.COM domein kopen

Een .com domeinnaam checken en direct kopen. Je regelt het in 1 minuut bij Hostnet.

9 , - 1e jaar
 • Flexibel uitbreiden met hosting en/of e-mail
 • Gratis domein en e-mail doorsturen
 • 7 dagen per week support
280.000+ tevreden klanten
7 dagen p/w persoonlijk contact

Een .com domeinnaam kopen

Maak van je wereldwijde ambitie realiteit. Met een internationaal herkenbare en vertrouwde domeinnaam ben je op weg. Of je nu eerst in Nederland begint, direct globaal zaken gaat doen of er tussenin zit.

Bij Hostnet registreer je jouw .com domein voor slechts € 9,- in het eerste jaar. Zoek je naar meer korting? Leg je domein met .com voor langere tijd vast*. Hoe langer de looptijd, hoe meer korting je pakt. Dat is nog eens voordelig.

* Korting op een lange looptijd staat los van de actiekortingen in het eerste jaar.

Ga internationaal met een .com domein

Breek internationaal door. Dankzij een domeinnaam met .com ben je niet geografisch gebonden aan een specifiek gebied. Zo opereer je eenvoudig in meerdere markten. Bovendien wordt .com vaak gekoppeld aan professioneel gebruik door (commerciële) organisaties of zzp’ers. Maar ook als je particulier bent, kun je een .com domeinnaam checken, registreren en gebruiken.

Het succes van .com

Sinds 1985 en nu een ware klassieker. .COM is een van de eerste topleveldomeinen ooit. Eerst bedoeld voor commerciële bedrijven, in de jaren ‘90 beschikbaar voor iedereen. Sindsdien is de registratie van .com domeinnamen explosief gestegen naar meer dan 160 miljoen wereldwijd. .COM was eerst eigendom van het Amerikaanse Ministerie van Defensie en wordt tegenwoordig beheerd door Verisign.

Een .com domeinnaam registreren bij Hostnet

Handige extra’s bij je .com domeinnaam. Dat krijg je bij Hostnet. Zodat je van jouw internationale ambitie een topsucces maakt.

Gratis subdomein(en) aanmaken

Een online leeromgeving, vacaturepagina of marketingcampagne opzetten? Gebruik een subdomein onder je hoofddomein. Je betaalt er geen extra kosten voor. Wel zo fijn.

Domein en e-mail doorsturen

Wees vindbaar via verschillende domeinen. Stuur je domeinnaam door naar een bestaande site. Of tijdelijk naar je socialmedia-profiel als je website nog niet af is. Ook stuur je e-mail kosteloos door naar een ander e-mailadres.

Flexibel uitbreidbaar

Eerst een domeinnaam kopen met .com. Om later met hosting een website te maken. Of professioneel te mailen met zakelijke e-mail. Bij Hostnet breid je uit op het moment dat jij wilt. Ga je jouw .com domein niet gebruiken? Parkeer je domeinnaam voor (on)bepaalde tijd.

De beste service

Jij verdient de beste service. Daarom kun je Hostnet 7 dagen per week bereiken. Heb je hulp nodig bij de nameservers of bij andere instellingen? Onze vakkundige en enthousiaste medewerkers helpen je direct. Of bekijk onze handige handleidingen op de Helpdesk.

In 3 stappen een .com domeinnaam checken bij Hostnet

Check je .com domeinnaam snel en eenvoudig. Om ‘m daarna gelijk te registreren. Je regelt het in 1 minuut bij Hostnet. Wij helpen je erbij.

Stap 1 - Stap 1

Check je domeinnaam met .com in de domeinchecker. Je ziet direct of hij vrij is. Of dat je voor een alternatief moet gaan.

1

Stap 2 - Stap 2

Selecteer de domeinnaam die het best bij je past en rond je bestelling af. Het kost je slechts een paar klikken.

2

Stap 3 - Stap 3

Is de registratie van je .com domein succesvol verlopen? Dan krijg je van ons een bevestigingsmail. Vervolgens beheer je jouw domein gemakkelijk in Mijn Hostnet.

3

Hulp nodig met een .com domeinnaam checken? Onze Klantenservice helpt je graag. Ook buiten kantooruren.

Bedenk jouw gouden .com domein

Ga je internationaal? Dan wil je dat je domein begrijpbaar is voor iedereen. Een goede domeinnaam verzinnen helpt je erbij. Ideeën nodig? Een domeinnaam generator helpt je op weg.

 1. Houd hem kort en bondig
 2. Maak hem creatief en toegankelijk
 3. Zorg dat hij makkelijk te onthouden is
 4. Gebruik je bedrijfsnaam of een bijpassende term
 5. Wees creatief met woorden, letters, cijfers en tekens
 6. Denk na over de lange termijn

Je .com domeinnaam bezet?

Jammer, jouw favoriete .com domein is al weg. Gelukkig zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Bij Hostnet vind je namelijk meer dan 850 topleveldomeinen. Wil je alsnog duidelijk maken dat je globaal georiënteerd bent? Kies dan voor .world of .org. Run je een internationale webshop? Ga voor een nieuw topleveldomein als .shop of .store. Wil je liever het bezette domein met .com gebruiken? Dan kun je misschien de domeinnaam overnemen van de huidige eigenaar.

Je .com domein verhuizen naar Hostnet

Heb je al een .com domein? En wil je liever klant zijn bij een andere registrar? Verhuis je domeinnaam naar Hostnet. Het is gratis.

Het verhuizen van je .com domein is bij ons eenvoudig. Je vraagt de verhuizing aan op onze website en bevestigt het met een verhuiscode of token. Hebben wij de bevestiging ontvangen? Dan verhuizen we jouw .com domeinnaam. Vervolgens beheer je ‘m in je persoonlijke Mijn Hostnet-account.

De ultieme tips en tricks voor jouw .com domein

Ga voor online succes met jouw .com domeinnaam. Hostnet Academy helpt je op weg met inspirerende tips. Je vindt een bijpassende gids voor al je vragen.

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]
Artikel

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]

Handig: dit zijn de kosten van een domeinnaam
Artikel

Handig: dit zijn de kosten van een domeinnaam

Wat is een url? + 7 tips om de perfecte url te maken
Artikel

Wat is een url? + 7 tips om de perfecte url te maken

Klaar om uit te breiden? Ontdek onze hostingoplossingen

Van idee tot wereldwijd imperium. Bij Hostnet vind je de hostingoplossing die bij je past. Van een website maken tot mailen met je eigen domeinnaam met .com.

Website Builder

Je eigen website in slechts 3 stappen. Vandaag nog online.

 • Keuze uit vele templates en blokken
 • Geen programmeerkennis nodig
 • Ideaal voor zzp’ers en starters

WordPress-website maken

Start eenvoudig een blog of website met 's werelds favoriete cms.

 • Je kunt direct aan de slag
 • Handige tips en tricks
 • Ruime keuze in thema’s en plugins

E-mail

Een goedkope domeinnaam met e-mail. Om professioneel te mailen naar contacten.

 • 7 dagen p/w installatiehulp
 • Eenvoudig in beheer
 • Spamvrije e-mail

Vragen over een .com domeinnaam checken?

Bij Hostnet kun je rekenen op de beste service. 7 dagen per week.

Wil je meer weten over een domeinnaam registreren met .com bij Hostnet? Je kunt 7 dagen per week bij ons terecht. Ons team van vakkundige medewerkers helpt je graag op weg.

Veelgestelde vragen over een .com domein registreren

Hoeveel kost een .com domein?

Hoeveel een .com domein kost, ligt onder andere aan de registrar en of er een actie geldt. Bij Hostnet kost de registratie van een domeinnaam met .com in het eerste jaar slechts € 9,-. Wil je jouw domeinnaam daarna houden? Dan betaal je jaarlijks € 22,-. Daarnaast bespaar je extra kosten als je jouw domeinnaam voor een langere periode vastlegt. Dit kan 1, 2 of 5 jaar zijn. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de korting is die je ontvangt.

Hoelang duurt een domeinnaam kopen met .com?

Bij Hostnet kun je snel een domeinnaam checken en kopen. Een domeinnaam check van .com duurt maximaal 1 minuut. Is je domein succesvol geregistreerd en heb je van ons een bevestigingsmail gekregen? Dan duurt het tussen de 2 en 24 uur voordat je .com domeinnaam actief is.

Wat zijn de voorwaarden van een .com domein?

Iedereen, dus bedrijven en particulieren, kan een .com domeinnaam registreren. Er zijn echter een aantal voorwaarden. Een .com domeinnaam mag bestaan uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Het koppelteken mag niet aan het begin of eind van de domeinnaam staan. Ook is de lengte tussen de 3 en 63 tekens.

Mijn favoriete .com domeinnaam is bezet, wat nu?

Kun je niet meer jouw favoriete domeinnaam met .com kopen, omdat iemand je voor was? Niet getreurd. Je kunt alsnog een goede domeinnaam registreren. Bijvoorbeeld door de naam net iets anders te maken. Zo kun je een koppelteken (-) toevoegen of het woord in het meervoud zetten. Ook is het mogelijk om een synoniem te gebruiken, het woord in een andere taal te vertalen of het topleveldomein bij je naam te betrekken. Lukt het niet? Dan kun je naar een nieuw topleveldomein kijken. Bij deze groep zijn er nog veel domeinnamen beschikbaar.

Heb je de wens om jouw favoriete bezette .com domeinnaam te kopen? De kans bestaat dat je het domein kunt overkopen van de eigenaar. Dit doe je door de eigenaar van de domeinnaam te checken via de WHOIS van de .com domeinnaam: ICANN.

Wat is beter, een domeinnaam met .com of .nl?

Of een .nl of .com domeinnaam beter is, ligt aan jouw situatie. Heb jij een internationale business? Of is dit jouw ambitie? Kies dan voor een .com domein. Het topleveldomein is namelijk globaal herkenbaar. Ben je zakelijk actief in Nederland? Dan is een .nl domeinnaam een betere keuze. Zo laat je namelijk aan bezoekers direct zien dat je een Nederlands bedrijf bent. Bovendien straalt het topleveldomein betrouwbaarheid uit bij Nederlandse klanten en weet Google dat je site is bedoeld voor de Nederlandse markt.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.