Domeinnaam registreren

Start jouw (online) idee met een domeinregistratie

.nl vanaf 0 , 49 p/j
280.000+ tevreden klanten
7 dagen p/w persoonlijk contact

Waarom een domeinnaam registreren?

Ben je van plan om een website te maken? Of wil je professioneel mailen met (zakelijke) contacten? Dan heb je een domeinnaam nodig. Met een domeinregistratie bij Hostnet zet je de eerste stap om van jouw (online) idee een succesvolle business te maken.

Een domein registreren begint bij een naam

Een pakkende domeinnaam is goud waard. Het vergroot je naamsbekendheid en kan helpen bij je positie in Google. Hulp nodig? Wij helpen je graag bij een domeinnaam verzinnen. Zo vind je binnen no-time jouw perfecte domein.

Domeinnaam registreren: kies je favoriete extensie

Maak je idee werkelijkheid. Bij Hostnet heb je keuze uit veel domeinextensies. Zoek jouw favoriet uit en registreer ‘m direct. Welke extensie je ook kiest, bij ons zit je goed.

.nl

16,- 0,49

.com

22,- 9,-

.eu

20,50 10,50

.online

51,- 5,-

Een nieuwe domeinnaam registreren

Heb je al eens gehoord van .amsterdam, .shop of .blog? Ze behoren tot de nieuwe domeinnamen (ngTLDs), de nieuwste groep van topleveldomeinen. Met een nieuwe domeinnaam onderscheid jij jezelf op unieke wijze. Er is nog volop keuze.

Registreer nu je domeinnaam

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • E-mail doorsturen
Vanaf 0 , 49 p/j

Handige domeinnaamtips en -tricks

Jij wilt het meest uit je domein halen. Dat begrijpen wij. Daarom vind je op Hostnet Academy onze beste tips en tricks voor vóór en na je domeinnaamregistratie.

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]
Artikel

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]

Moeite met een domeinnaam verzinnen? Hostnet helpt je met deze 8 tips!
Artikel

Moeite met een domeinnaam verzinnen? Hostnet helpt je met deze 8 tips!

De 7 beste tools om jouw ideale domeinnaam te genereren
Artikel

De 7 beste tools om jouw ideale domeinnaam te genereren

Bekijk ook

WordPress-website maken

Maak eenvoudig en snel een WordPress-website of -blog.

E-mail

Ga voor e-mail: simpel je mailboxen beheren en overal inloggen.

Domeinnaam verhuizen

Laat gratis je domeinnaam verhuizen naar Hostnet. Zo geregeld.

Vragen over een domeinregistratie?
We staan voor je klaar!

Bij Hostnet kun je rekenen op de beste service. 7 dagen per week.

Wil je meer weten over het registreren van een domeinnaam? Of heb je advies nodig bij het kiezen van een passend domein? Je kunt 7 dagen per week bij ons terecht. Ons team van vakkundige medewerkers helpt je graag op weg.

Veelgestelde vragen over je domeinnaam registreren

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Een domeinregistratie bij Hostnet is eenvoudig. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  1. Denk na over welk domein je wilt registreren. Een domeinnaam tool kan je helpen een domeinnaam te verzinnen.
  2. Vul je gewenste naam in in onze domeinchecker en bekijk of de domeinnaam nog vrij is. Is hij bezet? Probeer dan een andere domeinextensie of naam.
  3. Voeg je gewenste domeinnaam toe aan de winkelmand en voeg eventueel meer domeinnamen toe. Wil je ook een website maken? Voeg dan bijvoorbeeld webhosting toe. Rond vervolgens je bestelling af.
  4. Wij gaan nu voor je aan de slag. Je ontvangt een e-mail zodra de domeinnaamregistratie, en eventueel de oplevering van je dienst(en), is gelukt.

Wat kost een domeinnaam registreren?

De kosten om een domein te registreren, hangen af van welke extensie je kiest en of er een actieprijs geldt. Kies je bijvoorbeeld voor een .nl domeinnaam? Dan betaal je het eerste jaar € 0,49 en daarna € 16,- per registratiejaar. Alle domeinnaam kosten vind je op onze website.

Is een domeinextensie nog niet uitgegeven? Dan kun je jouw domeinnaam reserveren in slechts 1 minuut. Hiervoor brengen we € 5 administratiekosten in rekening. Deze kosten krijg je als korting terug wanneer de registratie van jouw domeinnaam lukt. Vervolgens betaal je de jaarlijkse registratiekosten als het registreren is gelukt.

Hoe lang duurt het een domeinnaam te registreren?

Een domeinnaam bestellen bij Hostnet kost je slechts 1 minuut. Daarna gaan we voor je aan de slag om de domeinregistratie succesvol af te ronden. Hoe lang het registreren duurt, is afhankelijk van welke domeinextensie je hebt gekozen. Over het algemeen duurt het bij veelvoorkomende extensies, zoals .nl, een paar minuten. Bij zeer bijzondere domeinextensies, denk aan .eg van Egypte, kan het tot een paar weken duren.

Wat is een domeinregistratie?

Bij een domeinregistratie leg je een domein voor een bepaalde periode vast op jouw naam. Je bent geen eigenaar van de domeinnaam, maar huurt ‘m als het ware. Zeg je jouw domein op? Dan kan iedereen weer jouw domeinnaam registreren.

Bij een domeinnaamregistratie bij Hostnet kun je jouw domeinnaam doorsturen naar een website of socialmedia-profiel. Heb je al een bestaande website? Je koppelt bij ons eenvoudig jouw domeinnaam aan je site.

Wat is een domeinextensie?

Een (domein)extensie is het laatste deel van je domeinnaam achter de punt. Bijvoorbeeld ‘nl’, ‘de’ of ‘com’. Een domeinextensie heet ook wel topleveldomein. Er zijn extensies die horen bij een geografische locatie of taalgebied, zoals .nl en .eu. Maar ook extensies die passen bij een bepaald thema. Denk aan .com voor commerciële doeleinden en .org voor organisaties.

Welke domeinextensies biedt Hostnet aan?

Bij Hostnet vind je vele domeinextensies. Waaronder bijna alle landgerelateerde extensies (ccTLDs), zoals .nl, en klassieke extensies (gTLDs), zoals .com. Maar ook nieuwe domeinextensies (ngTLDs), zoals .store en .online. Andere voorbeelden zijn een .nu, .mobi, .tv, .xxx of .me domeinnaam. Check onze domeinnaamvoorwaarden voor buitenlandse domeinextensies.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.