Registreer voordelig jouw .nu domeinnaam

.nu
Actie 35,50 22 , - 1e jaar

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.NU domein registreren bij Hostnet

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor je .nu domeinregistratie? Bij Hostnet controleer en registreer je binnen enkele minuten online je gewenste .nu domeinnaam. Wij regelen de registratie van je .nu domein meteen, zodat jij snel aan de slag kunt.

.NU domeinnaam

De .nu domeinnaam bestaat sinds 1997 en is als generiek top level domein (gTLD) gepromoot, zodat het als alternatief kon dienen voor de populaire domeinen .com, .net en .org. Het is opmerkelijk dat de extensie .nu als gTLD is gepromoot en niet als country code top level domein (ccTLD), omdat .nu domeinnamen hun oorsprong vinden in het Polynesische eiland Niue. De reden dat de .nu domeinnaam niet als landdomein wordt aangemerkt, heeft alles te maken met hoe gebruikers en webmasters de extensie behandelen. Het woord 'nu' is in veel landen een bestaand woord en is goed te gebruiken voor creatieve domeinnamen. Hostnet is officieel registrar van de uitgevende instantie van .nu domeinnamen, Internetstiftelsen, en regelt je .nu registratie snel online.

.NU populair in Nederland, Zweden en Denemarken

Het Polynesische eiland Niue is een van de kleinste landen ter wereld en ligt in de South Pacific vlakbij Nieuw-Zeeland. Het aantal inwoners van Niue ligt rond de 1800. Het succes van het .nu domein komt dan ook zeker niet van de inwoners van dit eiland. In landen als Nederland, Zweden, Denemarken en België is de .nu extensie erg populair. Dit heeft er alles mee te maken dat het woord 'nu' in deze landen de betekenis van 'nu' of 'momenteel' heeft. Door deze extensie te gebruiken, kun je leuke en creatieve domeinnamen kopen. Ook in Brazilië worden er relatief veel .nu domeinen geregistreerd, nu betekent in het Portugees 'naakt'. De inwoners van Niue varen trouwens wel bij de populariteit van de .nu domeinnaam; van het geld dat is verdiend met de uitgifte van .nu domeinen hebben alle inwoners gratis draadloos internet gekregen.

Uitgevende instantie van .nu domeinen: Internetstiftelsen

Het uitgifteproces van .nu domeinnamen is in handen van Internetstiftelsen. Hostnet is officieel registrar van Internetstiftelsen en kan hierdoor de registratie of verhuizing van je .nu domein snel en vakkundig afhandelen. De registratie van een .nu domeinnaam geef je online aan ons door. Wij sturen je verzoek automatisch door naar Internetstiftelsen ter goedkeuring die vervolgens de .nu domeinnaam voor je vastlegt. Zodra je .nu domeinregistratie is voltooid, ontvang je van Hostnet per e-mail een bevestiging.

Voorwaarden .nu domeinnaam

Internetstiftelsen heeft een aantal voorwaarden opgesteld voor de registratie van .nu domeinnamen. Een .nu domein mag uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens bestaan. Daarnaast kan een .nu bestaan uit de letters van het alfabet (a-z), alle cijfers van 0-9 en het koppelteken (-). Het koppelteken kan echter niet op de eerste en op de laatste plek van de .nu domeinnaam worden gesitueerd. Daarnaast heeft Internetstiftelsen bepaald dat iedereen over de gehele wereld een .nu domein kan registreren.

.NU domein checken & registreren

Je bent bij Hostnet aan het juiste adres voor je .nu domeinregistratie. Je controleert eenvoudig online of jouw gewenste .nu domeinnaam vrij is om te registreren. Is dit het geval? Binnen enkele stappen registreer je de domeinnaam. Omdat Hostnet automatisch contact legt met de uitgevende instantie van .nu domeinen, Internetstiftelsen, is de registratie binnen mum van tijd een feit. Tijdens ons online bestelproces heb je tevens de mogelijkheid om extra diensten bij je .nu domeinnaam te bestellen. Je hebt onder andere de keuze uit verschillende e-mailpakketten, webhosting en eigen servers. Regel alles meteen via onze website, zodat je snel jouw .nu domeinnaam in gebruik kunt nemen.

Webhosting voor je .nu domeinnaam inclusief e-mail

Heb je een .nu domeinnaam geregistreerd of ga je dat doen? Bedenk dan goed wat je met je .nu domein gaat doen. Wil je een website plaatsen en e-mailen? Hostnet biedt een gevarieerd pakket aan hostingdiensten aan. Met webhosting krijg je de beschikking over ruimte op een van de servers van Hostnet. Deze ruimte wordt onderverdeeld in ruimte voor je website en ruimte voor je e-mail. Wij bieden pakketten aan die variëren in web- en e-mailruimte, zodat er zeker iets voor jou bij is, of je nu een kleine website hebt of een uitgebreide, interactieve website. Wil je nog geen website plaatsen onder je .nu domeinnaam, maar wel e-mailen? Kies dan voor een van onze e-mailpakketten, waarmee je e-mail kunt verzenden en ontvangen onder jouw .nu domein.

Je .nu domein beheren of doorsturen

Wil je nog geen website plaatsen of e-mailen onder je .nu domeinnaam? Hostnet biedt verschillende mogelijkheden aan om jouw .nu domein te beheren. Met de gratis service Wijziging nameservers pas je de nameservers van je bij Hostnet geregistreerde .nu domeinnaam aan zodat deze naar je eigen DNS-server verwijzen. Heb je meerdere domeinen bij Hostnet geregistreerd en wil je zelf de DNS-instellingen van deze domeinnamen beheren? Dat is mogelijk met onze gratis service DNS-beheer. Meer informatie over deze 2 opties vind je op onze website. Ook bieden wij de gratis functie domeinnaam doorsturen aan. Hiermee kun je bezoekers van je domeinnaam automatisch laten doorsturen naar een andere domeinnaam of ander IP-adres. Dit geldt ook voor e-mail. Alle e-mail die wordt gestuurd naar een bepaald e-mailadres stuur je eenvoudig door naar een ander e-mailadres dat je al in gebruik hebt.

.NU domeinnaam naar Hostnet verhuizen

Is jouw .nu domein bij een andere provider vastgelegd en wil je jouw domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Voor de verhuizing van een .nu domeinnaam volg je de volgende stappen: ga naar onze verhuispagina en vul de gevraagde gegevens in. Met deze stap voltooi je de aanvraag van je .nu domein naar Hostnet. Voor het verhuizen van je .nu domeinnaam is een autorisatiecode nodig. Deze code ontvang je van je huidige provider, nadat je het contract van je .nu domeinnaam hebt opgezegd. Je ontvangt van ons een e-mail met een link naar de pagina waarop je de autorisatiecode kunt invullen. Wij zetten de verhuizing van je .nu domeinnaam in gang zodra wij alle gegevens, inclusief autorisatiecode, van je binnen hebben. Wij sturen de aanvraag van jouw .nu verhuizing door naar Internetstiftelsen. Wanneer alle gegevens correct zijn ingevuld en de verhuizing door Internetstiftelsen wordt goedgekeurd, ontvang je binnen 8 werkdagen per e-mail bericht hierover.

Je .nu domein verhuizen naar een andere provider

Wil je de .nu domeinnaam die je via Hostnet hebt geregistreerd, verhuizen naar een andere provider? Om de verhuizing van je .nu domein te regelen, dien je de registratie van je .nu domeinnaam bij Hostnet op te zeggen. Log daarvoor in op Mijn Hostnet en volg het stappenplan. Nadat je de opzegging hebt gedaan, ontvang je per e-mail een bevestiging van de opzegging van je .nu domeinnaam. In een aparte e-mail sturen wij je daarnaast een autorisatiecode mee. Deze code geef je door aan je nieuwe provider, zodat deze de verhuizing van je .nu domeinnaam in gang kan zetten.

Groot assortiment extensies

Hostnet heeft een groot assortiment aan extensies in haar portfolio. Dus wil je naast een .nu domein andere extensies registreren? Kijk op onze pagina over prijzen van domeinnamen om te zien welke extensies wij aanbieden. Zo kun je onder meer een:

Een goede domeinnaam met een passende extensie is belangrijk wanneer je gevonden wilt worden op internet. Denk daarom goed na wat het doel is van je website en wie je doelgroep is. Zo kun je het beste een keuze maken voor de juiste extensie. In een aantal gevallen is het tevens aan te raden om meerdere extensies vast te leggen.

Jouw .nu domeinnaam registreer je bij Hostnet

Hostnet is officieel registrar bij Internetstiftelsen en kan daarom je .nu domeinregistratie online en automatisch voor je regelen. Je hoeft geen papieren in te vullen en op te sturen, alles wordt via de website voor je in orde gemaakt. Belangrijk, want zo is het voor jou mogelijk om snel met je .nu domein aan de slag te gaan. Check hier of jouw gewenste .nu domeinnaam nog vrij is en bestel je domein vandaag nog bij Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.