Veranderingen bij Google: na 5 juli gaat de zoekgigant volledig over op mobiele indexering

Athiná Fourtounidis
leestijd
Veranderingen bij Google: na 5 juli gaat de zoekgigant volledig over op mobiele indexering

Is jouw website al geschikt voor mobiele apparaten? Zo niet, is het belangrijk dat je hier gauw aan werkt. Na 5 juli gaat Google websites die niet mobiel beschikbaar zijn, niet meer indexeren.

100% mobiele indexering 

Op 5 juli 2024 vindt er een verandering plaats bij Google. Het platform kiest vanaf die datum voor 100% mobiele indexering. Dat houdt in dat websites die niet werken op mobiele apparaten, niet meer worden geïndexeerd en dus niet meer zichtbaar zijn in de Google-zoekresultaten. Dit kan gevolgen hebben voor je vindbaarheid.

Wat betekent dit voor jou?

Als je een website hebt die nog niet werkt op mobiele apparaten, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan te passen. Maar de soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend: alleen websites die de bot van Google echt niet kan bezoeken en bekijken (“renderen”), worden niet geïndexeerd. De meeste websites zijn mobiel wel te bereiken, hoewel ze niet altijd goed leesbaar zijn. Het geeft wel aan dat Google de focus nu volledig heeft verlegd van desktop apparaten naar mobiele apparaten, “mobile first”.

Responsieve website

Omdat Google duidelijk de focus verlegt, is het voor jou een goed idee om aan de responsiviteit van je site te werken. Een responsieve website past zich aan op het formaat van het apparaat waarop de website wordt bekeken. Of je bezoeker de website nou bekijkt via desktop, tablet of mobiel maakt dan niet uit; je website schaalt altijd mee en teksten en afbeeldingen blijven goed zichtbaar. 

Hoe maak je een website mobielvriendelijk?

We leggen in dit artikel uit hoe je een website responsive (en dus mobielvriendelijk maakt). Gebruik je onze Website Builder? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want al deze website templates zijn meteen responsive

Delen
Athiná Fourtounidis

Athiná is een boekenwurm met een liefde voor schrijven. Naast haar diverse job als communicatiespecialist bij Hostnet houdt zij van reizen, fitness en mode.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet