Registreer voordelig jouw .com domeinnaam

.com
Actie 18,50 9 , - 1e jaar
448 beoordelingen
4.7
"Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen."
Studio Witt
508 beoordelingen
4.3
"Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!"
Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.COM domein registreren bij Hostnet

.COM domeinnaam kopen? Hostnet is reseller van OpenSRS - Tucows, onze betrouwbare partner voor .com domeinregistraties. Check hierboven of jouw gewenste .com domeinnaam beschikbaar is en bestel je .com domein vandaag nog. Je .com domeinregistratie regel je snel en binnen enkele minuten online.

Commerciele domeinnaam: .com

De commerciële .com extensie is zonder enige twijfel de bekendste en meest geregistreerde extensie ter wereld. Op 15 maart 1985 werd de eerste .com domeinnaam geregistreerd door een Amerikaans computerbedrijf, symbolics.com. Daarna is het aantal registraties van commerciële .com domeinnamen explosief gestegen. Inmiddels zijn er meer dan 100 miljoen .com domeinregistraties wereldwijd. Een .com domeinnaam check en registreer je snel en eenvoudig bij Hostnet, die als reseller van OpenSRS - Tucows .com domeinregistraties meteen regelt.

Populairste extensie: .com

Per dag worden er gemiddeld 100.000 .com domeinnamen wereldwijd geregistreerd. Niemand had kunnen bedenken dat toen het Amerikaanse Ministerie van Defensie in 1985 begon met de uitgave van .com domeinnamen dit jaren later zo'n groot succes zou worden. Momenteel is het Amerikaanse bedrijf Verisign verantwoordelijk voor de uitgifte van .com domeinnamen. Hostnet is voor de registratie van .com domeinnamen reseller van een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties, OpenSRS - Tucows.

Reseller OpenSRS - Tucows

Om .com domeinnamen correct en op een snelle manier te registreren, is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows. OpenSRS is onderdeel van Tucows en regelt de registratie van .com domeinen. OpenSRS is opgericht in 1999 en is een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties. Wanneer je een .com domeinregistratie bij Hostnet aanvraagt, sturen wij als reseller deze meteen door naar OpenSRS. OpenSRS zorgt ervoor dat de registratie van je .com domeinnaam wordt goedgekeurd en volgens de richtlijnen wordt verwerkt. OpenSRS verwerkt jouw .com domeinregistratie meteen, zodat je snel over je .com domein beschikt. Alles over de rechten en verantwoordelijkheden van een domeinhouder lees je op deze pagina van ICANN.

Voorwaarden .com domeinnamen

De .com domeinnaam is in eerste instantie ingevoerd als extensie voor bedrijven en instellingen met een commercieel en internationaal karakter. Inmiddels is het .com domein al lang niet meer alleen gericht op commercieel gebruik. Iedereen mag en kan een .com domeinregistratie aanvragen, hier zijn geen voorwaarden aan verbonden. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de inhoud van een .com domeinnaam. Een .com domein mag bestaan uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het minteken (-). Het minteken mag echter niet aan het begin en aan het eind van de .com domeinnaam worden geplaatst. Als laatste mag een .com domeinnaam bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. Via een domeincheck bij Hostnet zie je meteen welke .com domeinnamen beschikbaar zijn.

Een aansprekende .com domeinnaam

Het is niet makkelijk om een goede .com domeinnaam te bedenken. Er zijn verschillende punten waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste punten hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Kies een .com domeinnaam die voor iedereen makkelijk is te onthouden.
 • Een korte domeinnaam spreekt meer aan dan een lange domeinnaam.
 • Kies een .com domein dat makkelijk te spellen is, mensen maken snel spel- en typefouten.
 • Omdat mensen snel spel- en typefouten maken, kan het verstandig zijn om ook verkeerd gespelde domeinnamen te registreren.
 • Je kunt het best een beschrijvende domeinnaam registreren.
 • Om te voorkomen dat iemand jouw naam claimt, is het aan te raden om naast .com ook andere extensies vast te leggen.

Weet je welke domeinnaam je wilt registreren? Check en registreer dan vandaag nog jouw .com domeinnaam.

Jouw .com domeinnaam checken en registreren

Ben je er uit? Check dan snel online of jouw gewenste domein beschikbaar is. Naast de beschikbaarheid van je .com domeinnaam zie je tevens welke andere extensies beschikbaar zijn om vast te leggen. Dit kan handig zijn ter bescherming van jouw domein, iemand anders kan jouw domeinnaam met die andere extensies dan niet meer registreren. Nadat je de .com domeinnaam hebt gecheckt, vraag je deze eenvoudig meteen online aan. Omdat Hostnet reseller is van OpenSRS - Tuwcows, wordt je aanvraag voor de .com domeinnaam gelijk gecontroleerd en geregistreerd. Tijdens het bestelproces heb je tevens de mogelijkheid om e-mail- en webhostingdiensten te bestellen. Handig als je snel aan de slag wilt met je .com domeinregistratie en website.

E-mail en webhosting voor je .com domein

Je hebt een .com domeinnaam geregistreerd en wat nu? Wil je e-mails verzenden en ontvangen onder je .com domeinnaam? Hostnet biedt verschillende e-mailpakketten, elk met zijn eigen e-mailfunctionaliteiten. Je bepaalt zelf wat er voor het @-teken komt, daarachter staat jouw .com domeinnaam. Wil je naast e-mail ook een website online zetten onder jouw .com domein? Dan heb je een ruime keuze uit onze webhostingpakketten. Hiermee krijg je ruimte op onze server om jouw website online te zetten en krijg je de beschikking over uitgebreide e-mailfunctionaliteiten. Check hier jouw gewenste .com domeinnaam en bestel meteen een e-mail- of webhostingpakket.

Doorsturen & beheren van je .com domeinnaam

Wil je jouw geregistreerde .com domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam of IP-adres? Met de gratis functie domeinnaam doorsturen worden bezoekers van je .com domeinnaam automatisch doorgestuurd naar een andere domeinnaam. Daarnaast is het met de functie domeinnaam doorsturen mogelijk om e-mail die bijvoorbeeld wordt gestuurd naar info@jouwbedrijfsnaam.com door te sturen naar een ander e-mailadres dat je in gebruik hebt. Een andere optie die wij aanbieden, is DNS-beheer. Hiermee is het mogelijk om zelf de DNS-instellingen van al je domeinnamen, inclusief .com domeinen, te beheren. Zo kun je A, MX of CNAME-records aanmaken, wijzigen of verwijderen. Ook kun je kiezen voor Wijziging nameservers. Hiermee is het mogelijk om je bij Hostnet geregistreerde domeinnamen op je eigen DNS-server te beheren. Het wijzigen van het DNS of de nameservers doe je gratis via Mijn Hostnet. Meer informatie over de laatste 2 diensten vind je op de volgende pagina.

Verhuizen van je .com domeinnaam naar Hostnet

Om je .com domeinnaam te verhuizen naar Hostnet, volg je de volgende stappen:

 • Vul op de verhuispagina de benodigde gegevens in.
 • Zeg je .com domeinnaam op bij je huidige provider.
 • Je huidige provider geeft jou een autorisatiecode of EPP-code.
 • Hostnet zet via onze partner voor .com domeinregistraties, OpenSRS - Tucows, de verhuizing in gang.
 • OpenSRS - Tucows stuurt vervolgens het verhuisverzoek door naar de extensieleverancier die het verzoek meldt aan je huidige provider. 
 • Je huidige provider laat weten dat er een verzoek is binnengekomen om je domein te verhuizen. 
 • Teken je geen bezwaar aan bij je huidige provider? Dan wordt de verhuizing in gang gezet.

Als je de correcte autorisatiecode of EPP-code hebt doorgegeven, is je .com verhuizing binnen 6 dagen een feit. Je ontvangt per e-mail een bevestiging zodra de verhuizing van je .com domeinnaam is voltooid.

Je .com domeinnaam wegverhuizen

Wil je jouw bij Hostnet geregistreerde .com domein verhuizen naar een andere provider? Om je .com domeinnaam bij Hostnet weg te verhuizen, is het noodzakelijk dat je jouw contract voor het .com domein bij Hostnet beëindigt. Je zegt jouw .com domeinregistratie eenvoudig op via Mijn Hostnet. Nadat je jouw .com domeinregistratie hebt opgezegd, ontvang je van Hostnet een bevestiging van de opzegging. Daarnaast ontvang je van Hostnet een aparte mail met een autorisatiecode die je nodig hebt om de verhuizing van je .com domein te bevestigen.

Populaire extensies registreren

Websites die een commercieel en internationaal karakter hebben, zullen vaak .com als extensie gebruiken. Bij Hostnet bieden we een varia aan extensies aan die allemaal een ander doel hebben. Heb je een Nederlandse website die is gericht op de Nederlandse markt? Dan is een .nl domeinnaam registreren de beste keuze. Ben je meer georiënteerd op Europa? Kies dan voor de .eu extensie. Voor België geldt een .be domeinnaam, voor Duitsland een .de domeinnaam en voor informatieve websites .info. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Want bij Hostnet heb je ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld .co.uk, .fm, .hu, .mobi, .ma en .tel domeinnamen te registreren. Kijk voor een volledige lijst van alle aangeboden extensies op onze domeinnaamextensiepagina.

Bestel jouw .com domeinregistratie bij Hostnet

Heb je besloten welke .com domeinnaam je wilt kopen? Bij Hostnet check en registreer je in een handomdraai online jouw gewenste commerciële .com domein. Hostnet is een betrouwbare partner voor al je domeinregistraties, of het nu gaat om .com, .nl of .eu domeinnamen. Daarnaast ben je bij ons aan het juiste adres om jouw .com domeinnaam te beheren. Van web- en e-mailhosting tot een eigen server en van webdesign- tot webwinkelpakketten: Hostnet heeft het allemaal voor je in huis. Check of jouw .com domeinnaam beschikbaar is en registreer deze vandaag nog.