Registreer voordelig jouw .eu domeinnaam

.eu
Actie 20,50 10 , 50 1e jaar

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.EU domein registreren vanaf 10,50

.EU domeinnaam registreren? Bij Hostnet registreer je gemakkelijk online je gewenste Europese .eu domeinnaam. Controleer hierboven of jouw gewenste .eu domeinnaam beschikbaar is en registreer je .eu domein vandaag nog. Je .eu domeinregistratie regel je snel en binnen enkele minuten online.

Europese domeinnaam: .eu

Een relatief jonge extensie op de internetmarkt is de Europese extensie .eu. Op 7 april 2005 konden overheidsinstellingen en geregistreerde merknamen voor het eerst een .eu domeinnaam kopen. Vanaf 7 april 2006 werd het voor alle bedrijven en personen gevestigd binnen de Europese Unie mogelijk om een .eu domeinregistratie te voltooien. Binnen 4 jaar zijn er al meer dan 3 miljoen .eu domeinnamen geregistreerd. Hiermee is het .eu domein binnen Europa de op 3 na populairste extensie.

Europese commissie: initiatiefnemer .eu domeinnamen

De uitgifte van het .eu domein is een initiatief van de Europese commissie. Zij zag een groot belang in een sterke, nieuwe extensie waarbij de concurrentie met .com domeinnamen kon worden aangegaan. Daarnaast was er behoefte aan een domeinnaam met een Europese uitstraling en een internationale herkenbaarheid. Zo ontstond onder leiding van de Europese commissie het officiële top-level domein voor Europa, de .eu extensie. De Europese commissie heeft 3 grote domeinregistratie-organisaties uit Europa de verantwoordelijkheid gegeven om de uitgifte en het beheer van .eu domeinnamen te coördineren. Deze 3 organisaties zijn samengevoegd tot European Registry of Internet Domainnames, ofwel EURid.

EURid, uitgevende instantie van .eu domeinnamen

Toen de Europese commissie de 3 domeinregistratie-organisaties uit Europa samenbracht en EURid haar levenslicht zag, stond EURid een grote taak te wachten. Alle procedures en regels op het gebied van .eu domeinregistraties moesten worden bedacht, uitgewerkt en goedgekeurd. Na dit proces kon de uitgifte van .eu domeinregistraties van start gaan. Om dit soepel te laten verlopen, besloot EURid de voor-registraties in 3 fases in te delen. Sunrise fase 1 voor overheidsinstellingen en geregistreerde merknamen. Sunrise fase 2 voor onder andere handels- en bedrijfsnamen. De derde fase was een Landrush-fase, waarin alle ingezetenen van de Europese Unie een .eu domeinnaam tegelijkertijd konden indienen voor registratie. Inmiddels is er sprake van algemene beschikbaarheid en wordt een domeinnaam toegekend aan de partij die deze als eerste registreert.

Hostnet, officieel registrar van EURid

Een .eu domeinnaam kan niet rechtstreeks bij EURid worden geregistreerd. EURid heeft een netwerk van registrars samengesteld die aanvragen van een .eu domein mogen indienen. Hostnet is door EURid aangewezen als officieel registrar van .eu domeinnamen en kan jou dus helpen bij de registratie van je favoriete .eu domeinnaam. Voor alle personen die verblijven in de Europese Unie en bedrijven die zijn gevestigd in de EU is het mogelijk om een .eu domeinregistratie aan te vragen. Controleer via een online domeincheck of je gewenste .eu domein beschikbaar is en bestel deze gelijk online. Hostnet regelt, als officieel registrar van EURid, jouw domeinnaamregistratie in een mum van tijd.

Voorwaarden .eu domeinnaam

EURid heeft een aantal voorwaarden verbonden aan de registratie van .eu domeinnamen. Hieronder lees je de belangrijkste. Wil je meer informatie over EURid, de voorwaarden of wil je de WHOIS-gegevens bekijken? Op de website van EURid krijg je een uitgebreid overzicht van alle relevante informatie over .eu domeinregistraties.
De belangrijkste voorwaarden voor .eu domeinen:

  • Elke persoon of organisatie binnen de EU komt in aanmerking voor een .eu domeinnaam.
  • Een .eu domeinnaam mag niet in strijd zijn met de rechten van derden.
  • Een .eu domein mag niet in strijd zijn met de toepasselijke wet- of regelgeving.
  • Een Europese domeinnaam mag niet discrimineren op grond van ras, taal, geslacht, geloof of politieke overtuigingen.
  • Een .eu domeinnaam mag bestaan uit letters, cijfers en het koppelteken (-), waarbij de domeinnaam niet mag beginnen en eindigen met het koppelteken.
  • Het maximaal aantal karakters voor een .eu domein is 63.

Mogelijkheden van .eu domeinnamen

Omdat de .eu domeinnaam nog relatief jong is, zijn er nog vele domeinnamen beschikbaar om te registreren. De kans dat jouw gewilde .eu domein nog vrij is, ligt hoger dan bij bijvoorbeeld .com en .nl domeinnamen. Maar waar moet je op letten bij de registratie van een domeinnaam? Het is aan te raden om ook variaties op je domeinnaam vast te leggen. Denk hierbij aan een koppelteken tussen 2 woorden of aan domeinnamen met een spelfout. Daarnaast worden .eu domeinnamen die kort zijn beter onthouden dan lange namen. En als laatste is het goed als een naam een duidelijke omschrijving geeft over de inhoud van de website. In het kort gezegd, dat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten als zij je website bezoeken. Heb je een keuze gemaakt? Controleer en registreer dan online jouw gewenste .eu domeinnaam.

Controleer en registreer jouw .eu domeinnaam

EURid handhaaft het principe van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Dit houdt in dat als je aanvraag voor een .eu domeinnaam de eerste is die bij EURid binnenkomt, jij het domein krijgt. Dus als je weet welke .eu domeinnaam je wilt registreren, is het belangrijk dit snel te doen, want iemand anders kan er zo met jouw domeinnaam vandoor gaan. Vul hier je gewenste .eu domeinnaam in. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van alle extensies. Is je domeinnaam met de .eu extensie nog vrij? Volg dan het stappenplan om je .eu domeinnaam te kopen.

E-mailen met je .eu domeinnaam

Op het moment dat je jouw .eu domeinnaam online bestelt, heb je de mogelijkheid om extra diensten bij je domein te bestellen. Het is goed om te bedenken wat je met je .eu domeinregistratie wilt gaan doen. Wil je gebruikmaken van e-mail onder je domeinnaam? Met een van de e-mailpakketten van Hostnet krijg je de beschikking over je eigen e-mailadres en kun je e-mail verzenden en ontvangen onder je .eu domeinnaam. Alle e-mailpakketten zijn voorzien van webmail, zodat het altijd en overal ter wereld mogelijk is om op iedere computer met internet van je e-mail gebruik te maken. Bij een e-mailpakket krijg je verder onder andere een virusscanner en een spamfilter.

Website onder je .eu domein

Naast de e-mailpakketten biedt Hostnet andere extra diensten aan. Wil je een website onder je .eu domeinnaam plaatsen? Met webhosting van Hostnet krijg je de beschikking over ruimte op een van de servers van Hostnet waarop je jouw website kunt zetten. Daarbij heb je de keuze uit meerdere webhostingpakketten. Heb je alleen een .eu domeinnaam en wil je hierbij een website plaatsen? Kies dan uit een van de 3 pakketten van Webhosting voor je website. Heb je naast je .eu domein nog andere domeinnamen en extensies geregistreerd, zoals een .com of een .nl domeinnaam? Wellicht is een eigen Virtual Private Server (VPS) iets voor jou. Hiermee beheer je in 1 pakket meerdere websites. Meer informatie en de voordelen van een VPS lees je na op onze VPS-pagina.

Doorsturen, DNS-beheer en Wijziging nameservers

Andere mogelijkheden naast e-mail- en webhostingpakketten zijn Doorsturen en DNS-beheer en Wijziging nameservers. Deze 3 gratis mogelijkheden hebben te maken met het beheer van je .eu domeinnaam. Ten eerste bieden wij de service Doorsturen aan. Doorsturen wordt ook wel doorlinken, redirecting of forwarding genoemd en is het automatisch doorsturen van bezoekers van je .eu domeinnaam naar een andere domeinnaam of een IP-adres. Heb je meerdere domeinnamen, waaronder je .eu domein, en wil je zelf de DNS-instellingen beheren? Dat is mogelijk met DNS-beheer. Als laatste heeft Hostnet Wijziging nameservers in haar assortiment. Hiermee is het mogelijk om je bij Hostnet geregistreerde domeinnaam op je eigen DNS-server te beheren. Deze services beheer je zelf via Mijn Hostnet.

Je .eu domeinnaam verhuizen

Wil je jouw .eu domeinnaam verhuizen naar Hostnet? Je verhuist je .eu domein gratis naar Hostnet en betaalt alleen de registratiekosten voor een .eu domeinnaam. Voor de verhuizing van een .eu domeinnaam is een autorisatiecode nodig. Het verschilt per provider hoe je de autorisatiecode kunt opvragen, neem hiervoor dan ook contact op met je huidige provider. Daarnaast vul je op onze verhuispagina de gevraagde gegevens in en klik je op de knop om jouw aanvraag naar Hostnet te verzenden. 

Nadat wij je aanvraag binnen hebben, ontvang je van ons een e-mail met het verzoek om je autorisatiecode in te vullen. Zodra wij al je gegevens, inclusief autorisatiecode, hebben ontvangen, dienen wij bij EURid een verhuisverzoek in. EURid controleert alle gegevens. Nadat EURid de aanvraag heeft goedgekeurd, wordt je .eu domeinnaam in de meeste gevallen direct verhuisd. Zodra je .eu domein naar Hostnet is verhuisd, ontvang je hiervan per e-mail een bevestiging.

Je .eu domeinnaam wegverhuizen

Heb je een .eu domeinnaam bij Hostnet geregistreerd en wil je deze verhuizen naar een andere provider? Het enige wat je hiervoor bij Hostnet hoeft te doen, is het opzeggen van je .eu domeinnaam. Deze opzegging geef je door via Mijn Hostnet. Volg daar het stappenplan. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de opzegging van je .eu domeinnaam. Vervolgens ontvang je van ons een e-mail met de autorisatiecode. Deze autorisatiecode geef je door aan je nieuwe provider, zodat deze de verhuizing van je .eu domeinnaam in gang kan zetten. De autorisatiecode is 40 dagen geldig.

Favoriete extensies registreren

Je hebt naast een .eu domeinregistratie de mogelijkheid om andere, favoriete extensies te registreren. Een goede reden om dit te doen, is dat wanneer je de favoriete extensies registreert, iemand anders dit niet meer kan doen. Daarnaast is het belang dat je uitzoekt wie je wilt bereiken met jouw website. Wat is je doelgroep en waar is deze gevestigd? Doe je zaken in Nederland? Dan zijn .nl en .com domeinnamen aan te raden. Richt je je meer op de Duitse markt, dan is een .de extensie een goede mogelijkheid. Op onze pagina 'Prijzen domeinnamen' staat een uitgebreid overzicht van alle extensies die Hostnet aanbiedt. Zo is er .mobi voor mobiele applicaties, .info voor informatieve websites, .tel voor websites met contactgegevens en .org voor organisaties en non-profit websites. Maar je kunt ook een:

Registreer jouw .eu domeinnaam bij Hostnet

Bij Hostnet registreer je snel online je .eu domeinnaam. Vul jouw gewenste .eu domein hier in en controleer of je domeinnaam beschikbaar is om te registreren. Wil je ook nog andere extensies bestellen? Dat is geen probleem, gelijk met je .eu domeinnaam selecteer je de extensies die jouw doelgroep aanspreken. Naast domeinregistraties bestel je bij Hostnet ook online de extra diensten bij je domeinnaam. Van webhosting tot eigen server en van doorsturen tot je eigen webwinkel. Je regelt het allemaal snel en gemakkelijk bij Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.