Klantcase:

Een gebruiksvriendelijke website om de gorilla’s te helpen

Stichting

Voor een stichting waarbij donaties hard nodig zijn, is een snelle website heel belangrijk. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs makkelijk actie kunnen ondernemen op de website.

  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

Gorilla Stichting Nederland zamelt geld in voor een aantal vaste projecten om gorilla’s in het wild te beschermen. Zij werven donateurs, steunen opvangcentra, promoten het virtueel adopteren van een gorilla en verwerken giften en erfenissen. Daarnaast verzorgen zij maandelijks educatie over gorilla’s in Burgers’ Zoo.

In november 2015 begon de Gorilla Stichting met het bouwen aan hun website, waarbij werd gekozen voor Hostnet door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Op de website gorillastichting.nl wordt extra informatie over de stichting gegeven, maar wordt ook de optie geboden om te doneren of adoptieouder van een gorilla te worden.

Omdat de online activiteiten van de stichting hard groeiden, werd de website langzamer. Dat is niet gewenst: donaties zijn hard nodig en een trage website kan ervoor zorgen dat websitebezoekers afhaken. Stabiliteit en snelheid zijn enorm belangrijk.

Naar aanleiding van een telefoongesprek met de afdeling Accountmanagement heeft Diederik, oprichter van Gorilla Stichting Nederland, het Performance Hosting Start-pakket van Hostnet besteld via de online bestelmodule. Hiermee staat de website van de Gorilla Stichting op een eigen server en worden er dagelijks back-ups gemaakt.

Na de overstap merkte Diederik direct een verbetering in de snelheid. "Het werkte allemaal een stuk aangenamer, voor zowel de beheerder als de gebruiker", aldus Diederik.

Stabiliteit en snelheid zijn belangrijk voor een goed eindresultaat. De Gorilla Stichting heeft namelijk 70 nieuwe websitebezoekers per dag.

Diederik Visser, oprichter Gorilla Stichting Nederland

Over Gorilla Stichting

Door zijn eerdere ervaring als directeur bij een stichting, wist Diederik al wat er allemaal bij een stichting komt kijken. Hierdoor had hij gelijk een goede start, waardoor de Gorilla Stichting al snel een stabiele stichting werd. "Gorilla Stichting Nederland heeft momenteel 5 lange termijn projecten: Gebiedbescherming in Nigeria, het tegengaan van wildlife crime in Kameroen, het steunen van het opvangcentrum in Democratische Republiek Congo, het rechtssysteem van Afrika omtrent gorilla’s verbeteren, en de wetenschap over gorilla’s verbreden."

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Friesland Centraal

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Friesland Centraal ging voor Performance Hosting van Hostnet, om zo klanten het beste van het beste te kunnen bieden.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Digital Agency Into The Source

Into The Source zocht passende hosting voor het nieuwe digitale platform van PEC Zwolle. Managed Hosting van Hostnet bleek de oplossing.

Klantcase DutchCowboys

Voor de ambitieuze plannen van DutchCowboys was een passende IT-oplossing nodig. Daarom kozen ze voor Managed Hosting van Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.