Klantcase:

Servermigratie van DutchCowboys zet techbloggers weer stevig in het zadel

Enterprise

De bloggers van DutchCowboys hebben een hoop te vertellen over technologie, automotive, reizen, gadgets en meer. Veel meer. Maar meer vertellen betekent groeien en groeien betekent een schaalbare IT-oplossing – en een hostingpartner die meedenkt.

Ambitieuze plannen vragen om ambitieuze oplossingen. Hostnet voerde de complete servermigratie uit en de rest is geschiedenis. Of eigenlijk: toekomst. En DutchCowboys? Die zit steviger in het zadel dan ooit. Yeehaw!

31%
Performance winst
31% snellere pagina laadtijd
2,06 seconden sneller
-23%
Bounce percentage
-23% minder bounce
  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

Online tech- en marketingblog DutchCowboys wilde groeien – deed dat al – en ging op zoek naar een nieuwe hostingpartner. Een die meer kon bieden. Meer ondersteuning vooral, met een blik op de toekomst. Dat past bij de doelstellingen van DutchCowboys. Onno Rompa, Marketing & Sales Manager van DutchCowboys: “We willen met DutchCowboys Media toonaangevender worden. Dagelijks meer actueel nieuws brengen over de wereld van technologie, innovatie, mobility en meer.”

De grootste uitdaging voor DutchCowboys was het beheer van het platform dat wel onderhouden werd, maar nooit was doorontwikkeld. Het was dus essentieel een hostingpartner te vinden met kennis van zaken. Gekoppeld aan de ambitieuze toekomstplannen van de mannen achter DutchCowboys werd uiteindelijk besloten dat Hostnet de servermigratie zou uitvoeren.

Een monsterklus, voor DutchCowboys. Voor Hostnet dagelijkse kost. Jeroen de Hooge, Managing Director, DutchCowboys Media: “Wat wij heel prettig vonden, was het persoonlijk contact met de medewerkers van Hostnet, die ook nog eens altijd bereikbaar zijn, zelfs na kantooruren. Vooral in het begin hadden we veel contact. Wat opviel was de kennis van de technische experts, die ook echt actief met ons meedachten en zelf met veel ideeën kwamen. We vonden het indrukwekkend hoe Hostnet ons custom-made cms zo snel onder de knie had.” Al met al is de servermigratie soepel en probleemloos verlopen. “Je merkt aan alles dat Hostnet een professionele partij is, die weet waar ze het over heeft, alle kennis in huis heeft en service hoog in het vaandel heeft staan.”

“Op dit moment hebben we helemaal geen omkijken meer naar de techniek achter ons platform. Alles draait als een zonnetje, ook op piekmomenten. Er is echt een last van onze schouders gevallen.” Zo had DutchCowboys eerder problemen met kleine ‘Google-issues’, maar die zijn nu allemaal verleden tijd. Sterker nog: na de migratie kende DutchCowboys de hoogste bezoekersaantallen ooit. “We zijn heel erg te spreken over Hostnet," besluit Onno Rompa, Marketing & Sales Manager van DutchCowboys. “En we kijken uit naar een langdurige samenwerking.”

We hebben helemaal geen omkijken meer naar de techniek achter ons platform. Alles draait als een zonnetje, ook op piekmomenten. Er is echt een last van onze schouders gevallen.

Jeroen de Hooge, Managing Director, DutchCowboys Media

Van uitdaging naar oplossing

Krachtige Managed VPS'en

Via uitgebreide gesprekken kwam de behoefte van DutchCowboys naar voren: 2 krachtige Managed VPS'en voor het draaien van hun websites en MySQL-database. Plus een tijdelijke oplossing voor de huidige, verouderde databasesearch-applicatie, om zo samen op zoek te gaan naar een betere, permanente oplossing.

Meer over Managed VPS

De migratie van DutchCowboys

De migratie verliep voorspoedig. Met behulp van een goede voorbereiding, planning en afstemming tussen DutchCowboys en Hostnets migratiemanager werden de servers volledig ingericht en de systemen uitgebreid getest. Zo stond het platform na een paar korte feedbackrondes binnen no-time klaar voor migratie.

Managed Hosting

Van IT-uitdaging naar zorgeloze hostingoplossing: dat is Managed Hosting. Wij gaan verder dan het opleveren van beheerde servers. Of het nu gaat om 24/7 monitoring, migratiebegeleiding of het proactief signaleren van kansen. Jij kunt bouwen op de service van onze experts.

Meer over Managed Hosting

Over DutchCowboys

Als je wilt weten of de donkere modus op WhatsApp beter is dan de lichte, welke series er volgende maand op Netflix komen en wat je vooral niet moet doen op Valentijnsdag, ga je naar DutchCowboys. Sinds 2004 hét platform voor mannen (en een enkele vrouw). Wat begon als een tech- en marketingblog groeide uit tot een blognetwerk met titels als Travelvalley (reizen), Stylecowboys (lifestyle), Carrepublic (automotive) en Eatly (food & drinks).

10

DutchCowboys geeft Hostnet een 10

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Gorilla Stichting

Voor een stichting zijn donaties hard nodig. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs snel actie kunnen ondernemen op de website.

Friesland Centraal

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Friesland Centraal ging voor Performance Hosting van Hostnet, om zo klanten het beste van het beste te kunnen bieden.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Digital Agency Into The Source

Into The Source zocht passende hosting voor het nieuwe digitale platform van PEC Zwolle. Managed Hosting van Hostnet bleek de oplossing.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.