.NL domein kopen

Jouw eigen .nl domein kopen. Voordelig en binnen 1 minuut geregeld bij Hostnet.

0 , 49 1e jaar
 • Flexibel uitbreiden met hosting en/of e-mail
 • Gratis domein en e-mail doorsturen
 • 7 dagen per week support
280.000+ tevreden klanten
7 dagen p/w persoonlijk contact

Goedkoop een .nl domein registreren

Vergroot je online zichtbaarheid in Nederland. Met een vertrouwde en erkende domeinnaam zet jij de eerste stap. Of je nu oud-Hollandse klompen verkoopt of high-tech diensten aanbiedt.

Bij Hostnet registreer je goedkoop jouw .nl domein voor slechts € 0,49 in het eerste jaar. Wil je extra korting ontvangen? Leg je eigen domein met .nl voor langere tijd vast*. Hoe langer de looptijd, hoe meer korting je pakt. Wel zo voordelig.

* Korting op een lange looptijd staat los van de actiekortingen in het eerste jaar.

De voordelen van .nl

Kies je voor .nl? Dan biedt het Nederlandse topleveldomein jou veel voordelen. Een domeinnaam met .nl:

 • laat zien dat je business Nederlands is;
 • straalt betrouwbaarheid uit bij Nederlandse klanten;
 • is bekend bij Nederlanders;
 • is beter zichtbaar in Google Nederland.

Het succes van .nl

Sinds 1986 en nog steeds ongekend populair. .NL was het eerste landdomein dat buiten de Verenigde Staten beschikbaar kwam voor registratie. Eerst voor bedrijven, in 2003 voor iedereen. Met meer dan 6 miljoen registraties is .nl anno nu een van de meest gewilde landdomeinen ter wereld. Uitgegeven en beheerd door SIDN.

Een .nl domein kopen bij Hostnet

Een .nl domeinnaam mét handige extra’s? Daar profiteer je van bij Hostnet. Zodat je van jouw online zichtbaarheid een succes maakt.

Gratis subdomein(en) aanmaken

Creëer een online leeromgeving, vacaturepagina of marketingcampagne. Gewoon met een subdomein onder je hoofddomein via Mijn Hostnet. Je hoeft er niets extra’s voor te betalen. Wel zo fijn.

Domein en e-mail doorsturen

Laat bezoekers jou vinden via verschillende domeinen. Je stuurt jouw domeinnaam door naar een bestaande site. Of naar je socialmedia-profiel als je site nog niet af is. Je e-mail doorsturen naar een ander e-mailadres? Ook dat is gratis.

Flexibel uitbreidbaar

Eerst een .nl domeinnaam kopen. Later hosting om een .nl website te maken. Of zakelijke e-mail om contacten professioneel te mailen. Je kunt bij Hostnet uitbreiden op het moment dat jij wilt. Ga je jouw domein niet gebruiken? Parkeer je domeinnaam voor (on)bepaalde tijd.

De beste service

Bij Hostnet krijg je de beste service. Je kunt ons 7 dagen per week bereiken. Heb je hulp nodig bij de nameservers of bij andere instellingen? Onze vakkundige en enthousiaste medewerkers helpen je direct. Of bekijk onze handige handleidingen op de Helpdesk.

Een domeinnaam met .nl checken bij Hostnet: zo doe je dat

Gemakkelijk en snel een .nl domein kopen, zonder gedoe. Bij Hostnet ben je in 1 minuut klaar. Wij helpen je. Gegarandeerd.

Stap 1 - Stap 1

Vul je favoriete .nl domeinnaam in de domeinchecker in en ontdek meteen of hij nog vrij is. Of dat je een andere naam moet kiezen.

1

Stap 2 - Stap 2

Selecteer de domeinnaam die het best bij je past en rond je bestelling af. Het kost je slechts een paar klikken.

2

Stap 3 - Stap 3

Is de registratie van je .nl domeinnaam gelukt? Dan ontvang je een e-mail. Daarna beheer je jouw domein eenvoudig in Mijn Hostnet.

3

Hulp nodig met een .nl domeinnaam checken? Onze Klantenservice helpt je graag. Ook buiten kantooruren.

Kies jouw ultieme .nl domeinnaam

Jouw domein is jouw online identiteit. Het vergroot je naamsbekendheid en kan helpen bij je positie in Google. Daarom wil je een goede domeinnaam verzinnen. Heb je hulp nodig? Een domeinnaam generator helpt je op weg.

 1. Houd hem kort en bondig
 2. Maak hem creatief en toegankelijk
 3. Zorg dat hij makkelijk te onthouden is
 4. Gebruik je bedrijfsnaam of een bijpassende term
 5. Wees creatief met woorden, letters, cijfers en tekens
 6. Denk na over de lange termijn

Je favoriete .nl domein al weg?

Helaas. Je gewenste .nl domeinnaam is bezet. Gelukkig zijn er genoeg andere opties; bij Hostnet heb je keuze uit meer dan 850 topleveldomeinen. Doe je zaken in Amsterdam? Ga lokaal en kies voor .amsterdam. Ben je actief in een specifieke branche? Met een nieuw topleveldomein als .online en .store maak je direct duidelijk waar je voor staat. Wil je alsnog het bezette domein met .nl gebruiken? Dan kun je wellicht de domeinnaam overnemen van de huidige eigenaar.

Word gevonden in Google met .nl

Val op bij de juiste klanten. Met een .nl domeinnaam laat je Google weten dat je website bedoeld is voor de Nederlandse markt. Zodat je beter vindbaar bent in de Nederlandse zoekresultaten. Wil je nóg beter scoren? Zorg dan voor een goede SEO-strategie met zoekmachineoptimalisatie.

Je .nl domeinnaam verhuizen naar Hostnet

Ben je al in het bezit van een .nl domein? Maar ben je ontevreden over je huidige registrar? Verhuis je domeinnaam naar Hostnet. Het is gratis.

Je regelt de verhuizing eenvoudig zelf. Hoe? Vraag de verhuizing aan op onze site en bevestig het met een verhuiscode of token. Hebben wij de bevestiging ontvangen? Dan verhuizen we jouw .nl domeinnaam. En beheer je ‘m vervolgens in je persoonlijke Mijn Hostnet-account.

De beste tips en tricks voor jouw .nl domeinnaam

Jij wilt alles uit jouw .nl domein en business halen. We helpen je graag. Op Hostnet Academy vind je uitgebreide gidsen, tips en inspiratie voor jouw domeinnaam.

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]
Artikel

Wat is een domeinnaam? Dit wil je weten [uitgebreide gids]

Handig: dit zijn de kosten van een domeinnaam
Artikel

Handig: dit zijn de kosten van een domeinnaam

Wat is een url? + 7 tips om de perfecte url te maken
Artikel

Wat is een url? + 7 tips om de perfecte url te maken

Een .nl domein mét hosting

Van je idee een online imperium maken. Bij Hostnet vind je hosting dat bij je past. Van een .nl website tot mailen met je eigen domeinnaam met .nl.

Website Builder

Je eigen website in slechts 3 stappen. Vandaag nog online.

 • Keuze uit vele templates en blokken
 • Geen programmeerkennis nodig
 • Ideaal voor zzp’ers en starters

WordPress-website maken

Start eenvoudig een blog of website met 's werelds favoriete cms.

 • Je kunt direct aan de slag
 • Handige tips en tricks
 • Ruime keuze in thema’s en plugins

E-mail

Een goedkope domeinnaam met e-mail. Om professioneel te mailen naar contacten.

 • 7 dagen p/w installatiehulp
 • Eenvoudig in beheer
 • Spamvrije e-mail

Vragen over een .nl domein kopen?

Bij Hostnet kun je rekenen op de beste service. 7 dagen per week.

Wil je meer weten over een domeinnaam met .nl bij Hostnet? Je kunt 7 dagen per week bij ons terecht. Ons team van vakkundige medewerkers helpt je graag op weg.

Veelgestelde vragen over een .nl domein kopen

Hoeveel .nl domeinnamen zijn er?

Anno nu zijn er meer dan 6 miljoen .nl domeinnamen. Jaarlijks komen daar meer bij. De registry SIDN publiceert maandelijks actuele cijfers rondom het topleveldomein .nl op de website SIDN Labs.

Wat zijn de kosten van een domeinnaam met .nl?

Wat de kosten van een .nl domein zijn, ligt aan bij welke registrar je jouw domeinnaam registreert. Maar ook of er een actie loopt. Bij Hostnet betaal je voor jouw domeinnaam met .nl in het eerste jaar € 0,49. In de jaren erna kost hij € 16,-. Wil je profiteren van meer korting? Dan leg je jouw .nl domein voor een langere periode vast. Bij ons kies je uit een looptijd van 1,2 of 5 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe hoger de korting die je ontvangt.

Wat zijn de voorwaarden van een .nl domein?

Zowel bedrijven als particulieren kunnen een .nl domein kopen. Er zitten echter wel een aantal voorwaarden aan vast, opgesteld door de registry SIDN. Een .nl domein bestaat uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens. Daarnaast mag de naam alleen uit letters, cijfers en het koppelteken (-) bestaan. Ook mag het koppelteken alleen tussen 2 letters en/of cijfers staan, en is de domeinnaam niet in strijd met de openbare orde of goede zeden.

Hoelang duurt het om een .nl domein te kopen?

Bij Hostnet duurt een .nl domeinnaam kopen niet lang. Je vraagt binnen 1 minuut jouw registratie aan. Is de registratie gelukt en heb je een bevestigingsmail van ons ontvangen? Dan duurt het ongeveer 1 uur voordat je gloednieuwe .nl domeinnaam actief is.

Mijn .nl domeinnaam is bezet, wat nu?

Als je favoriete .nl domeinnaam bezet is, is dat vervelend. Je wilt natuurlijk een goede domeinnaam registreren. Door met jouw gekozen naam te spelen, kun je meestal een domein vinden dat bijna hetzelfde is. Plaats bijvoorbeeld een koppelteken (-) tussen woorden of gebruik een cijfer. Je kunt ook het woord in het meervoud zetten, een synoniem gebruiken of het woord in een andere taal vertalen. Het is zelfs mogelijk om het topleveldomein bij de naam te betrekken. Kom je er niet uit? Kijk dan eens naar een nieuw topleveldomein. Bij deze groep zijn er nog veel domeinnamen beschikbaar.

Wil je echt jouw favoriete bezette .nl domeinnaam kopen? Dan kun je proberen om het domein over te kopen van de huidige eigenaar. Dit doe je door de eigenaar van de domeinnaam te checken via de .nl WHOIS-database van SIDN.

Wat is beter, een domeinnaam met .com of .nl?

Het ligt aan jouw situatie of een domeinnaam met .com of .nl beter is. Doe je alleen of voornamelijk zaken in Nederland? Dan is een eigen domein met .nl verstandiger. Met .nl laat je namelijk direct zien dat je een Nederlands bedrijf bent en het topleveldomein straalt betrouwbaarheid uit bij Nederlandse klanten. Bovendien laat je aan Google weten dat jouw website bedoeld is voor de Nederlandse markt. Opereer je internationaal of heb je internationale ambities? Dan is een .com domein een betere keuze. Het topleveldomein is namelijk internationaal herkenbaar.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.