Klantcase:

Webbureau Adeko

Webbureau

Het webdesign- en webdevelopmentbureau Adeko is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van webshops. De webshops die Adeko maakt, draaien op PrestaShop of WordPress. Naast het bouwen van webshops, kun je bij Adeko ook terecht voor andere online diensten. Denk aan hosting, domeinregistraties en SSL-certificaten.

  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

Adeko heeft veel verschillende klanten. Voor sommige klanten is de webshop hun corebusiness, voor anderen is het enkel een catalogus voor hun fysieke winkel. Door de grote verschillen tussen de klanten, zijn er ook verschillen in hostingbehoeften. Adeko streeft ernaar alle klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Om te kunnen voorzien in de hostingbehoeften van de verschillende klanten had Adeko flexibele Virtual Private Servers (VPS'en) nodig. Daarnaast werd er rekening gehouden met de wensen van de medewerkers. Zij wilden graag PrestaShop eenvoudig optimaliseren, soepel updates doorvoeren en stabiliteit bij hoge pieken aanbieden. Bovendien was Adeko op zoek naar een hostingpartij met een goede en snelle service. Tijdens een eerdere ervaring met een andere hostingpartij liep het bureau vaak tegen dezelfde storingen aan. De hostingpartij was moeilijk bereikbaar, waardoor er vaak te laat een reactie kwam. En eerlijk is eerlijk, dat kost uiteindelijk geld.

Via een developer van Adeko kwam het bureau in aanraking met Hostnet. Het eerste contact beviel direct goed. Koen de Koster, eigenaar van Adeko Webdesign en Development: "Er werd meteen een luisterend oor geboden wat betreft onze wensen. Daarnaast werd er actief meegedacht over mogelijke oplossingen. Zowel door de accountmanager als door de technici." De wens van Adeko om flexibele VPS'en te realiseren, kon uiteindelijk worden ingewilligd.

De verhuizing naar Hostnet verliep soepel. Koen vertelt hierover: "Na enkele shops getest te hebben op onze nieuwe VPS’en, zijn vrijwel alle webshops direct naar Hostnet verhuisd." Bovendien maakte Adeko kennis met Plesk: “Toen wij via Hostnet in aanraking kwamen met Plesk, zijn wij erachter gekomen wat wij al die jaren tekort zijn gekomen. Met Plesk kunnen we al onze websites op de server eenvoudig beheren en nieuwe websites toevoegen,” aldus Koen.

Op dit moment heeft Adeko meerdere productie-VPS’en bij Hostnet draaien, waarvan 1 Managed VPS. Ook draait er op de achtergrond een ontwikkel-VPS en draait er een databaseserver voor grootverbruikers. De VPS'en zijn volgens Koen stabiel, makkelijk te beheren, eenvoudig op te schalen en ze kunnen op ieder moment geoptimaliseerd worden. De medewerkers van Adeko kunnen direct gebruikmaken van de server. Ook maakt de flexibiliteit het mogelijk om de server te optimaliseren voor PrestaShop-webwinkels. Het bureau kan zijn klanten zo een optimale webshopsnelheid bieden.

Koen laat weten dat Adeko erg tevreden is over de service van Hostnet: “In ons contact met Hostnet hebben wij vrijwel altijd te maken met 1 accountmanager. Hij staat er altijd voor open om met ons mee te denken. Ondertussen zijn wij vrijwel geheel overgestapt naar Hostnet met onze domeinnamen. De domeinnaamverhuizingen verliepen heel soepel.”

Er werd meteen een luisterend oor geboden wat betreft onze wensen. Daarnaast werd er actief meegedacht over mogelijke oplossingen. Zowel door de accountmanager als door de technici.

Koen de Koster, eigenaar

Over Adeko

In 1994 is Adeko Promotional Products begonnen als specialist in promotioneel textiel, bedrijfskleding en relatiegeschenken. In 2011 is Adeko Webdesign & Development opgericht. Aanvankelijk zijn ze bij Adeko begonnen met het ontwikkelen en ontwerpen van WordPress-websites.

Daarnaast merkten ze dat er een grote vraag was naar webshops. Om die reden zijn ze zich mede gaan specialiseren in PrestaShop. In 2012 zijn ze officieel partner van PrestaShop geworden en inmiddels hebben ze de status van ‘Gold Partner’.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Gorilla Stichting

Voor een stichting zijn donaties hard nodig. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs snel actie kunnen ondernemen op de website.

Friesland Centraal

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Friesland Centraal ging voor Performance Hosting van Hostnet, om zo klanten het beste van het beste te kunnen bieden.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Digital Agency Into The Source

Into The Source zocht passende hosting voor het nieuwe digitale platform van PEC Zwolle. Managed Hosting van Hostnet bleek de oplossing.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.