Registreer voordelig jouw .de domeinnaam

.de
Actie 21,- 10 , 50 1e jaar

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.DE domein registreren bij Hostnet

Denk je er aan om Duitse .de domeinnamen te registreren? Bij Hostnet registreer je gemakkelijk en snel jouw gewenste Duitse .de domeinnaam. Check hierboven of jouw gewenste .de domeinnaam nog vrij is en registreer je .de domein vandaag nog. Je regelt je .de domeinregistratie binnen enkele minuten online bij Hostnet.

Duitse domeinnaam: .de

De letters .de in de Duitse domeinnaam zijn de eerste twee letters van Deutschland. De eerste .de domeinnaam is in 1986 geregistreerd. In het begin ging de registratie van deze Duitse domeinnaam niet erg snel. In 1993 was het aantal .de domeinregistraties ongeveer 1000. Niemand had toen kunnen vermoeden dat de .de domeinnaam 1 van de populairste landdomeinnamen ter wereld zou worden.

Populairste landdomeinnaam, .de domein

De Duitse .de domeinnaam is de populairste landdomeinnaam ter wereld. Was deze extensie in de jaren '80 en begin jaren '90 nog niet zo in trek, eind jaren 90 begon de .de extensie aan populariteit te winnen. In 1999 was de .de domeinnaam de eerste landdomeinnaam die de grens van 1 miljoen .de domeinregistraties passeerde. Vanaf toen ging het snel. In 2001 stond de teller al op 5 miljoen .de domeinnamen en in 2010 op ruim 13 miljoen geregistreerde .de domeinnamen. Vooral bij de Duitsers zelf zijn .de domeinnamen mateloos populair. Een Duitser tikt eerder .de achter een naam dan .com of .eu. Goed om te weten wanneer je zaken doet in Duitsland, een .de domeinregistratie is dan een must.

DENIC, uitgevende instantie .de domeinnamen

Het Deutsches Network Information Center (DENIC) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de Duitse .de domeinnamen. DENIC is een coöperatieve vennootschap waarbij verschillende Internet Service Providers zijn aangesloten. DENIC draagt zorg voor het beheer van Duitse domeinnamen en is verantwoordelijk voor de werking en de technische betrouwbaarheid van de infrastructuur. Per maand krijgt DENIC vele transacties te verwerken. Het gaat hierbij om nieuwe registraties, updates, het verwijderen van .de domeinen en het aanpassen van domeingegevens. Meer informatie over de registratie van .de domeinnamen en de uitgevende instantie DENIC lees je terug op DENIC.de.

Voorwaarden .de domeinnaam

Het is voor iedereen mogelijk een of meerdere Duitse .de domeinnamen te kopen. In het reglement dat DENIC heeft opgesteld, staat dat particulieren en bedrijven vanuit de hele wereld een .de domeinnaam kunnen registreren. Een naam die je wilt vastleggen, mag echter niet in strijd zijn met het namen- en/ of merkenrecht, dit wordt in Duitsland Wettbewerbsrecht genoemd. Verder mag een .de domeinnaam bestaan uit letters (a-z), cijfers (0-9) en het koppelteken (-). Houd er daarbij rekening mee dat de .de domeinnaam niet mag beginnen en eindigen met het koppelteken en dat het koppelteken niet tegelijkertijd op de 3e en de 4e plek van de domeinnaam wordt geplaatst. De maximale lengte van een .de domeinnaam is 63 karakters.

De juiste .de domeinnaam

Met ruim 13 miljoen geregistreerde .de domeinnamen is het een lastige taak om een juiste en geschikte domeinnaam uit te zoeken. Daarom kun je het best eerst jouw gewenste domeinnaam checken op beschikbaarheid. Het is natuurlijk het beste om te beginnen met het checken van bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, je voor- en achternaam of de naam van je stichting. Dit zijn de meest voor de hand liggende en best te onthouden namen voor de mogelijke bezoekers van je website. Als het niet mogelijk is om deze domeinnamen te registreren of je wilt meerdere .de domeinnamen registreren, bedenk dan varianten op jouw naam. Bijvoorbeeld door tussen 2 namen een koppelteken te plaatsen (zoals bedrijfs-naam). Er zijn genoeg mogelijkheden om de juiste .de domeinnaam te bedenken. Heb je de juiste naam bedacht? Kijk online of het .de domein beschikbaar is en bestel jouw .de domeinnaam bij Hostnet.

.DE domeinnaam checken en registreren

Wil je een Duitse .de domeinnaam registreren en heb je een juiste naam bedacht? Wacht niet te lang met het vastleggen van jouw gewenste optie. DENIC heeft in haar regels het principe van 'wie het eerst komt, het eerst maalt' opgenomen. Dit houdt in dat als er een aanvraag voor een .de domeinnaam bij DENIC binnenkomt die voldoet aan de eisen, deze automatisch wordt toegewezen. Het is dus van groot belang om een aanvraag voor een .de domeinnaam snel bij Hostnet in te dienen, om er zeker van te zijn dat je jouw gewenste .de domein snel in je bezit hebt. Maar hoe regel je snel een .de domeinregistratie? Klik hier om te checken of de door jou gewenste .de domeinnaam beschikbaar is. Is de domeinnaam vrij? Dan volg je de stappen die op je scherm verschijnen en rond je de bestelling af. Hostnet regelt vervolgens de registratie van de .de domeinnaam voor je. Als de aanvraag van je .de domeinnaam voldoet aan alle eisen wordt je .de domein direct geregistreerd en ben je de juridische rechthebbende van jouw Duitse domein.

Je Duitse .de e-mailadres

Met een e-mailpakket van Hostnet krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van e-mail onder jouw geregistreerde .de domeinnaam. Je domeinnaam.de staat achter het apenstaartje en je mag zelf uitmaken wat er voor het @-teken komt. Handig als je voor meerdere mensen, verschillende medewerkers of voor alle afdelingen binnen je bedrijf een e-mailadres onder je .de domeinnaam wilt aanmaken. Een ander groot voordeel van het e-mailpakket van Hostnet is dat alle pakketten standaard zijn voorzien van webmail. Een handige webapplicatie waarop je overal en op iedere plek ter wereld kunt inloggen. Ideaal als je voor zaken in het buitenland bent of ook op vakantie over je e-mail wilt beschikken. Daarnaast is het mogelijk om de e-mailfunctionaliteiten te gebruiken op je smartphone, Android-phone of iPhone. Wil je naast een .de e-mailadres ook een website online plaatsen? Dan is een webhostingpakket de juiste keuze.

Webhosting voor je .de domein

Met een webhostingpakket van Hostnet krijg je en de beschikking over je eigen .de e-mailadres en over ruimte waarop je jouw .de website kunt plaatsen. Via Mijn Hostnet beheer je middels een overzichtelijke webinterface jouw webhosting- en e-mailinstellingen. In Mijn Hostnet wijzig je bijvoorbeeld je wachtwoorden, maak je extra mailboxen aan en stel je een autoresponder in. Daarnaast heb je via Mijn Hostnet inzicht in je dataverkeer en webstatistieken. Bekijk op onze webhosting-pagina welke webhostingmogelijkheden wij aanbieden. Wil je liever een eigen server beheren? Ook dat is geen probleem bij Hostnet. Voor een Virtual Private Server (VPS) ben je bij ons aan het juiste adres.

Je .de domeinnaam doorsturen

Heb je al een website, weblog of online fotoboek op serverruimte van je adsl- of kabelprovider staan? Vind je deze url te lang, te moeilijk en te weinig aansprekend? Het staat professioneler om een goede .de domeinnaam te registreren en deze door te sturen naar je bestaande website met die te moeilijk te onthouden url. Dit doorsturen van bezoekers van je domeinnaam naar een andere domeinnaam of IP-adres wordt ook wel doorlinken, redirecten of forwarden genoemd en is vast onderdeel van het assortiment van Hostnet. De gratis functie domeinnaam doorsturen wordt ook vaak gebruikt om domeinnamen met verschillende extensies naar elkaar te laten verwijzen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat als mensen jouw domeinnaam.de intikken, uitkomen op jouw website met de url domeinnaam.nl.

DNS-beheer en Wijziging nameservers voor je .de domein

Naast het doorsturen van je domeinnaam heeft Hostnet 2 andere mogelijkheden waarmee je jouw .de domeinnaam kunt beheren. Deze 2 opties zijn gratis en zijn automatisch inbegrepen als je een .de domein bestelt. Met DNS-beheer beheer je zelf de DNS-records van je .de domeinnaam. Zo maak je DNS-records aan, pas je deze aan en heb je de mogelijkheid zelf subdomeinen aan te maken. Als laatste bieden wij Wijziging nameservers aan. Hiermee wijzig je de nameservers van je .de domeinnaam en verwijs je deze naar je eigen DNS-server. Alles over het beheren van je .de domeinnaam lees je op de pagina over Nameservers en DNS wijzigen.

Verhuizen van je .de domeinnaam

Om je Duitse .de domeinnaam te verhuizen naar Hostnet, stel je eerst je huidige provider op de hoogte van je .de verhuizing naar Hostnet. Daarnaast vul je de benodigde gegevens in op de verhuispagina. Vervolgens krijg je van ons een e-mail en vul je jouw autorisatiecode in op Mijn Hostnet. Je ontvangt deze code van je huidige provider na opzegging van je .de domeinnaam. Wanneer alle gegevens correct zijn ingevuld, inclusief de autorisatiecode, zetten wij de verhuizing in gang. Zodra de uitgevende instantie van .de domeinen, DENIC, de verhuizing van je .de domeinnaam heeft goedgekeurd, is de verhuizing van je .de domeinnaam binnen 6 dagen een feit. Je ontvangt hiervan per e-mail een bevestiging.

Wegverhuizen van je .de domeinnaam

Voor het verhuizen van je .de domeinnaam van Hostnet naar een andere provider ligt het initiatief bij de andere, nieuwe provider. Neem voor de procedure van de verhuizing van je .de domein contact op met je nieuwe provider. Daarnaast is het belangrijk dat je bij Hostnet het contract van jouw .de domeinnaam en eventuele extra diensten opzegt. Je .de domeinregistratie blijft vervolgens geldig tot de einddatum van de contractperiode. Tot deze einddatum is het mogelijk om je .de domein te verhuizen naar de nieuwe provider. Een opzegging van je .de domeinnaam moet een maand voor de verlengdatum aan Hostnet worden doorgeven. Een opzegging van je .de domein geef je door via ons online portal Mijn Hostnet.

Overal zakendoen met de juiste extensie

Een domeinnaam met de Duitse .de extensie is een must wanneer je zakendoet in Duitsland en Duitstalige landen. Wil jij je daarnaast richten op een bredere doelgroep in meerdere landen? Ook dan ben je bij Hostnet aan het juiste adres. Je kunt bij ons kiezen uit een groot aantal extensies, van alle populaire tot Europese extensies en van commerciële tot landenextensies. Op onze website staat een uitgebreid overzicht van alle extensies die je bij Hostnet kunt bestellen. Zo kun je onder meer een:

Daarnaast worden domeinnamen met de extensies .net, .info, .be en .de veel via Hostnet aangevraagd. Heb je jouw keuze gemaakt? Wacht niet te lang en bestel je domeinnaam vandaag nog online bij Hostnet.

Jouw .de domeinnaam registreren bij Hostnet

Je bestelt jouw .de domeinnaam snel en gemakkelijk in enkele stappen online bij Hostnet. Vul je gewenste .de domeinnaam in, in onze checkbox en controleer meteen of deze .de domeinnaam nog vrij is om te registreren. Je ziet tevens een overzicht van andere extensies die beschikbaar zijn voor registratie. Om je .de domeinnaam te registreren, volg je het stappenplan dat op uw scherm verschijnt en rond je jouw bestelling af. Je diensten worden vervolgens zo spoedig mogelijk geleverd, zodat je snel met jouw .de domeinnaam aan de slag kunt gaan.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.