Klantcase:

Into The Source houdt alle ballen hoog na servermigratie

Webbureau

Digital agency Into The Source is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen voor haar klanten. Die verwachten een fantastisch digitaal platform, en daarvoor is goede hosting uiteraard onontbeerlijk. Voetbalclub PEC Zwolle is een van die klanten. Into The Source kroop in de huid van de supporters van de club, voor wie het platform bedoeld is, en Hostnet zorgde voor de juiste hostingomgeving. Een een-tweetje dat alleen maar winnaars kent.

  • Situatie
  • Uitdaging
  • Oplossing
  • Resultaat

Into The Source verzorgt alle digitale uitingen voor haar klanten, van idee tot volledig platform en alles daartussenin. Felix Dulfer, Developer & Business Development van Into The Source: “Hosting is voor ons als ontwikkelaars van groot belang. Het gaat immers om de continuïteit van de bedrijfsvoering van onze klanten.” Zoals eredivisiespeler PEC Zwolle, die niet alleen ambities op het voetbalveld heeft. Een nieuw digitaal platform moest de PEC-supporters snel en doeltreffend naar tickets, nieuws, video’s en de webshop gidsen, en tegelijkertijd het clubgevoel benadrukken.

Felix: “PEC heeft een belangrijke rol binnen de regio Zwolle en uitte de wens om te groeien. Om dat te kunnen realiseren, heeft PEC een degelijk platform nodig, gemaakt op de groei.” Daarnaast zorgen de successen van de club voor incidentele piekbelasting. “Als PEC in het nieuws of op social media komt, dan moet de site wel in de lucht blijven.” Dus kwam Hostnet in beeld.

In enkele gesprekken legde Into The Source uit wat de ambities van PEC waren en bespraken Into The Source en Hostnet de technische mogelijkheden. “PEC Zwolle draait op een eigen maatwerksysteem, waarmee het alle facetten van het platform kan beheren. Hostnet adviseerde een Varnish Cache-server, een krachtige methode om websites sneller te laden. Daarnaast heeft Hostnet een managed Plesk-omgeving ingericht. Heel fijn, want hiermee kunnen we de verschillende sites van PEC Zwolle goed zelf beheren.”

Door de Varnish-server loopt het platform van PEC Zwolle als een hogesnelheidstrein. Oftewel: de PEC-supporter heeft in een wip zijn tickets besteld, zijn clubshirt gekocht en het laatste goal van Lennart Thy bewonderd! De supporter blij, PEC blij. En Into The Source? “We kozen voor Hostnet vanwege de prettige en persoonlijke manier van zakendoen. Die persoonlijke aanpak, flexibele inzet en proactieve houding onderscheidt Hostnet echt van andere hostingproviders. Maar het belangrijkste: de servermigratie is uitermate soepel verlopen!” Into The Source geeft Hostnet louter tienen voor het hele traject, van de aftrap tot en met de derde helft.

De persoonlijke aanpak, flexibele inzet en proactieve houding onderscheidt Hostnet echt van andere hostingproviders.

Felix Dulfer, Developer & Business Development Into The Source

Van uitdaging naar oplossing

Krachtige managed VPS

De behoefte van Into The Source kwam in meerdere gesprekken uitgebreid aan de orde: een krachtige (Varnish-)server en een Plesk Panel, zodat Into The Source het nu supersnelle digitale platform van PEC Zwolle zelf optimaal kan beheren. Het uiteindelijke doel, de groei van PEC Zwolle faciliteren, is daarbij altijd leidend geweest.

Meer over Managed VPS

De migratie van Into The Source

De migratie is zeer soepel verlopen. Vanwege minder goede ervaringen met een eerdere hostingpartij had Into The Source zich van tevoren goed ingedekt tegen mogelijke problemen. Een deel van het platform van PEC Zwolle werd tijdelijk gehost op VPS’en van Hostnet. Hierdoor was Into The Source goed bekend met de techniek. De Varnish Cache-server die vervolgens werd benut heeft geleid tot een gemiddelde laadtijd die 6 keer sneller was dan voorheen.

Managed Hosting

Van IT-uitdaging naar zorgeloze hostingoplossing: dat is Managed Hosting. Wij gaan verder dan het opleveren van beheerde servers. Of het nu gaat om 24/7 monitoring, migratiebegeleiding of het proactief signaleren van kansen. Jij kunt bouwen op de service van onze experts.

Meer over Managed Hosting

Over Into The Source

De supercreatieve medewerkers van Into The Source weten precies hoe ze de digitale ervaringen van hun klanten tot ongekende hoogten kunnen stuwen. Vraag maar aan bouwmarkten Gamma en Karwei, aan het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) en aan PEC Zwolle, voor wie ze het nieuwe digitale platform ontwikkelden. Of beter: vraag het de supporters van de voetbalclub!

10

Into The Source geeft Hostnet een 10

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Onze experts gaan graag met je in gesprek. Vertel ons jouw wensen, dan sparren we samen over de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend.

Neem contact met ons op via:

Lees meer klantcases

Gorilla Stichting

Voor een stichting zijn donaties hard nodig. De Gorilla Stichting kiest daarom voor Performance Hosting, zodat donateurs snel actie kunnen ondernemen op de website.

Friesland Centraal

Een eigen server, constante back-ups én meer conversie: Friesland Centraal ging voor Performance Hosting van Hostnet, om zo klanten het beste van het beste te kunnen bieden.

Barbecue Budding

De website van Barbecue Budding werd te groot voor shared webhosting. De cateraar stapte over naar Performance Hosting en zag al snel een verhoogde snelheid, kwaliteit en prestatie.

Klantcase DutchCowboys

Voor de ambitieuze plannen van DutchCowboys was een passende IT-oplossing nodig. Daarom kozen ze voor Managed Hosting van Hostnet.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.