal Perl. Deze taal wordt ondersteund op de servers van Hostnet. Dankzij deze applicaties kan de bezoeker een interactie aangaan met jouw website. Bij een gastenboek kan men bijvoorbeeld reacties plaatsen op een pagina van je website. Het CGI-script van zo'n gastenboek verzorgt de data-opslag maar ook de uiteindelijke weergave van het gastenboek.
Wat is PHP?
PHP is een scriptingtaal waarmee je dynamische webpagina's kunt ontwikkelen. Je website krijgt hierdoor meer interactiviteit en zal in veel gevallen aantrekkelijker zijn om te bezoeken.
PHP is afgeleid van Personal Homepage en staat voor Hypertext Pre-Processor. PHP is een scriptingtaal waarmee je dynamische webpagina's ontwikkelt. Een dynamische pagina is een webpagina die bijvoorbeeld is gekoppeld aan een database, waardoor de informatie 'dynamisch' wordt gegenereerd. Dit alles gebeurt in samenwerking met HTML. Met PHP gebruik je bijvoorbeeld gastenboeken, forums, e-mailformulieren of zelfs complete Content Management Systemen. Dankzij PHP gaan bezoekers een interactie met jouw website aan.
PHP is vergelijkbaar met ASP (dat is ontwikkeld door Microsoft). Het belangrijkste verschil met ASP is dat PHP open source is. Het is dus voor iedereen vrij en kosteloos te gebruiken.
Wat heb ik nodig om een website online te krijgen en wat betaal ik daarvoor?
Je doorloopt de volgende stappen voor het online zetten van je website:
Registreer jouw gewenste domeinnaam.
Je hebt ruimte nodig op een speciale server van Hostnet waarop je jouw website plaatst, een webhostingpakket.
Nadat je een webhostingpakket hebt besteld, ontvang je van ons de logingegevens.
De kosten voor een webhostingpakket vind je op onze website. Op onze Helpdesk staat een uitgebreide uitleg over hoe je jouw website op internet plaatst.
Wat gebeurt er als ik de toegestane datalimiet overschrijd?
Als je de toegestane datalimiet overschrijdt, nemen wij contact met je op. We bespreken de verschillende opties, waaronder upgraden naar een groter pakket.
Niet gevonden wat je zoekt?
Direct persoonlijk advies
Jij verdient de beste support. En daarom helpen we je graag, 7 dagen per week.
Ma t/m vr: 08.00 - 22.00 uur en in het weekend: 10.00 - 18.00 uur.