Domeinnaam kopen

Maak je (online) idee werkelijkheid. Koop een domeinnaam.

.nl vanaf 0 , 49 p/j
280.000+ tevreden klanten
7 dagen p/w persoonlijk contact

Waarom een domeinnaam kopen?

Of je nu een website gaat bouwen of jouw (zakelijke) contacten professioneel te woord wilt staan: het begint bij een domeinnaam. Koop een domeinnaam bij Hostnet en zet jouw eerste stap om van je business een succes te maken.

Een domein kopen: tips voor een pakkende naam

Jouw perfecte domeinnaam bedenken. Dat vereist serieus denkwerk. Kies een naam die je makkelijk onthoudt. Of wees creatief met synoniemen en talen. Advies nodig? Op Hostnet Academy helpen we je graag bij een domeinnaam verzinnen. Zo vind je in een oogwenk een passend domein.

Domein kopen: kies een passende extensie

Zonder domeinextensie geen domeinnaam. Bij Hostnet kies je uit honderden extensies. Je vindt er altijd een die bij je business past. Van .art tot .zone: welke extensie kies jij?

.nl

16,- 0,49

.com

22,- 9,-

.eu

20,50 10,50

.online

51,- 5,-

Meerdere domeinen kopen

Meer dan 1 domeinnaam kopen. Dat is een slimme zet. Met een extra domein start je een marketingcampagne. Of bescherm je jouw merk tegen kwaadwillenden. Bezoekers doorsturen naar de juiste site? Ook dat kan via verschillende domeinnamen.

Nieuwe domeinnamen

Zet je business (online) op de kaart. Onderscheid jezelf met een nieuwe domeinnaam als .amsterdam, .store of .blog. Deze domeinextensies vallen onder de nieuwste groep van topleveldomeinen. Je hebt nog volop keuze om een mooie websitenaam te kopen.

Koop nu je domeinnaam

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • E-mail doorsturen
Vanaf 0 , 49 p/j

Handige tips en tricks voor je domeinnaam

Jij wilt zo veel mogelijk uit je domein halen. Dat snappen we. Daarom vind je op Hostnet Academy onze beste tips en tricks voor vóór- en nadat je jouw domeinnaam hebt gekocht.

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]
Artikel

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]

Moeite met een domeinnaam verzinnen? Hostnet helpt je met deze 8 tips!
Artikel

Moeite met een domeinnaam verzinnen? Hostnet helpt je met deze 8 tips!

De 7 beste tools om jouw ideale domeinnaam te genereren
Artikel

De 7 beste tools om jouw ideale domeinnaam te genereren

Bekijk ook

WordPress-website maken

Maak eenvoudig en snel een WordPress-website of -blog.

E-mail

Ga voor e-mail: simpel je mailboxen beheren en overal inloggen.

Domeinnaam verhuizen

Laat gratis je domeinnaam verhuizen naar Hostnet. Zo geregeld.

Vragen over een domein kopen?
We staan voor je klaar!

Bij Hostnet kun je rekenen op de beste service. 7 dagen per week.

Heb je vragen over het kopen van een domeinnaam? Of wil je advies bij het kiezen van een passende websitenaam? Je kunt 7 dagen per week bij ons terecht. Ons team van vakkundige medewerkers helpt je graag op weg.

Veelgestelde vragen over een domeinnaam kopen

Hoe koop je een domeinnaam?

Je koopt een domeinnaam bij Hostnet door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Typ jouw gewenste naam in onze domeinchecker. Geeft de checker aan dat hij bezet is bij de extensie die je wilde kiezen? Ga dan voor een andere extensie of naam.
 2. Vul je winkelmand met jouw gewenste domeinnaam. Voeg eventueel meer domeinen toe of kies voor een website- of e-mailpakket. Rond de bestelling af.
 3. Wij zorgen vervolgens voor de registratie van je domein, en eventueel de oplevering van je dienst(en). Zodra dit is gelukt, ontvang je een bevestigingsmail.

Wat kost een domeinnaam per jaar?

De jaarlijkse kosten van een domeinnaam hangen af van:

 • welke extensie je kiest;
 • bij welke provider je het domein gaat kopen;
 • of er een actieprijs geldt.

Voorbeeld: bij Hostnet kun je een .nl domein kopen voor € 16 per jaar. Het eerste jaar geldt een actieprijs van € 0,49. De looptijd van je domein is 1 jaar. Wil je extra korting ontvangen? Verleng de looptijd dan met 2 of 5 jaar. Alle domeinnaam kosten vind je op onze website.

Kan ik een domeinnaam kopen voor altijd?

In principe kun je een domeinnaam kopen voor altijd. Afhankelijk van de looptijd die je hebt gekozen, wordt je domeinnaam bij Hostnet automatisch verlengd. Hierdoor blijft hij dus van jou. Je contract eindigt pas als je jouw domeinnaam opzegt, verkoopt of overdraagt aan iemand anders. In dit geval kan een ander jouw domein kopen.

Kan ik een bestaande domeinnaam kopen?

Je kunt alleen een domeinnaam kopen die bezet is als de huidige eigenaar ‘m aan jou wilt verkopen. Om contact op te nemen, kun je de domeinnaam eigenaar checken via een WHOIS-database. Meer informatie hierover lees je in ons artikel over een domeinnaam overnemen.

Wat moet ik doen als de domeinnaam al gekocht is?

Is jouw gewenste domeinnaam al gekocht door iemand anders? Dan zijn de volgende opties mogelijk:

 1. Onderzoek of je gewenste naam bij een andere extensie nog vrij is.
 2. Neem contact op met de huidige eigenaar om de domeinnaam over te kopen. De contactgegevens kun je checken via een WHOIS-database.
 3. Kies voor een creatief alternatief. Gebruik bijvoorbeeld cijfers en koppeltekens. Of vertaal je naam in een andere taal. Een domeinnaam tool kan je hierbij helpen.

Kan ik een domeinnaam kopen zonder hosting?

Ja, je kunt een domeinnaam kopen zonder hosting. Bijvoorbeeld als je al een website hebt en er meerdere domeinnamen aan wilt koppelen. Dit kan handig zijn wanneer de kans groot is dat (potentiële) klanten je domeinnaam verkeerd spellen. Of als je van bedrijfsnaam verandert.

Heb je nog geen website, maar ga je er wel een maken? Dan kun je alvast je hostingpakket en webadres kopen. Kies bijvoorbeeld voor je eigen webhosting of maak een site met WordPress. Bij Hostnet is het koppelen van beide diensten zo gebeurd. Daar hoef je niets voor te doen, wij regelen het voor je.

Wil je geen website, maar wel professioneel mailen naar contacten? Dan kun je een domeinnaam en E-mail Hosting kopen.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.