Registreer voordelig jouw .info domeinnaam

.info
23 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.INFO domein registreren bij Hostnet

Wil je vandaag nog een .info domeinnaam kopen? Als reseller van OpenSRS - Tucows regelt Hostnet jouw .info registratie binnen enkele minuten online. Controleer hierboven via een online domeincheck of je gewenste .info domeinnaam vrij is en leg je .info domein binnen enkele stappen vast.

Informatieve domeinnaam: .info

De extensie .info is in eerste instantie opgezet voor websites die informatie verstrekken. Veel organisaties en grote bedrijven gebruiken hun .info website dan ook om hun klanten of bezoekers te voorzien van informatie. Maar omdat voor de registratie van .info domeinnamen geen restricties gelden, worden veel websites met de .info extensie gebruikt voor commerciële- en marketingdoeleinden. Voor veel bedrijven en organisaties is het .info domein een goede vervanger van .com domeinnamen. Daarbij komt dat het woord info in veel landen hetzelfde betekent en dus herkenbaar is in vele talen en landen.

.INFO: steeds bekender en populairder

In 2000 werd besloten om naast de extensies .com, .net, .org, .edu, .gov, .int en .mil nieuwe generieke top level domeinnamen (gTLD), die worden gebruikt in het Internet Domain Name System (DNS), toe te voegen. Onder deze nieuwe gTLD's werd naast onder andere .biz en .pro ook de .info extensie geïntroduceerd. Op 1 oktober 2001 werd het voor het publiek daadwerkelijk mogelijk om een .info domeinnaam vast te leggen. De .info domeinnaam is populair geworden, omdat het als een goede vervanger van de .com domeinnaam kan dienen. Wil je een .info domeinnaam vastleggen? Voor .info domeinregistraties is Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows. Samen kunnen wij snel en voordelig jouw informatieve domeinnaam registreren.

Hostnet reseller van OpenSRS - Tucows

Wanneer je een .info domeinnaam online bij Hostnet aanvraagt, wordt deze zo spoedig mogelijk omgezet in een definitieve registratie. Dit kunnen wij zo snel regelen, omdat wij reseller zijn van OpenSRS - Tucows. Door ons directe contact met OpenSRS - Tucows wordt je online aanvraag bij Hostnet á la minute doorgestuurd naar OpenSRS - Tucows. Vervolgens zorgt OpenSRS - Tucows ervoor dat de registratie van jouw .info domeinnaam wordt doorgestuurd naar de uitgevende instantie van .info domeinnamen. Als alle gegevens correct zijn, wordt de aanvraag van je .info domeinnaam direct goedgekeurd en omgezet tot een definitieve registratie. Alle rechten en plichten die een houder van een .info domeinnaam heeft, staan omschreven in het volgende document van ICANN.

.INFO registratievoorwaarden

Het is voor iedereen mogelijk een .info domeinnaam te registreren. Er zijn geen restricties verbonden aan een .info domeinregistraties, dus particuliere en zakelijke klanten van over de hele wereld kunnen een .info domeinnaam aanvragen. Daarnaast gelden voor de registratie van een .info domeinnaam de volgende voorwaarden:

  • Alle letters (a-z) en cijfers (0-9) zijn toegestaan.
  • Het minteken (-) mag worden gebruikt, maar niet aan het begin en aan het eind van de .info domeinnaam.
  • Een .info domein mag uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters bestaan.

Wil je weten of jouw gewenste .info domeinnaam beschikbaar is? Controleer dit meteen online.

Controleer en registreer jouw .info domein

Zoals wij hierboven al vermeldden, regel je makkelijk en snel jouw .info domeinregistratie bij Hostnet. Door onze goede samenwerking met OpenSRS - Tucows wordt een .info aanvraag meteen doorgezet naar de uitgevende instantie van .info domeinen. Het enige wat jij hoeft te doen, is het controleren en aanvragen van je gewenste .info domeinnaam. Dit alles kan eenvoudig, binnen enkele stappen via ons online besteltraject. Wil je naast de registratie van een .info domeinnaam een aanvullende dienst bestellen? Ook dit doe je in ons online besteltraject. Wel zo makkelijk: zodra de .info op jouw naam wordt geregistreerd, kun je meteen aan de slag.

Hosting voor je .info domeinnaam

Hostnet biedt meerdere aanvullende diensten voor je domeinnaam aan. De bekendste dienst is ongetwijfeld hosting. Met onze verschillende hostingpakketten heb je onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van e-mail onder je domeinnaam (e-mailpakketten) of kun je webhosting aanvragen zodat je jouw website online plaatst en tevens de mogelijkheid hebt om e-mail te gebruiken. Met webhosting heb je de keuze uit verschillende pakketten, zodat je altijd een passende oplossing vindt voor je .info website. Als laatste heeft Hostnet Eigen Servers in haar assortiment. Eigen Servers zijn met name geschikt wanneer je zelf het beheer in handen wilt houden of een grote website of applicatie wilt draaien. Het is allemaal mogelijk bij Hostnet.

Je .info domein doorsturen of beheren

Naast de bovenstaande hosting-mogelijkheden, biedt Hostnet een aantal diensten aan die alles hebben te maken met het beheren van je .info domein. Als eerste bieden wij de gratis functie domeinnaam doorsturen aan. Hiermee worden bezoekers van je domeinnaam automatisch doorgestuurd naar een andere domeinnaam of IP-adres. Dit doorsturen is tevens mogelijk voor je .info e-mailadres. Naast het doorsturen van je .info domeinnaam zijn er 2 mogelijkheden om je .info domeinnaam te beheren. Als eerste is dit met DNS-beheer. Met DNS-beheer beheer je de DNS-instellingen van al je domeinen. De tweede optie is Wijziging nameservers. Hiermee is het mogelijk om je bij Hostnet geregistreerde .info domeinnaam op je eigen DNS-server te beheren. Ook over de laatste 2 opties heb je gratis beschikking nadat je een .info domeinnaam hebt geregistreerd.

Jouw .info domeinnaam naar Hostnet verhuizen

Heb je een .info domeinnaam geregistreerd bij een andere provider en wil je deze naar Hostnet verhuizen? Dat is geen probleem, je dient de onderstaande stappen te volgen om je .info domeinnaam met succes en snel te verhuizen:

  • Ga naar de verhuispagina en vul de benodigde gegevens in.
  • Geef aan je huidige provider de opzegging van je .info door.
  • Je ontvangt van je huidige provider een autorisatiecode of EPP-code (wanneer dit niet het geval is, dien je contact op te nemen met je huidige provider).
  • De verhuizing van je .info domeinnaam wordt in gang gezet: Hostnet geeft jouw gegevens door aan OpenSRS - Tucows.
  • OpenSRS - Tucows stuurt vervolgens het verhuisverzoek door naar de extensieleverancier die het verzoek meldt aan je huidige provider. 
  • Je huidige provider laat weten dat er een verzoek is binnengekomen om je domein te verhuizen. 
  • Teken je geen bezwaar aan bij je huidige provider? Dan wordt de verhuizing in gang gezet.

Als je de correcte autorisatiecode of EPP-code hebt doorgegeven, is je .info verhuizing binnen 6 dagen een feit. Je ontvangt per e-mail een bevestiging zodra de verhuizing van je .info domeinnaam is voltooid.

Wegverhuizen van je .info domein

Heb je jouw .info domein bij Hostnet geregistreerd en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar een andere provider? Om een .info domein succesvol te verhuizen, zeg je als eerste je .info domeinnaam op via Mijn Hostnet. Log in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Nadat je jouw .info domein hebt opgezegd, ontvang je per e-mail van Hostnet een bevestiging van de opzegging. Daarnaast ontvang je een aparte e-mail van Hostnet met een autorisatiecode. Bewaar deze code goed, want deze heb je later nodig bij de bevestiging van de verhuizing van je .info domeinnaam.

Meerdere extensies registreren

Je legt eenvoudig online de registratie van je .info domeinnaam vast. Wil je meerdere extensies registreren? Dat is geen probleem, tijdens je .info bestelling heb je tevens de mogelijkheid om alle ander extensies die Hostnet aanbiedt, vast te leggen. In een oogopslag zie je welke extensies er nog voor jouw domeinnaam beschikbaar zijn om te registreren. In slechts enkele klikken kun je naast je .info domein bijvoorbeeld een:

Wil je weten welke extensies wij aanbieden? Op onze domeinnamen extensies pagina staan alle extensies overzichtelijk voor je op een rij.

Jouw .info domeinregistratie regel je bij Hostnet

Weet je al welke .info domeinnaam je wilt registreren? Wacht niet te lang en leg je domeinnaam vandaag nog vast. Je controleert en registreert jouw .info domein gewoon online bij Hostnet. Je hoeft dus geen papieren te printen, in te vullen en terug te sturen. Alles wordt onmiddellijk online geregeld, zodat je snel over jouw .info domeinnaam beschikt. Als je tijdens je domeinregistratie tevens een aanvullende dienst als hosting bestelt, kun je vandaag nog aan de slag. En met de uitgebreide handleidingen op onze Helpdesk zet je jouw .info website in een mum van tijd online.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.