Registreer voordelig jouw .nl domeinnaam

.nl
Actie 12,- 0 , 49 1e jaar
448 beoordelingen
4.7
"Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen."
Studio Witt
508 beoordelingen
4.3
"Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!"
Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.NL domein registreren bij Hostnet

Hostnet is jouw betrouwbare partner voor .nl domeinregistraties. Controleer hierboven of je gewenste .nl domeinnaam beschikbaar is. Vervolgens kun je vandaag nog jouw domeinnaam registreren. Je .nl domeinregistratie regel je snel en binnen enkele minuten online.

Nederlandse domeinnaam: .nl

Met een marktaandeel van 70% in Nederland is de .nl domeinnaam een van de populairste landdomeinnamen ter wereld. De afgelopen jaren is het aantal domeinregistraties van Nederlandse .nl domeinnamen flink toegenomen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat sinds 2003 naast bedrijven en instellingen ook particulieren een .nl domeinnaam kunnen registreren. Een .nl domeinregistratie regel je snel en gemakkelijk bij Hostnet.

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN)

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is de uitgevende instantie, ook wel registry genoemd, van Nederlandse .nl domeinnamen. De voornaamste taak van SIDN is het beheren van de uitgifte van domeinen met de .nl extensie. Een .nl domeinnaam kan worden geregistreerd via een registrar, een provider die is aangesloten bij SIDN en is gemachtigd om Nederlandse domeinnamen bij SIDN te registreren. Hostnet is officieel registrar voor .nl domeinnamen en de juiste partij om jouw .nl domeinregistratie veilig en snel te voltooien.

Voorwaarden .nl domeinnaam

Wanneer je een .nl domeinnaam wilt kopen, dien je met een aantal regels van SIDN rekening te houden. Zo mag de .nl domeinnaam niet in strijd zijn met de openbare orde of de goede zeden. Daarnaast heeft SIDN bepaald dat een .nl domein kan bestaan uit cijfers, letters en het minteken, waarbij het minteken alleen mag staan tussen 2 letters en/ of cijfers. Als laatste is er een maximum aan de lengte van een .nl domeinnaam vastgesteld; 63 tekens. Op de website van SIDN lees je meer over .nl domeinregistraties, kun je uitgebreid de WHOIS-gegevens van een .nl domeinnaam checken en staat een overzicht van de veelgestelde vragen over .nl domeinnamen.

Goede domeinnaam

Per dag vinden er honderden .nl domeinregistraties plaats, waarmee de .nl domeinnaam een van de populairste landdomeinnamen ter wereld is. Om goed te worden gevonden, is het van belang om na te denken over een aansprekende en goed te onthouden domeinnaam. Een korte domeinnaam zal beter worden onthouden dan een te lange naam. Te veel streepjes (mintekens) in een domeinnaam kunnen tot verwarring leiden. En een sprekende naam die aansluit bij het onderwerp van de website wordt over het algemeen beter onthouden. Heb je een goede naam bedacht? Controleer en registreer dan vandaag nog jouw .nl domeinnaam.

Jouw .nl domeinnaam checken & registreren

Bij Hostnet controleer en registreer je in een paar minuten online je gewenste .nl domeinnaam. Je vult in de checkbox de domeinnaam in die je wilt registreren. Ons systeem controleert de beschikbaarheid van alle extensies voor de door jou ingevulde domeinnaam. Daarna kun je de domeinnaam meteen vastleggen. Nog nooit was een domeinregistratie zo eenvoudig, je vult jouw gegevens online in, zodat papieren contracten tot het verleden behoren. Controleer snel of jouw gewenste .nl domeinnaam nog vrij is en registreer deze vandaag nog.

E-mail en webhosting voor je .nl domeinnaam

Met je .nl domeinregistratie ben je juridisch houder van de domeinnaam voor de overeengekomen contractperiode. Om te voorkomen dat je na die periode niet meer over jouw .nl domeinnaam kunt beschikken, wordt je .nl domeinregistratie automatisch door Hostnet verlengd. Maar alleen met de domeinregistratie van een .nl domeinnaam ben je er nog niet. Want wat wil je met jouw Nederlandse domeinnaam gaan doen? E-mail verzenden en ontvangen onder jouw .nl domeinnaam? Online je bedrijfsexposure uitbouwen door middel van een website? Hostnet heeft de juiste webhosting- en e-mailoplossingen voor je in huis waarmee je snel met jouw .nl domein aan de slag kunt.

Doorsturen en beheren van je .nl domeinnaam

Naast de webhosting- en e-mailpakketten biedt Hostnet verschillende mogelijkheden aan om je .nl domeinnaam zelf te beheren. Met de gratis functie domeinnaam doorsturen (doorlinken, forwarding, redirecting) stuur je bezoekers van jouw domeinnaam automatisch door naar een andere domeinnaam of IP-adres. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je e-mail door te sturen naar een ander e-mailadres. Heb je meerdere domeinnamen en wil je zelf de DNS-instellingen van je bij Hostnet geregistreerde domeinnamen beheren? Dan is gratis DNS-beheer uitermate geschikt. Dit kun je regelen via het online klantenportaal Mijn Hostnet.

Verhuizen van .nl domeinnamen naar Hostnet

Heb je jouw .nl domeinnaam bij een andere provider geregistreerd en wil je je .nl domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Verhuizingen van .nl domeinnamen vraag je aan via onze verhuispagina. Vul op deze pagina alle gegevens correct in. Je ontvangt van ons een e-mail met verdere instructies. Vervolgens vul je jouw token in via Mijn Hostnet. Dit token ontvang je van je huidige provider na opzegging van je .nl domeinnaam. Indien alle gegevens correct zijn ingevuld, inclusief het token in Mijn Hostnet, sturen wij je aanvraag naar SIDN en wordt je .nl domeinnaam direct verhuisd. Je ontvangt automatisch per e-mail bericht.

Wegverhuizen van .nl domeinnamen

Heb je jouw .nl domeinregistratie via Hostnet geregeld en wil je je .nl domeinnaam naar een andere provider verhuizen? Bij een wegverhuizing zeg je je .nl domeinnaam op via Mijn Hostnet. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging van je .nl domeinnaam. In een aparte e-mail sturen wij je het token. Dit token dien je door te geven aan je nieuwe provider, zodat deze de verhuizing van je .nl domeinnaam in gang kan zetten.

Meerdere extensies registreren

Naast een .nl domeinregistratie kun je bij Hostnet ook andere domeinen registreren. Een domeinextensie verwijst naar een land, zoals .nl dat staat voor Nederland, .be voor België en .de voor Duitsland. Een andere groep zijn de algemene extensies die worden geregistreerd voor commerciële websites (.com, .net en .biz) en non-profit organisaties (.eu, .org en .info). Een lijst van alle mogelijke extensies die je via Hostnet kunt registreren, vind je op de pagina 'Prijzen domeinnamen'.

Hostnet, jouw partij voor .nl domeinregistraties

Hostnet is officieel registrar om bij SIDN jouw Nederlandse .nl domeinregistratie te regelen. Met de registratie van een .nl domeinnaam ben je juridisch houder van het .nl domein en heb je tal van mogelijkheden om iets met je .nl domeinnaam te gaan doen. Van e-mail tot webhosting en het beheren van je .nl domeinnaam. Controleer vandaag nog via een domeincheck of je gewenste .nl domein vrij is en registreer jouw domeinnaam bij Hostnet.