Registreer voordelig jouw .be domeinnaam

.be
Actie 21,50 5 , 50 1e jaar

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.BE domein registreren bij Hostnet

.BE domeinnaam registreren? Bij Hostnet registreer je binnen enkele minuten Belgische .be domeinnamen. Hiervoor moet je eerst jouw gewenste domeinnaam checken op beschikbaarheid. Is het domein vrij? Dan registreer je vandaag nog jouw .be domein. Je .be domeinregistratie regel je snel en gemakkelijk online bij Hostnet.

Belgische domeinnaam: .be

Het Belgische .be domein is actief sinds 1989. Professor Verbaeten van de Katholieke Universiteit Leuven zorgde er in 1989 voor dat .be domeinnamen konden worden geregistreerd. De eerste jaren waren .be domeinnamen niet erg populair. Tussen 1989 en 1994 werden er slechts 129 .be domeinnamen geregistreerd. In de jaren erna groeide het aantal .be domeinregistraties gestaag. In het jaar 2000 werd op verzoek van professor Verbaeten de verantwoordelijkheid voor de registratie van .be domeinnamen overgedragen aan de Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistratie, in de volksmond DNS Belgium genoemd.

Groei van .be domeinnamen

Toen in 2000 DNS Belgium het stokje overnam van de professor was de .be domeinnaam nog steeds niet erg populair. De belangrijkste oorzaak voor de impopulariteit van de .be domeinnaam was dat niet iedereen een .be domeinnaam mocht aanvragen. Alleen bedrijven konden een .be domeinnaam registreren, waarbij de domeinnaam moest overeenkomen met de bedrijfsnaam. Daarnaast was de prijs voor een .be domeinregistratie erg hoog. DNS Belgium wilde hier iets aan veranderen en stelde zich als doel om het aantal .be domeinregistraties te vermeerderen. In december 2000 versoepelde DNS Belgium de regels om een .be domeinnaam vast te leggen en werd tevens de prijs van een .be domeinnaam verlaagd. Deze maatregelen zorgden meteen voor succes, binnen 3 weken werd het aantal .be domeinregistraties verdubbeld.

Ludieke actie: gratis .be domeinen

In november 2005 kwam DNS Belgium met een ludieke actie. Gedurende 3 maanden kon iedereen gratis een .be domeinnaam vastleggen. De bedoeling van DNS Belgium was om het .be domein aantrekkelijker te maken en het aantal .be domeinregistraties te vermeerderen. En de actie was succesvol, in 3 maanden tijd werden er maar liefst een ½ miljoen .be domeinnamen geregistreerd. Hiermee kwam het totaal op meer dan 1 miljoen .be domeinregistraties, een record voor de Belgische domeinnaam. Deze opbloei was echter niet voor lange tijd, in april 2007 was de teller teruggezakt naar 650.000 .be domeinregistraties. De laatste jaren is de .be domeinnaam weer populairder geworden. In maart 2010 werd voor de tweede keer de grens van 1 miljoen .be domeinregistraties gepasseerd.

DNS Belgium, uitgevende instantie van .be domeinnamen

Professor Verbaeten was in de beginjaren verantwoordelijk voor de uitgifte van .be domeinnamen. Na 10 jaar heeft hij deze verantwoordelijkheid overgedragen aan de Belgische Vereniging voor Internetdomeinregistratie, een vereniging zonder winstoogmerk. In het jaar 2000 is DNS Belgium officieel van start gegaan met haar werkzaamheden. Het voornaamste doel van DNS Belgium is het begeleiden en beheren van de uitgifte van .be domeinnamen. Daarnaast heeft DNS Belgium als doel gesteld om internet toegankelijker te maken en het gebruik ervan aan te moedigen. Naast dat DNS Belgium verantwoordelijk is voor de uitgifte van .be domeinnamen, is zij ook medeverantwoordelijk voor de uitgifte van .eu domeinnamen. DNS Belgium richtte samen met het Italiaanse Instituto di Informatica e Telematica en het Zweedse Stiftelsen för Internetinfrastruktuur EURid op, de uitgevende instantie van .eu domeinnamen.

Hostnet, erkend registrar van DNS Belgium

Het is niet mogelijk om een .be domeinnaam rechtstreeks bij DNS Belgium te registreren. Hiervoor zijn registratieagenten ofwel registrars aangesteld die .be domeinregistraties bij DNS Belgium mogen indienen. Hostnet is erkend registrar van DNS Belgium en dus gemachtigd om voor jou .be domeinnamen in te dienen en te registreren. Sinds de versoepeling van de regels voor .be domeinregistraties is door DNS Belgium volledige liberalisering ingevoerd. Dit houdt in dat het voor iedereen mogelijk is om een .be domein te registreren. Of het nu gaat om bedrijven, particulieren, Belgen of buitenlanders, iedereen is gerechtigd een .be domeinnaam vast te leggen. Controleer hier of jouw gewenste .be domeinnaam beschikbaar is en registreer jouw domeinnaam vandaag nog online bij Hostnet.

Voorwaarden .be domeinnaam

DNS Belgium heeft in 2000 de regels om een .be domeinnaam te registreren, versoepeld. Met de liberalisering werd het voor iedereen mogelijk om een .be domein vast te leggen. Er is echter wel een aantal voorwaarden door DNS Belgium gesteld waaraan een .be domeinnaam dient te voldoen. Als eerste geldt bij de registratie het principe van 'first come, first served', dit betekent dat de eerste die een volledige en geldige aanvraag voor een .be domeinnaam indient, de naam krijgt toegewezen. Het is dus niet mogelijk om een reeds geregistreerde .be domeinnaam aan te vragen. Verder heeft DNS Belgium bepaald dat een domeinnaam alleen mag bestaan uit de karakters a-z, A-Z, 0-9 en het minteken (-). Het minteken mag hierbij niet worden geplaatst op de eerste of laatste plek van de domeinnaam en niet op de derde en vierde positie. Een .be domeinnaam mag maximaal uit 63 tekens bestaan. Meer informatie over de voorwaarden van .be domeinregistraties lees je op de website van DNS Belgium.

Kies een aantrekkelijke .be domeinnaam

Er zijn nog veel mogelijkheden om een goede en aantrekkelijke .be domeinnaam vast te leggen. Heb je een .nl domeinnaam en is jouw bedrijf ook actief in België? Dan is het zeker aan te raden om ook de .be versie van je domeinnaam te registreren. Daarnaast komen in de Nederlandse Google ook Belgische zoekresultaten naar boven. Een .be domeinnaam kan dan ook verstandig zijn als je hoge zoekresultaten wilt behalen op jouw Nederlandstalige website. Heb je er verder wel eens aan gedacht om variaties op je huidige domeinnaam te registreren? Zo kun je bijvoorbeeld het minteken tussen 2 woorden plaatsen of een domeinnaam met een spelfout registreren. Kortom, je hebt genoeg mogelijkheden om een aantrekkelijke .be domeinnaam te registreren. Houd er tevens rekening mee dat een gemakkelijke domeinnaam beter wordt onthouden en dat een korte naam aantrekkelijker is dan een lange naam. Heb je ideeën voor jouw .be domeinregistratie? Controleer dan hier welke mogelijkheden en opties je hebt.

Jouw .be domeinnaam checken en registreren

Bij Hostnet ben je aan het juiste adres om jouw .be domeinnaam te checken en registreren. Hostnet is erkend registrar van DNS Belgium en daarom de perfecte partij om je .be domeinregistratie voor jou te regelen. Vul hier je gewenste domeinnaam in. Je ziet meteen in het scherm staan of de door jou ingevulde .be domeinnaam beschikbaar is om te registreren. Daarnaast krijg je een overzicht van alle andere extensies die Hostnet aanbiedt. Je kiest de gewenste domeinnaam en volgt de verdere stappen.

Je eigen, unieke .be e-mailadres

Je hebt jouw .be domeinnaam geregistreerd, en wat nu? Wil je wachten met het plaatsen van een website? Maar wil je wel gebruikmaken van je eigen, unieke .be e-mailadres? Met een van de e-mailpakketten die Hostnet aanbiedt, is het mogelijk om e-mail te verzenden en ontvangen onder jouw geregistreerde .be domeinnaam. Achter het apenstaartje staat jouw domeinnaam.be, wat er voor komt te staan, bepaal je zelf. Zo maak je bijvoorbeeld voor elke medewerker een apart e-mailadres aan of voor ieder gezinslid. Met je eigen .be e-mailadres kun je overal waar je maar wilt e-mailen, thuis via bijvoorbeeld Outlook of in het buitenland via webmail. Heb je een Blackberry, iPhone of Android-toestel? Ook op smartphones is het mogelijk gebruik te maken van de verschillende e-mailfunctionaliteiten. Alle e-mailpakketten bij Hostnet zijn onder andere voorzien van spamfilter en virusscanner.

Jouw .be website

Wil je naast een eigen e-mailadres ook een website onder je .be domeinnaam plaatsen? Dat is mogelijk met een van de vele webhostingoplossingen die Hostnet aanbiedt. Met webhosting voor je website krijg je voldoende ruimte om één website op onze server te plaatsen. Daarnaast krijg je de beschikking over meerdere mailboxen, zodat je e-mail kunt verzenden en ontvangen onder jouw .be domeinnaam. Wil je meerdere websites in 1 pakket beheren? Dan raden wij je aan een eigen Virtual Private Server (VPS) te bestellen. Heb je naast jouw .be domeinnaam bijvoorbeeld ook een .nl en een .com domeinnaam geregistreerd? Met een VPS beheer je eenvoudig meerdere websites.

Je .be domein beheren

Naast de e-mail- en webhostingpakketten biedt Hostnet 3 gratis manieren aan om jouw .be domeinnaam te beheren: Doorsturen en DNS-beheer en Wijziging Nameservers. Wil je bezoekers van jouw .be domeinnaam doorsturen naar een andere domeinnaam of IP-adres? Dan is de gratis functie domeinnaam doorsturen de juiste keuze. Als je bijvoorbeeld nu een website hebt met een niet zo'n aansprekende url zoals www.hetnet.nl/~jouwbedrijfsnaam.html, oogt het professioneler om een aansprekende domeinnaam te registreren als www.jouwbedrijfsnaam.be. Als bezoekers vervolgens www.jouwbedrijfsnaam.be intikken, worden ze, zonder dat ze het doorhebben, doorgestuurd naar de minder mooie url www.hetnet.nl/~jouwbedrijfsnaam.html. Met DNS-beheer van Hostnet beheer je gratis de DNS-instellingen van een onbeperkt aantal domeinnamen. Als laatste optie is het mogelijk om gratis je nameservers te wijzigen met Wijziging Nameservers. Hiermee is het mogelijk om je bij Hostnet geregistreerde domeinnamen op jouw eigen DNS-servers te beheren. Het beheren van je DNS-records en nameservers doe je eenvoudig via Mijn Hostnet.

Verhuizen van je .be domeinnaam

Heb je jouw .be domeinnaam bij een andere provider geregistreerd, maar wil je deze verhuizen naar Hostnet? Dat is geen probleem, je verhuist gratis jouw .be domein naar Hostnet. Je betaalt alleen voor een nieuwe registratieperiode. Voor het succesvol voltooien van een .be verhuizing, neem je de volgende stappen:

  • Vraag de verhuizing van je .be domeinnaam aan via de verhuispagina en rond je aanvraag af.
  • Naar aanleiding van jouw aanvraag dient Hostnet een verzoek in voor een transfercode bij de uitgevende instantie van .be domeinen, DNS Belgium.
  • DNS Belgium stuurt een e-mail met de benodigde transfercode naar het contact e-mailadres van de .be domeinnaam.
  • Geef de transfercode van jouw .be domein door aan Hostnet;
  • Als de gegevens en de transfercode correct zijn ingevuld, geeft DNS Belgium haar goedkeuring voor de verhuizing en wordt jouw .be domein direct verhuisd.

DNS Belgium stuurt dus een e-mail naar het e-mailadres dat in haar administratie bekend is. Als je zeker wilt weten of jouw juiste e-mailadres staat vermeld bij DNS Belgium, kun je kijken op de website van DNS Belgium. Aan de rechterkant van de pagina vul je de domeinnaam in. Vervolgens klik je onder 'WHOIS' op de WHOIS-knop. Op de pagina die verschijnt dien je akkoord te gaan met de WHOIS juridische verklaring en gebruiksvoorwaarden door op 'Ik ga akkoord' te klikken. De houder wordt genoemd bij 'Domeinnaamhouder'.

Wegverhuizen van je .be domeinnaam

Als je jouw geregistreerde .be domeinnaam wilt verhuizen van Hostnet naar een andere provider, ligt het initiatief van de verhuizing bij de andere provider. Je geeft bij de andere provider aan dat je jouw .be domeinnaam naar hen toe wilt verhuizen. De procedure voor de wegverhuizing zal door deze nieuwe provider aan je kenbaar worden gemaakt. Het enige wat je bij Hostnet hoeft te doen, is het opzeggen van jouw .be domeinregistratie via Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg daar het stappenplan.

Meer extensies registreren

Je wilt met jouw .be website worden gevonden op internet. Hierbij is de registratie van een goede en aantrekkelijke domeinnaam van groot belang. Een andere manier op vindbaar te zijn op internet is het registreren van meerdere domeinnamen met verschillende extensies. Je kunt bij Hostnet kiezen uit talloze extensies. Zo kun je een:

Een overzicht van alle extensies die Hostnet aanbiedt, vind je op de pagina 'Prijzen domeinnamen'. Bedenk goed wat je doelgroep is en op welke markt jij je wilt focussen. Als jouw bedrijf zich bijvoorbeeld richt op de Europese markt, kies je voor een .eu domeinnaam. Als je vooral zakendoet in Azië, dan is een .asia domeinnaam de meest voor de hand liggende keuze. De mogelijkheden zijn talloos, dus bedenk goed welke extensie je naast jouw .be domeinnaam wilt kopen.

.BE domeinnamen registreren bij Hostnet

Het belang van een goede, aansprekende .be domeinnaam is hierboven al uitgelegd. Wacht niet te lang met het registreren van jouw gewenste domeinnaam. Bij DNS Belgium geldt het principe van 'first come, first served'. Dit betekent dat de eerste die een geldige aanvraag voor een .be domeinnaam doet, de .be domeinnaam krijgt toegewezen. Kijk hier of jouw domeinnaam nog beschikbaar is en registreer je domein vandaag nog bij Hostnet. Wij zorgen ervoor dat je snel aan de slag kunt met jouw .be domeinnaam.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.