Klantcase:

Friesland Centraal ging voor snelheid met Performance Hosting

Webbureau

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Om de klant het beste van het beste te kunnen bieden, koos Friesland Centraal voor Performance Hosting van Hostnet.

  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

Friesland Centraal is 4 jaar geleden opgericht. Zij bouwen websites, verzorgen online campagnes en vormgeving, en ontwerpen logo’s en huisstijlen. "Het is belangrijk om enorm betrokken te zijn bij de ondernemer, door onder andere nauw klantcontact te hebben en net dat stapje extra te willen zetten", zegt Andries, eigenaar van Friesland Centraal.

Friesland Centraal koos bij de oprichting een andere hostingprovider. Hier was het contact volgens Andries een stuk minder persoonlijk. Om tijdig op de hoogte te zijn van belangrijke updates, stapte Friesland Centraal over naar Performance Hosting van Hostnet.

Hoe groter de klant, hoe meer kans op hackpogingen. Om te voorkomen dat alle klanten negatieve gevolgen ervaren, is het volgens Friesland Centraal belangrijk dat klanten een eigen server hebben. Eventuele schade wordt minder snel opgelopen en is tot 1 klant beperkt. Daarnaast willen websitebezoekers niet al te lang wachten tijdens het bestellen. "Bij een webshop is een laadtijd van 3 seconden of minder erg belangrijk".

Friesland Centraal koos uiteindelijk voor Performance Hosting. Hiermee zitten klanten op hun eigen server. Ook worden er constant back-ups gemaakt, waardoor er nooit sprake is van dataverlies. "Performance Hosting biedt een constante snelheid. Dit zorgt voor een hogere conversie. Door je eigen server te gebruiken, die niet wordt gedeeld met andere klanten, garandeer je een stuk meer stabiliteit."

"Hostnet zorgt ervoor dat ik geen slapeloze nachten meer heb. Het is de partij waar ik op kan bouwen en samen mee kan groeien. Hostnet staat voor stabiliteit, ondersteuning en consultancy. Bij een probleem ontvang ik direct bericht, waardoor een storing voorkomen kan worden", aldus Andries. Hij geeft ook aan dat het contact met een accountmanager een enorme meerwaarde voor hem heeft. "Er wordt proactief geschakeld wanneer de VPS meer geheugen nodig heeft. Hierdoor hoeven problemen niet te worden opgelost, maar worden ze voorkomen."

Hostnet bestaat uit mensen die gepassioneerd zijn over hun werk en veel compassie hebben voor de klanten.

Andries, eigenaar Friesland Centraal

Over Friesland Centraal

Andries wil in de toekomst uitbreiden naar maximaal 150 klanten. Dit betekent dat hij nog 50% kan groeien. Een nog groter klantenbestand is voor hem niet nodig, omdat hij voldoende aandacht aan alle klanten wil geven. Zijn doel is om meer aandacht te besteden aan online campagnes, om zo voor meer verkeer op de webshop te zorgen. Hierdoor is in de toekomst waarschijnlijk weer een grotere server nodig, maar hiervoor is Andries bij Hostnet op het juiste adres. "Ik word 100% blij van de ontzorging van Hostnet. Mijn accountmanager staat altijd voor mij klaar. Het is erg uniek dat zo’n groot bedrijf zo’n persoonlijke service kan garanderen."

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Gorilla Stichting

Voor een stichting zijn donaties hard nodig. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs snel actie kunnen ondernemen op de website.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Digital Agency Into The Source

Into The Source zocht passende hosting voor het nieuwe digitale platform van PEC Zwolle. Managed Hosting van Hostnet bleek de oplossing.

Klantcase DutchCowboys

Voor de ambitieuze plannen van DutchCowboys was een passende IT-oplossing nodig. Daarom kozen ze voor Managed Hosting van Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.